Brunetka Books Recenzuje

piątek, 29 grudnia 2023

"Znachor" Tadeusz Dołęga - Mostowicz

Autor: Tadeusz Dołęga - Mostowicz

Tytuł: Znachor

Kategoria: literatura piękna  / dramat

Wydawnictwo: Prószyński i S-ka

Premiera: 17.10.2023

Ilość stron: 416

Oprawa: miękka ze skrzydełkami 


Bardzo lubię czytać klasyki i książki, które pokazują ponadczasowe wartości życiowe.
Historia "Znachora" pokazuje nam miłość ojca do córki oraz rozwijający się romans Marysi i hrabiego Czyńskiego. Książka została zekranizowana aż dwa razy.  Oglądałam obie wersje i  muszę przyznać,  że obie skradły moje serce. 

Poznajemy znakomitego chirurga, profesora Rafała Wilczura, który niespodziewanie zostaje opuszczony przez żonę i córeczkę. Profesor Wilczur szuka zapomnienia w alkoholu. Pobity i okradziony traci pamięć. Na posterunku policji kradnie akta Antoniego Kosiby. Od tej pory pod tym nazwiskiem tuła się po kraju i szuka zajęcia. Po kilkunastu latach znajduje schronienie u młynarza Prokopa. Pewnego dnia przeprowadza skomplikowaną operację jego syna i w ten sposób zostaje sławnym znachorem. Jego poczynienia nie podobają się miejscowemu lekarzowi, który uważa,  że Kosiba odbiera mu pacjentów nie mając uprawnień. Kiedy Kosiba kradnie narzędzia chirurgiczne doktora Pawlickiego, by ratować życie ciężko rannej dziewczynie ten doprowadza do jego aresztowania. 
Czy Kosiba zostanie skazany na karę więzienia za to, że uratował życie młodej dziewczynie?

Przekonajcie się sami. 

Rewelacyjna powieść. Fabuła wciąga już od pierwszej strony i dostarcza emocji. Obserwujemy przepiękną miłość ojca do córki, która na wiele lat została utracona na skutek dramatycznej sytuacji.  Czytelnik wzruszy się podczas czytania obserwując ponowne spotkanie odzyskanej córki z kochającym ojcem. Obserwujemy też rozwijający się romans Marysi z hrabią Czyńskim. Mimo konwenansów postanawiają być razem. Autor wspaniale pokazuje czytelnikom,  co jest w życiu najważniejsze. 
Jeśli szukacie wartościowych historii to "Znachor" sprawi, że przekonacie się,  że chociaż czasy zmieniają się  to jednak uczucia, pragnienia i marzenia mamy takie same jak kiedyś nasi przodkowie.

Warto przeczytać! 

Gorąco polecam!

Bardzo dziękuję Wydawnictwu Prószyński i S-ka za egzemplarz książki. 

środa, 27 grudnia 2023

"Niedokończony list" Ewa Szymańska

Autorka: Ewa Szymańska

Tytuł: Niedokończony list

Kategoria: literatura obyczajowa 

Wydawnictwo: Szara Godzina 

Premiera: 11.09.2023

Ilość stron: 320

Oprawa: miękka 



Lubicie czytać zagadkowe i sentymentalne historie?

"Niedokończony list" to historia,  którą poznajemy obecnie z perspektywy Marty oraz cofamy się do lat 80-tych i dzięki Elżbiecie poznajemy jej młodość. 
Marta nie miała serdecznych kontaktów z matką. Przyjazdy do domu rodzinnego w Grabowie traktowała jako obowiązek niż potrzebę. Marta przypłaciła zdradę i odejście męża Daniela do innej kobiety załamaniem nerwowym. Niestety miała wyrzuty sumienia,  bo uświadomiła sobie, że przez to, że była zajęta analizowaniem przyczyn rozpadu swojego małżeństwa nie zdążyła przyjechać do matki chorej na raka. Osobista porażka stała się impulssem, który popchnął ją do działania.  Marta spakowała się i po siedemnastu latach nieobecności wyjechała do domu rodzinnego,  który zbudował jej dziadek parę lat po wojnie. Zrozpaczona i bezradna kobieta przegląda rzeczy matki i znajduje tajemniczy list, który jej matka napisała do niej. 

Dlaczego jej matka go nie dokończyła? 
Co chciała przekazać córce?
Jaką prawdę zataili przed nią rodzice?
Jaką prawdę odkryje Marta?
Ile czasu spędzi w domu na wsi zanim pojawi się plan na dalsze życie?
Czy Marcie uda się zamknąć przeszłość i czy otworzy się na miłość,  która nagle zapuka do jej drzwi?

Odpowiedzi szukajcie w tej książce. 

Jestem zachwycona fabułą tej powieści. Autorka napisała piękną powieść o relacjach rodzinnych.  Poznajemy wspomnienia z przeszłości matki i córki. Bohaterka porządkując rzeczy matki powoli odkrywa rodzinne tajemnice i sekrety z przeszłości.  Przekonacie się jak cenne są relacje rodzinne.  To historia,  która pokazuje, że nie warto kłócić się i mieć zawziętego serca. Trzeba dbać o relacje rodzinne,  bo rodzina to jest wartość bezcenna, o której zapominamy w pędzie życia. Śledziłam losy bohaterek i czułam ich emocje, rozterki oraz żal Marty, że już nie naprawi relacji z matką. Bardzo zaciekawiły mnie wspomnienia Elżbiety , która przenosi nas do lat 80-tych i opowiada nam o swojej codzienności. Obie bohaterki musiały podejmować trudne życiowe decyzje. 
Książka dostarcza mnóstwo emocji oraz zmusza do refleksji.  Autorka pokazuje nam, że wspomnienia są czymś, co pozostaje nam w życiu na zawsze.  Dlatego dajcie o nie oraz nie zapomnijcie , że należy dbać o relacje rodzinne ze swoimi bliskimi, bo nigdy nie wiemy, co będzie jutro  i czy nie będziemy żałować swojego postępowania.  

Zdecydowanie polecam!


Bardzo dziękuję Wydawnictwu Szara Godzina za egzemplarz książki. 

sobota, 23 grudnia 2023

"Zima w Jodłowym Zagajniku" Sandra Podleska

Autorka: Sandra Podleska 

Tytuł: Zima w Jodłowym Zagajniku 

Kategoria: literatura obyczajowa 

Wydawnictwo: Filia 

Premiera: 25.10.2023

Ilość stron: 416

Oprawa: miękka ze skrzydełkami 

Czy mam tutaj fanów twórczości @sandra_pisze ?

To moje czwarte spotkanie z autorką i muszę przyznać, że uwielbiam znakomite pióro Sandry. Za każdym razem jestem zachwycona pomysłami autorki na fabułę. 

"Zima w Jodłowym Zagajniku" to historia o Indze, która od dziecka pracuje w rodzinnym pensjonacie położonym w Beskidzie Żywieckim. Jednak Inga ma swoje plany. Zamierza wyjechać do Krakowa i studiować prawo. Niestety jej apodyktyczna matka nie chce przyjąć tego do wiadomości i ma być tak jak ona zadecyduje. Matka Ingi oczekuje,  by dziewczyna porzuciła swoje marzenia i poświęciła się prowadząc rodzinny pensjonat. Na dodatek przed świętami Bożego Narodzenia w pensjonacie zjawia się nowy pracownik,  który zostaje zatrudniony na miesiąc. Nataniel uprzykrza jej życie. Ona postanawia pozbyć się go przed nadejściem świąt. Natomiast on zamierza zepsuć jej grudzień. 

Jeśli jesteście ciekawi jak zakończy się ta historia to sięgnijcie po tę książkę i przekonajcie się sami. 

Uwielbiam czytać historie,  które rozgrywają się w zimowej scenerii.  Autorka wymyśliła niesamowicie intrygującą fabułę,  która wciągnęła mnie od pierwszej strony i pochłonęła na wiele godzin.  Autorka nie boi się poruszać trudnych tematów.  Relacje rodzinne,  walka z demonami przeszłości,  przyjaźń,  nienawiść,  miłość,  dążenie do marzeń.  Emocji tutaj nie zabraknie. Autorka oczarowała mnie pięknym zimowym krajobrazem i poruszającą historią miłosną. 
Książka zmusza do refleksji i pokazuje , że trzeba włożyć wysiłek i zapracować na własne marzenia. 

Jeśli lubicie czytać historie w zimowej scenerii to ta totalnie Was oczaruje. 
Moje serce skradła! Z niecierpliwością będę czekała na kolejne powieści autorki. 

Rewelacja!

Zdecydowanie polecam!  Czytajcie!


Bardzo dziękuję Wydawnictwu Filia za egzemplarz książki. 

"Topniejące serce" Joanna Tekieli

Autorka: Joanna Tekieli

Tytuł: Topniejące serce 

Kategoria: literatura obyczajowa 

Wydawnictwo: Filia 

Premiera: 8.11.2023

Ilość stron: 368

Oprawa: miękka ze skrzydełkami 

"Topniejące serce" to historia o samotnej matce trzech dziewczynek. Maja pracuje w galerii handlowej jako sprzątaczka.  Ledwo wiąże koniec z końcem, a zbliżające się święta Bożego Narodzenia sprawiają, że martwi się o to skąd weźmie pieniądze na prezenty gwiazdkowe dla córek. Kobieta robi wszystko, by dziewczynki nie straciły wiary w magię świąt. Pewnej nocy, gdy wraca z pracy znajduje w parku nieprzytomnego mężczyznę. Udziela mu pomocy i to zmienia jej życie. 
Czy Maja pokona demony przeszłości i uwierzy w magię świąt? Czy otworzy swoje serce na innych?

Jeśli lubicie wartościowe i mądre historie,  które dają nadzieję i pokazują, że warto dać drugą szansę to będzie to idealna lektura dla Was. 
Autorka porusza wiele trudnych tematów.  Relacje rodzinne,  rasizm, odrzucenie, uprzedzenia,  rozczarowanie, ból i żałoba po stracie ukochanego, samotne macierzyństwo, wyrzeczenia i miłość do dzieci. Śledziłam losy bohaterki i byłam wzruszona jej oddaniem i miłością do córeczek. Przeżywałam jej emocje i trzymałam za nią kciuki, by otworzyła swoje serce. 
Autorka stworzyła bardzo wzruszającą historię,  która pokazuje czytelnikom,  że święta Bożego Narodzenia to idealny czas na to, by pojednać się z bliskimi i wybaczyć sobie.  Warto uregulować przeszłość, by zaznać spokoju duszy i być szczęśliwą osobą. 
Autorka ma świetne pióro i potrafi sprawić, że podczas czytania zakręci się łezka w oczach czytelnika. Jestem zachwycona i czekam na kolejną powieść autorki.  Każdą biorę w ciemno.
Idealna lektura dla fanów wzruszających historii świątecznych. 

Gorąco polecam!

Bardzo dziękuję Wydawnictwu Filia za egzemplarz książki. 

piątek, 22 grudnia 2023

"Droga do marzeń" Krystyna Mirek

Autorka: Krystyna Mirek 

Tytuł: Droga do marzeń 

Kategoria: literatura obyczajowa 

Wydawnictwo: Lekkie

Premiera: 25.08.2023

Ilość stron:  416

Oprawa: miękka 


Czy znajdą się tutaj fani twórczości Krystyna Mirek - strona autorska  ?

Ja uwielbiam!

"Droga do marzeń" to wznowienie książki.  Premiera 23.08.2023.  Natomiast pierwsze wydanie książki było z 2013 roku. Przyznaję, że dopiero teraz poznałam tę niezwykle poruszającą powieść.  Autorka kolejny raz skradła moje czytelnicze serce. 

Poznajemy 23-letnią Konstancję Dobrowolską. Dziewczyna jest jedynaczką z bogatego domu, która prowadzi luksusowe życie, korzysta z rozrywek i ma nieograniczony dostęp do konta swojego ojca biznesmena. Pewnego dnia dziewczyna traci wszystko.  Ojciec Konstancji został aresztowany, matka Konstancji znika bez śladu, konta bankowe jej ojca zostały zablokowane i wszyscy odwracają się od niej. Narzeczony i jej przyjaciele nie mają ochoty pomóc jej w trudnej sytuacji. Konstancja zostaje bez pieniędzy i dachu nad głową.  Przerażona dziewczyna musi radzić sobie sama i zmierzyć się z brutalną rzeczywistością. Wkrótce odkrywa, że całe życie żyła w kłamstwie. 
Jak Konstancja poradzi sobie w dramatycznej sytuacji?
Jakie tajemnice rodzinne odkryje?
I jaką rolę odegra w jej życiu poznany na dworcu bezdomny Rafał?

"Droga do marzeń" to historia bardzo życiowa i pokazująca, że los jest przewrotny. Bardzo wciągająca fabuła,  od której nie mogłam oderwać się ani przez chwilę.  Przewracałam kartkę za kartką,  by przekonać się jak poradzi sobie rozpuszczona dziewczyna.  Podobała mi się jej przemiana i determinacja w podejmowaniu trudnych decyzji, aby spełnić swoje marzenia.  Dziewczyna zakasała rękawy i ciężką pracą pokazała, że aby coś mieć trzeba brnąć do przodu, bo siedzenie na czterech literach i czekanie na cud nic nie da. Trzeba wykonać pierwszy krok, by zrealizować swoje marzenia. To także historia o rodzinie , która była budowana na kłamstwie,  sekretach z przeszłości,  relacjach rodzinnych, oszustwie sprzed lat. Autorka tą historią pokazuje nam, że nigdy nie zbudujemy swojego szczęścia na cudzej krzywdzie. Prędzej,  czy później kłamstwo wyjdzie na jaw, a my poniesiemy konsekwencje swoich czynów. 

Jeśli lubicie rozwiązywać tajemnice z przeszłości i odkrywać sekrety rodzinne  to koniecznie tę książkę. 

Czeka na Was mnóstwo emocji,  wzruszeń  i nieoczekiwanych zwrotów akcji.  Książka zmusza do refleksji i motywuje do działania.  Nie będziecie nudzić się.
Jestem zachwycona i w pełni usatysfakcjonowana tą lekturą.
Autorka ma lekkie pióro i przyjemny styl.
Książkę przeczytałam jednym tchem.  Z niecierpliwością czekam na kolejne powieści autorki.

Gorąco polecam!


Bardzo dziękuję Wydawnictwu Lekkie za egzemplarz książki. 

poniedziałek, 18 grudnia 2023

"Cicha noc" Jolanta Kosowska

Autorka: Jolanta Kosowska 

Tytuł: Cicha noc 

Kategoria: literatura obyczajowa 

Wydawnictwo: Zaczytani 

Premiera: 8.11.2023

Ilość stron: 252

Oprawa: miękka ze skrzydełkami 



"Cicha noc" to historia o młodej Ewie Malinowskiej,  która zawiodła się na ukochanym. Dziewczyna uciekła z Rodos i postanawiła zacząć wszystko od nowa w Dreźnie. Znajduje zatrudnienie w domu opieki seniora. Nie przeszkadza nikomu, że Ewa nie posiada doświadczenia zawodowego,  bo jej empatia i pozytywna energia sprawiają, że Ewa kradnie serca wszystkich, którzy pojawiają się na jej drodze życiowej. 
Ewa poznaje zwariowaną staruszkę Ritę Stamler, która motywuje ją do zmian  życiowych i pomoga,  by Ewa spełniła swoje marzenia. 
Wkrótce okazuje się,  że los ma dla Ewy kolejną niespodziankę.  Ewa dostaje propozycję remontu tajemniczej posiadłości i to zmienia jej życie. 
Klimatyczny dom i zwariowana starsza pani,  która uknuła intrygę,  by pomóc Ewie i swojemu wnukowi.

Jesteście ciekawi, co z tego wyniknie?

Fabuła jest bardzo wciągająca, tajemnicza i intrygująca.  Ciekawie wykreowani bohaterowie.  Polubiłam Ewę od pierwszego wrażenia oraz Ritę za jej tajemniczość.  Powoli odkrywałam przeszłość i tajemnice bohaterów. Elementy zaskoczenia i nieoczekiwane zwroty akcji sprawiły, że nie mogłam oderwać się od tej książki. Śledziłam losy bohaterów z zapartym tchem i przewracałam kartkę za kartką,  by dowiedzieć się jak zakończy się ta historia.  Autorka trzyma czytelnika w napięciu.  Pokazuje nam też obyczaje i tradycje świąteczne niemieckich domów. Barwne opisy krajobrazów sprawiły, że czułam się jakbym była na słonecznym Rodos, ale też w Dreźnie. 
To piękna historia miłosna, która pokazuje nam, że trzeba ufać sobie, rozmawiać ze sobą  i nie wolno ulegać intrygom i manipulacjom innych osób, bo to może zepsuć nasz związek. 
Autorka sprawiła, że moja wyobraźnia pracowała na wielkich obrotach.  Poczułam klimat zbliżających się świąt Bożego Narodzenia i zachwyciłam się tą historią miłosną. 
Uwielbiam lekkie pióro i przyjemny styl autorki.  Jestem usatysfakcjonowana lekturą. 

Rewelacja!

Gorąco polecam!

Bardzo dziękuję Wydawnictwu Zaczytani za egzemplarz książki. 

sobota, 16 grudnia 2023

"Opowieść wigilijna" Charles Dickens

Autor: Charles Dickens

Tytuł: Opowieść wigilijna 

Kategoria: literatura piękna 

Wydawnictwo: Frajda

Premiera: 25.10.2023

Ilość stron: 115

Oprawa: twarda


Uwielbiam ten przedświąteczny czas kiedy mogę zagłębiać się w lektury bożonarodzeniowe.  Tym razem na tapecie u mnie Ebenezer Scrooge, który jest bogatym przedsiębiorcom.  Pieniędzy dorobił się kosztem najważniejszych wartości w życiu. Przyjaźni, rodziny i kontaktów z innymi.  Samotny staruszek pewnie do końca życia pozostałby chciwym i bezdusznym dusigroszem, gdyby nie wizyta upiornych duchów w Wigilię. Trzy duchy zabierają go w podróż do przeszłości.  Scrooge musi zmierzyć się z konsekwencjami własnych wyborów życiowych. Scrooge podczas tych podróży zrozumiał,  że może jeszcze naprawić krzywdy, które wcześniej wyrządził. 

To historia,  która pokazuje, że Boże Narodzenie  to czas, który przynosi ukojenie i radość. To czas przebaczania, czynienia dobra i sprawiania innym przyjemności. 
Pierwsze wydanie "Opowieści wigilijnej" miało miejsce 19 grudnia 1843 roku, a mnie za każdym razem wzrusza ta historia.  Wspaniała książka z przekazem, dająca nadzieję i skłaniająca do przemyśleń.  Ilustracje Maité Schmitt są przepiękne i nieziemskie. Charles Dickens zachwyca mnie, co roku, a wydanie tej książki sprawi, że Wasze dzieci pokochają tego autora.  Poczujecie nastrój i magię zbliżających się świąt Bożego Narodzenia. 
Koniecznie przeczytajcie! To idealna lektura, by zrozumieć, że życie bez bliskich, przyjaciół i miłości jest nic nie warte!

Gorąco polecam!

Bardzo dziękuję Wydawnictwu Frajda za egzemplarz książki. 

piątek, 15 grudnia 2023

"Agentka wroga" Anna Rybakiewicz

Autorka: Anna Rybakiewicz 

Tytuł: Agentka wroga 

Kategoria: literatura obyczajowa 

Wydawnictwo: Filia 

Premiera: 6.09.2023

Ilość stron: 368

Oprawa: miękka ze skrzydełkami 


Dzisiaj przychodzę do Was z niezwykle wzruszającą i intrygującą historią,  która rozgrywa się podczas II wojny światowej. 
Poznajemy agentkę Angelę Dremmler, która zostaje osadzona w niemieckim więzieniu. Niemka oskarżona o zdradę i morderstwo próbuje zyskać na czasie, aby uratować siebie i bliską osobę.  Torturowana, bita i głodzona Angela umiejętnie powadzi podwójną grę, o którą nikt jej nie podejrzewa. Z każdą przeczytaną stroną poznajemy Angelę i jej przeszłość oraz dowiadujemy się, dlaczego została szpiegiem. 
Zdeterminowana Angela będąc w Warszawie zatrudnia się jako sekretarka w biurze architekta Ludwiga Höhne i próbuje odnaleźć zabójcę swojego brata Alexandra Rascha. Niemka próbuje też odnaleźć swojego bratanka. 

Jeśli chcecie dowiedzieć się,  dlaczego trafiła do więzienia i czy udało się jej rozwiązać zagadkę to musicie sięgnąć po tę książkę. 

"Agentka wroga" to bardzo wzruszająca historia w tle z wojną i rodzącym się uczuciem. Fabuła książki wciąga już od pierwszej strony i trzyma w napięciu do ostatniej strony.  Ciekawie wykreowani bohaterowie.  Autorce udało się pokazać bezwzględność i sadyzm kierującego więzieniem. Śledziłam losy Angeli z zapartym tchem.  Przeżywałam jej tortury i podziwiałam jej siłę oraz odwagę.  Autorka dostarczyła mi mnóstwo emocji i wstrząsnęła mną. To historia,  która pokazuje, że dla rodziny zrobimy i zniesiemy wszystko. Bohaterka realizując swój plan narażała się na ogromne niebezpieczeństwo.  Podczas czytania odczuwałam niepokój i strach, bo nie wiadomo, co czai się na następnych stronach powieści.  Natomiast zakończenie jest zaskakujące. 
Autorka skradła moje czytelnicze serce. 
Gwarantowane emocje,  wzruszenia i niespodziewane zwroty akcji.  Nie ma mowy o nudzie!

Idealna lektura dla fanów literatury obyczajowej z wojną w tle.

Zdecydowanie polecam! Czytajcie!

Dziękuję bardzo Wydawnictwu Filia za egzemplarz książki. 

niedziela, 10 grudnia 2023

"Cuda i cudeńka" Agnieszka Olejnik

Autorka: Agnieszka Olejnik 

Tytuł: Cuda i cudeńka 

Cykl: Mansarda nad Aniołami #1

Kategoria: literatura obyczajowa 

Wydawnictwo: Filia 

Premiera: 18.10.2023

Ilość stron: 360

Oprawa: miękka ze skrzydełkami 


Odliczacie czas do Świąt? Już tylko 14 dni do Wigilii, a ja dziś przychodzę do Was z kolejną zimową polecajką.  Jeśli chcecie doświadczyć magii, ciepła i wiary w cuda to ta książka będzie dla Was idealną lekturą podczas mroźnych zimowych wieczorów. 

"Cuda i cudeńka" to wznowienie książki wydanej w 2017 roku i przyznam, że jej nie znałam. To pierwszy tom serii "Mansarda pod Aniołami". 
Lenka zostaje lokatorką malowniczej kamienicy. Przeprowadza się tam, by zająć się schorowaną babcią, która jest po udarze. Dziewczyna poznaje swoich sąsiadów,  którzy nie są dla niej przychylnie nastawieni. Jednak z biegiem czasu przekonują się,  że dziewczyna jest przeciwieństwem swojej upierdliwej babci. Lenka powoli kradnie serca mieszkańców kamienicy i nawiązuje internetową znajomość z tajemniczym Borysem. 

"Cuda i cudeńka" to zachwycająca i poruszająca historia.  Fabuła wciąga już od pierwszej strony.  Barwnie wykreowani bohaterowie,  ich historie oraz tajemnice chwytają za serce. Autorka porusza czytelnika pokazując skomplikowane relacje międzyludzkie. Autorka potrafi poruszać trudne tematy,  a jednocześnie pokazuje, że pomimo wszystko warto wierzyć w cuda i mieć nadzieję na lepsze jutro.  Pięknie pokazana siła  kobiecej przyjaźni. Książka dostarczyła mi prawdziwy wachlarz emocji.  Ciepła i refleksyjna powieść, która pokazuje,  że dobro sprawia, że otaczający nas świat jest lepszy. 
Gwarantuję Wam,  że będziecie zachwyceni pobytem w tej kamienicy. 
Jestem bardzo ciekawa dalszych losów bohaterów,  dlatego sięgnę po kontynuację.  Uwielbiam lekkie pióro autorki i jej przyjemny styl.  Każdą książkę spod jej pióra biorę w ciemno. 

Jestem oczarowana!

Gorąco polecam!


Bardzo dziękuję za egzemplarz książki Wydawnictwu Filia 💚

sobota, 9 grudnia 2023

"Nagonka" Piotr Kościelny

Autor: Piotr Kościelny

Tytuł: Nagonka. Tom 4

Kategoria: kryminał  / thriller 

Wydawnictwo: Skarpa Warszawska 

Premiera: 23.08.2023 

Ilość stron: 512

Oprawa: miękka 



Lubicie krwawe historie o psychopatycznych mordercach?  To autor książki "Nagonka" postarał się o to, by nie zabrakło Wam mocnych wrażeń i emocjonujących chwil.  

We Wrocławiu zamordowano Jakuba Burzyńskiego,  byłego partnera Michała Bieleckiego. W szpitalu lekarze walczą o życie ciężarnej Moniki Warłacz, partnerki Grzegorza Sikory. Niestety Monika umiera podczas operacji. Sikora załamuje się,  ale musi zawalczyć o odzyskanie synka. Zabójca morduje mężczyznę narodowości romskiej. Morderca umieszcza  na murze cmentarza żydowskiego antysemickie napisy. W mieście wybuchają zamieszki. Policjanci polują na seryjnego mordercę. 
Czy zdążą zanim psychopata wybierze sobie kolejną ofiarę?

"Nagonka" to już czwarty tom i kontynuacja losów komisarza Sikory. Przyznam szczerze, że nie znam poprzednich tomów.  Jednak nie przeszkadzało mi to w czytaniu tej książki.  Niesamowita fabuła z intrygującą zagadką kryminalną. Dynamiczna akcja i niesamowite zwroty akcji nie pozwoliły mi odłożyć tej książki nawet na chwilę.  Świetne dialogi,  cięte riposty,  znakomicie wykreowani bohaterowie.  Śledztwo prowadzi pyskaty i niesubordynowany gliniarz, który ma swoje problemy osobiste. Jego złośliwe i cięte riposty sprawiły, że świetnie bawiłam się w jego towarzystwie. Pięknie pokazana przyjaźń męska między Sikorą a Bieleckim. Poznajemy też Anetę  która rozstała się z Łukaszem. Jednak los przyszykował dla nich niespodziankę, dzięki której starają się naprawić swoją relację. Autor porusza w książce wiele trudnych tematów społecznych,  opisuje tragedie życiowe i brutalne zbrodnie. Grasujący psychopatyczny morderca jest tuż za rogiem. Autor podnosi czytelnikowi ciśnienie, a podczas czytania czuć niepewność,  bo nie wiadomo, co wydarzy się na następnych stronach powieści.  
Zakończenie wbiło mnie w fotel i pozostawiło z pytaniami bez odpowiedzi.  Chętnie sięgnę po kolejny tom, aby je uzyskać. Czuję niedosyt więc z niecierpliwością będę wyczekiwała kontynuacji losów komisarza Sikory. 

Idealna lektura dla fanów mocnych thrillerów oraz kryminałów. 

Gwarantuję Wam emocje i wrażenia. 

Zdecydowanie polecam!  Czytajcie!


Bardzo dziękuję Wydawnictwu Skarpa Warszawska za egzemplarz książki. 

czwartek, 7 grudnia 2023

"Donna" Monika Madej

Autorka: Monika Madej 

Tytuł: Donna

Cykl: Famiglia  #3

Kategoria: Romans 

Wydawnictwo: NieZwykłe 

Premiera: 22.11.2023 

Ilość stron: 224

Oprawa: miękka ze skrzydełkami 


To idealna książka dla fanów klimatów mafijnych!

Donna, Rosa Coletti przejmuje władzę po mężu. Kobieta nie ma czasu, aby przeżywać żałobę. Musi stanąć na czele organizacji,  podejmować decyzje i stanąć do walki z wrogiem, by zapewnić bezpieczeństwo i spokój sobie i bliskim. Kiedy odkrywa, kto zdradził Tommasa postanawia zemścić się. 
Czy Rosa potrafi być bezwzględna i bezlitosna dla wrogów?
Czy poradzi sobie jako szefowa rodziny mafijnej?
Jakie tajemnice wyjdą na wierzch?

"Donna" to trzeci tom serii Famiglia.  Autorka stworzyła świetną fabułę, która wciąga od pierwszej strony i trzyma w napięciu do samego końca.  Emocje,  mafijne porachunki,  demony przeszłości,  zemsta,  intrygi, cierpienie i ból. Bohaterka,  która walczy z demonami przeszłości  i musi stać się silną kobietą decydującą o losach rodziny. Cięte riposty oraz świetne dialogi nie pozwalają oderwać się od lektury.
 Adrenalina i emocjonujące chwile będą Wam towarzyszyły podczas przewracania kartek tej powieści. 
Zakończenie jest totalnie nieprzewidywalne. 
To historia,  która pokazuje , że los pisze dla nas scenariusz nie zawsze taki doskonały dla nas, a my musimy wziąć się w garść i żyć dalej. 
Lubię pióro autorki i  chętnie sięgnę po jej kolejne książki. 

Gorąco polecam!

Dziękuję bardzo Wydawnictwu NieZwykłe oraz autorce za możliwość patronatu przy tym tytule 💚


środa, 6 grudnia 2023

"Szczęście w prezencie" Anna Szczęsna

Autorka: Anna Szczęsna

Tytuł: Szczęście w prezencie 

Kategoria: literatura obyczajowa 

Wydawnictwo: Filia 

Premiera: 11.10.2023

Ilość stron: 416

Oprawa: miękka ze skrzydełkami 

Dziś przychodzę do Was z kolejną książką świąteczną,  która skradła moje czytelnicze serducho. 

Główna bohaterka powieści "Szczęście w prezencie" zrezygnowała z kariery zawodowej,  związku i planów,  by zaopiekować się synem siostry.  Matka Oskara zostawiła go, gdy był malutki.  Emilia po wielu trudnościach ułożyła sobie życie na nowo i jest szczęśliwa. Nagle po ośmiu latach w jej życiu pojawia się siostra, która chce odebrać swojego syna. 

Wciągająca fabuła.  Świetnie wykreowani bohaterowie.  Obserwowałam losy bohaterki.  Polubiłam ją od pierwszego wrażenia i podziwiałam za to, że zaopiekowała się dzieckiem swojej nieodpowiedzialnej siostry,  która porzuciła małe dziecko.  Z przerażeniem obserwowałam trudne relacje rodzinne i to jak dorośli walczyli o dziecko.  Beztroska matka nagle pojawiła się w życiu odchowanego syna. Zamierzała odebrać go swojej siostrze, która namęczyła się i poświęciła dla siostrzeńca.  Autorka pokazazuje  nam tą historią, że bardzo ważne jest w życiu to , aby mieć kogoś kto nas wesprze w razie kłopotów i pomoże nam. Autorka poruszyła temat trudnych relacji rodzinnych,  poświęcenia się dla dziecka, samotnego macierzyństwa, miłości i przyjaźni. Wszystko dzieje się wśród nadchodzących świąt Bożego Narodzenia. 
Sięgnijcie po tę książkę i przekonajcie się,  czy wydarzy się świąteczny cud? 

Gwarantuję Wam cały wachlarz emocji i moc wzruszeń. 
Idealna historia na zimowe wieczory. 

Zdecydowanie polecam!

Dziękuję bardzo Wydawnictwu Filia za egzemplarz książki. 

niedziela, 3 grudnia 2023

"Wyrok" Christina Dalcher

Autorka: Christina Dalcher 

Tytuł: Wyrok

Tytuł oryginału: The Sentence

Kategoria: thriller  / kryminał

Wydawnictwo: Harper Collins 

Premiera: 8.11.2023

Ilość stron: 336

Oprawa: miękka ze skrzydełkami 


Co powiecie na temat kary śmierci?

"Wyrok" opowiada historię skazanego na śmierć Jake'a Milforda i prokuratorki Justine Boucher Callaghan, która przyczyniła się do jego egzekucji. 
Poznajemy tę historię z pamiętnika Jake'a. Możemy poznać emocje towarzyszące skazanemu na śmierć mężczyźnie. Razem z nim przeżywamy jego beznadziejną sytuację. 
Z biegiem czasu poznajemy dzieciństwo Jake'a i dowiadujemy się jakie sekrety zataił przed swoją żoną.  Poznajemy też Justine. Dowiadujemy się jak poznała męża i co doprowadziło ją do podpisania wyroku śmierci na Jake'a. Obserwujemy losy Justine, którą prześladuje żona Jake'a i widzimy jak prokuratorka cały czas dręczy się tym, że być może wysłała niewinnego człowieka na śmierć. 
Co zrobi Justine, gdy prawda wyjdzie na wierzch?
Czy uchroni się przed egzekucją, która jej grozi według prawa?

Fabuła bardzo mnie wciągnęła.  Z zapartym tchem śledziłam losy Justine i czytałam pamiętnik Jake'a. To historia,  która zostawia czytelnika z przemyśleniami.  Autorka potrafi zaskoczyć, wprawić w osłupienie i dostarczyć adrenaliny. 
Gwarantuję Wam,  że ta poruszająca lektura zapewni Wam wachlarz emocji. 
W mojej pamięci pozostanie na długo. 

Warto przeczytać!  Polecam!


Dziękuję bardzo Wydawnictwu Harper Collins za egzemplarz książki. 

środa, 29 listopada 2023

"Pokusa diabła" Adrian Bednarek

Autor: Adrian Bednarek 

Tytuł: Pokusa diabła  #7

Cykl: Kuba Sobański

Kategoria: thriller 

Wydawnictwo: Zaczytani 

Premiera: 26.10.2023

Ilość stron: 512

Oprawa: miękka ze skrzydełkami 


Kto z Was zna twórczość Adriana Bednarka ten wie, że cykl o Kubie Sobańskim musi mieć swoje miejsce na półce. 

"Pokusa diabła" to już siódmy tom o seryjnym mordercy. On każdego dnia walczy z pokusą, ale nie jest w stanie zagłuszyć swojej morderczej żądzy. Były prawnik spędza czas z Doną i pomaga jej w prowadzeniu spraw karnych. Wkrótce w Krakowie zaczyna grasować zamaskowany seryjny morderca, który morduje kobiety. Śledztwo prowadzi policjant Dorian, który zauważa podobieństwa działania nowego seryjnego mordercy z działaniami Rzeźnika Niewiniątek. Kuba próbuje zbliżyć się do śledczego, aby trzymać rękę na pulsie.  Jednak traci czujność i sam staje się pionkiem w czyjejś grze. 
Kto próbuje zrobić diabła w konia? 
Ile zaryzykuje morderca,  który zbyt długo tłumił swoje mroczne żądze?

Wow!!! Jestem pod ogromnym wrażeniem pióra autora i jego pomysłów. Fabuła wciąga i wbija fotel. Świetnie wykreowani psychologicznie bohaterowie.  Nie mogłam doczekać się,  żeby zacząć czytać tę książkę i nie zawiodłam się.  Uwielbiam czytać historie,  w których głównymi bohaterami są seryjni mordercy.  Akcja jest dynamiczna.  Znakomicie stworzona intryga. Atmosfera jest gęsta i duszna. Podczas czytania towarzyszył mi niepokój i strach. To lektura totalnie nieprzewidywalna i podczas przewracania kolejnych stron powieści absolutnie nie wiadomo, czego można spodziewać się.  Zaskakujące zwroty akcji i zakończenie dostarczyły mi cały wachlarz emocji. 
Jeśli lubicie psychologiczne gierki i zagłębiać się w mroczne umysły psychopatów i morderców to będzie to dla Was idealna lektura. 

Jestem zachwycona i czekam na więcej!

Czytajcie!  Polecam!

Dziękuję bardzo Wydawnictwu Zaczytani za egzemplarz książki. 




niedziela, 26 listopada 2023

"Richie" Kinga Litkowiec

Autorka: Kinga Litkowiec 

Tytuł: Richie

Seria: Blakemore Family  #4

Kategoria: Romans  / Erotyk 

Wydawnictwo: Black Rose 

Premiera: 20.10.2023

Ilość stron: 256

Oprawa: miękka ze skrzydełkami 

Przychodzę do Was z polecajką książki "Richie" Kingi Litkowiec.  To już czwarty tom serii Blakemore Family i powiem Wam, że autorka coraz bardziej mnie zaskakuje i przekonuje, że jej książki warto mieć w swojej domowej biblioteczce.  Autorka już dawno skradła moje czytelnicze serce. 
"Richie" to mężczyzna,  który ma psychopatyczną osobowość,  a w dodatku jest płatnym zabójcą.  Richie uwielbia to robić i igrać ze śmiercią.  Kiedy Richie dostaje zlecenie od swojego ojca, by znalazł i zabił Nadię Petrovą, a na dodatek ma to zrobić ze swoimi braćmi.  Richie zaczyna podejrzewać,  że nie jest to zwykłe zlecenie. Okazuje się, że Nadia nienawidzi seniora rodu Blakemore  i chce pozbyć się całej rodzinki Blakemore.  Gdy Richie poznaje Nadię zadanie komplikuje się,  bo okazuje się,  że oboje są zdolni do wszystkiego,  a na dodatek między nimi wybucha pożądanie. 
Czy wrogowie spojrzą na siebie inaczej?
Jakie tajemnice wyjdą na wierzch?

Jeśli lubicie gangsterskie klimaty to będziecie zachwyceni.  Będzie niebezpiecznie, tajemniczo i erotycznie. Bohaterowie są bardzo charakterni, a także o silnych osobowościach. Akcja jest dynamiczna i nie ma mowy o nudzie.  Rozgrywająca się gra między bohaterami sprawi, że będziecie mieli wypieki na twarzy.  Autorka potrafi trzymać czytelnika w napięciu i dostarczyć gorących chwil oraz emocji.
Czytajcie tę książkę,  bo jest powalająca, wciągająca i zachwycająca.

Czekam z niecierpliwością na kolejny tom.

Polecam z całego serca!

Bardzo dziękuję Wydawnictwu Black Rose oraz autorce Kindze Litkowiec za egzemplarz książki oraz zaufanie. 

sobota, 25 listopada 2023

"Nie zabijaj" Agnieszka Płoszaj

Autorka: Agnieszka Płoszaj 

Tytuł: Nie zabijaj

Kategoria: kryminał 

Wydawnictwo: Znak

Premiera: 11.10.2023 

Ilość stron: 352

Oprawa: miękka ze skrzydełkami 

Przychodzę do Was z polecajką książki "Nie zabijaj" Agnieszki Płoszaj. Jeśli lubicie czytać kryminały i historie o psychopatach oraz mordercach koniecznie sięgnijcie po tę książkę.  Czeka Was uczta czytelnicza!
Bohaterowie książki Zoja Sterlak i Mariusz Kardas muszą rozwiązać najtrudniejszą sprawę w swojej karierze. Zostaje zamordowany znany influencer, potem telewizyjna wróżbiarka, a następnie modelka.  Wszyscy popełnili grzech,  niewybaczalny błąd. Psychopatyczny morderca wymierza brutalne kary.
Kim jest morderca i dlaczego zabija w imię wiary i sprawiedliwości?
Czy Zoja zdąży powstrzymać mordercę zanim posunie się dalej?

Znakomita fabuła.  Ciekawie wykreowani bohaterowie.  Do rozwiązania intrygujące śledztwo, a liczba podejrzanych robi się coraz dłuższa.  Okazuje się,  że mamy do czynienia z fanatykami religijnymi. Psychopatyczny morderca wymierza karę za grzechy.  Pragnie zemsty i rozgłosu? Fanatyzm i motyw religijny wbijają czytelnika w fotel.  Śledziłam losy bohaterów i razem z nimi próbowałam rozwikłać zagadkę.  Z każdą przewracaną stroną  układanka śledztwa wskakiwała na swoje miejsce. Zakończenie zaskakuje. 
Autorka trzymała mnie w napięciu do samego końca więc nie było mowy o nudzie. Książka wciągnęła mnie i przeczytałam ją szybko. Lekkie pióro i przyjemny styl autorki sprawił, że spędziłam niesamowity czas z książką.  Chętnie przeczytam inne tytuły spod pióra autorki. 
Idealna lektura dla fanów mocnych wrażeń. 
Jestem zachwycona! Dajcie znać,  czy czytaliście i jakie są Wasze opinie.
Zdecydowanie polecam!


Dziękuję bardzo Wydawnictwu Znak Crime za egzemplarz książki. 

czwartek, 23 listopada 2023

"Uwięzieni w grze. Niewidzialna inwazja" Dustin Brady

Autor: Dustin Brady

Tytuł: Uwięzieni w grze.  Niewidzialna inwazja. 

Tytuł oryginału: Trapped in a Video Game: The Invisible Invasion

Kategoria: literatura przygodowa 

Wydawnictwo: MUZA SA 

Premiera: 27.09.2023

Ilość stron: 192

Oprawa: miękka 



Znacie jakieś fajne przygodowe książki dla dzieci?

Jeśli nie to ja polecam Wam książki Dustina Brady. 

Ostatnio czytałam drugi tom "Uwięzieni w grze.  Niewidzialna inwazja" . To kontynuacja losów Jesse'go Rigsby, który zostaje wessany  do gry. By ratować swojego przyjaciela będzie musiał zmierzyć się z wieloma zaskakującymi wydarzeniami. Chłopiec uświadamia sobie jak niebezpieczny jest wirtualny świat. 
Akcja książki jest dynamiczna,  a fabuła wciąga już od pierwszej strony.  Przygody chłopca są tak szalone, że podczas czytania nie ma mowy o nudzie. 

Jeśli Wasze dzieci lubią rozwiązywać zagadki  gry to spędzą intrygujący czas. 

Idealna lektura dla fanów literatury przygodowej. 

Polecam!

Dziękuję Wydawnictwu MUZA SA za egzemplarz książki. 

"Gdziekolwiek jesteś" Agnieszka Olejnik

Autorka: Agnieszka Olejnik 

Tytuł: Gdziekolwiek jesteś.  Tom 2

Kategoria: literatura obyczajowa 

Wydawnictwo: Filia 

Premiera: 27.09.2023

Ilość stron: 384

Oprawa: miękka ze skrzydełkami 


Czytacie opowieści z historią w tle?
Jeśli tak to "Gdziekolwiek jesteś" doprowadzi Was do łez. To drugi tom cyklu "Jak dzikie gęsi" Agnieszki Olejnik. Ja uwielbiam czytać historie z wojną w tle.  Wiadomo są to opowieści przerażające,  ale też wzruszające oraz dające nadzieję i wiarę, że jutro będzie lepiej. 
Autorka przypomina nam losy piątki młodych ludzi,  których plany i marzenia przekreśliła wojna. Śledziłam losy bohaterów i przeżywałam razem z nimi emocje, które im towarzyszyły. Młodzi ludzie, którzy wkraczali w dorosłe życie doznali okropnych chwil i cierpienia. Wszyscy walczą o przetrwanie i mimo niepewności dnia jutrzejzego dokonują trudnych wyborów,  aby żyć i ocalić swoją miłość. Pięknie pokazana przyjaźń.  Autorka potrafiła pokazać czytelnikowi klimat tamtych czasów,  ludzką siłę i determinację,  by przetrwać w ciężkich czasach wojennych.  Autorka potrafi trzymać czytelnika w napięciu i niepewności,  dostarczyć emocjonujących oraz wzruszających chwil. 
Warto czytać takie książki,  by docenić to, co mamy i przekonać się,  co w życiu jest najważniejsze. 
Lekkie pióro autorki sprawiło,  że szybko przeczytałam tę książkę. 
Ta historia pozostanie ze mną na długo i z niecierpliwością będę czekała na kolejny tom,  by poznać dalsze losy bohaterów. 

Polecam gorąco!


Bardzo dziękuję Wydawnictwu Filia za egzemplarz książki. 

wtorek, 21 listopada 2023

"Światełko w oknie" Magdalena Kordel

Autorka: Magdalena Kordel

Tytuł: Światełko w oknie 

Kategoria: literatura obyczajowa 

Wydawnictwo: Znak

Premiera: 8.11.2023 

Ilość stron: 448

Oprawa: miękka ze skrzydełkami 

"Światełko w oknie" to powieść obyczajowa i kolejna świąteczna historia,  która wzruszyła mnie. Poczułam, że zbliżają się święta Bożego Narodzenia i uwierzyłam, że magia świąt istnieje.  Autorka oczarowała mnie swoim magicznym piórem. Moja wyobraźnia pracowała na szerokich obrotach podczas czytania tej książki.  Wyobraziłam sobie ubieranie choinki bożonarodzeniowej,  prezenty,  piernikowe domki i chatki oraz zimowe obrazki. Dosłownie poczułam zapach pierników i grudniowych wypieków. 
Ta historia pokazuje,  że gdy ma się przyjaciół życie jest łatwiejsze. Mamy wtedy z kim dzielić się swoimi troskami i problemami, a razem łatwiej uporać się z nimi.  Autorka udowadnia nam, że czasami trzeba wywrócić życie do góry nogami,  by całkowicie zmienić swoje życie i wyjść z marazmu. 
Poznajemy Kornelię, która straciła męża w wypadku samochodowym. Od tej pory żyje z duchem męża zapominając o tym, że potrzebują jej córki. Najstarsza z nich Basia musi zająć się domem i siostrzyczkami. 
Kolejną bohaterką jest Klementyna,  która prowadzi cukiernię w Miasteczku,  ale opuściła  ją piernikowa magia. Martwi się, że rozczaruje wszystkich, którzy bez jej wypieków nie wyobrażają sobie Bożego Narodzenia. 
Okazuje się jednak, że ich przyjaciółki Imka i Miłka zrobią wszystko, by tegoroczna Gwiazdka nie okazała się katastrofą. Kobiety uknuły niecny plan.
Klementyna wyciąga pomocną dłoń do nieznajomej Kornelii i jej córek. Daje jej szansę na nowy początek.  W Miasteczku Kornelia i jej córki powoli odzyskują nadzieję i wiarę. Wdowa przekonuje się,  że nie jest sama, może liczyć na innych, a w życiu najważniejsza jest miłość. Powoli małym krokiem odzyskuje radość i nadzieję. 

Jesteście ciekawi jak zakończy się ta historia?

Sięgnijcie po książkę to dowiecie się. 

Przekonacie się,  że los jest przewrotny. Jednak wszystko ma swój czas i dla każdego zaświeci światełko. 

Jeśli lubicie piękne i wzruszające historie rozgrywające się podczas świąt Bożego Narodzenia,  chcecie doznać emocji i poczuć magię świąt to będzie idealna lektura dla Was. 

Jestem zachwycona na maksa!

Gorąco polecam!


Dziękuję bardzo Wydawnictwu Znak za egzemplarz książki. 

niedziela, 19 listopada 2023

"Najcenniejszy podarunek" Aleksandra Rochowiak

Autorka: Aleksandra Rochowiak 

Tytuł: Najcenniejszy podarunek 

Kategoria: literatura obyczajowa 

Wydawnictwo: Filia 

Premiera: 4.10.2023

Ilość stron: 344

Oprawa: miękka ze skrzydełkami 

Dzisiaj już czuć klimat zbliżających się świąt Bożego Narodzenia.  Za oknem pada śnieg więc śmiało możecie zabierać się za czytanie świątecznych powieści. 

Tym razem mam dla Was propozycję książki pt. "Najcenniejszy podarunek" Aleksandry Rochowiak. Znajdziecie w niej wszystko to, co pozwoli Wam poczuć klimat nadchodzących świąt.  Będzie klimatycznie,  smakowicie, atmosfera świąt unosi się w powietrzu na każdej stronie tej lektury.  Już czuję ten zapach grudniowych wypieków.  Autorka czaruje opisami i sprawiła,  że poczułam wiele emocji oraz wzruszyłam się.  Kibicowałam bohaterom, by uratowali swój związek, bo warto zawalczyć o miłość. Gwarantowane emocje. 

Zosia rozczarowana swoim związkiem zamierza zerwać z Jakubem. Mężczyzna postanawia zawalczyć o Zosię tworząc specjalny kalendarz adwentowy,  aby przypomnieć Zosi najszczęśliwsze momenty z ich związku. 
Czy uda mu się odzyskać ukochaną?

Przekonajcie się sami. 

Jeśli szukacie książki,  która pozwoli Wam uwierzyć w magię świąt i w to, że cuda zdarzają się koniecznie sięgnijcie po tę rewelacyjną powieść o miłości. 

Zachęcam Was do przeczytania tej książki. 


Dziękuję bardzo Wydawnictwu Filia za egzemplarz książki. 

sobota, 18 listopada 2023

"Cole West" Anna Wolf

Autorka: Anna Wolf 

Tytuł: Cole West 

Cykl: Niepokonani #2

Wydawnictwo: MUZA SA  / Rozdział Miłość 

Kategoria: Romans  mafijny 

Premiera: 8.11.2023 

Ilość stron: 320

Oprawa: miękka ze skrzydełkami 

Dobry wieczór!

Książek Anna Wolf - strona autorska  nigdy za dużo 😉
Za każdym razem dostaję niesamowitą historię,  która zapewnia mi niezapomniane chwile.
Pierwszy tom bardzo mi się podobał więc z niecierpliwością czekałam na drugi tom. Jestem w pełni usatysfakcjonowana lekturą.

Cole West musi wyjechać z Nowego Jorku,  by uchronić się przed grożącym mu niebezpieczeństwem. Wybiera się do swoich przyjaciół Coriny i Parkera.  W drodze do Newport News pomaga Mishy, która wtargnęła mu przed auto uciekając przed kimś. Okazuje się,  że ich znajomość będzie miała konsekwencje.

Uwielbiam historie spod pióra Anny Wolf.  Fabuła jest bardzo wciągająca.  Wartka akcja, niebezpieczeństwo,  mafijne porachunki,  skomplikowane relacje rodzinne, walka o władzę i pieniądze, intrygi, tajemnice, miłość. Ciekawie wykreowani bohaterowie.  Śledziłam ich losy z ogromnym zainteresowaniem.  Autorka sprawiła, że czułam iskry pożądania między bohaterami i zapewniła mi emocje, adrenalinę  i napięcie. Świetne dialogi nie pozwoliły mi nudzić się ani przez chwilę.  Wiedziałam, że autorka zaskoczy mnie intrygującą historią.  Dzieje się tutaj, oj dzieje!
Przyjemny styl i świetne pióro autorki nie pozwoliły mi oderwać się od lektury.
To fenomenalna powieść,  którą musicie mieć na swoich półkach w domowej biblioteczce.
Fani mafijnych klimatów oraz romansów będą zachwyceni.
Z przyjemnością sięgnę po kolejne powieści autorki.

Polecam!

Dziękuję bardzo Wydawnictwu MUZA SA  / Rozdział Miłość za egzemplarz książki. 

"Drakula" Bram Stoker

Autor: Bram Stoker

Tytuł: Drakula

Kategoria: literatura przygodowa dla dzieci 9-12 lat

Wydawnictwo: Frajda

Premiera: 20.09.2023

Ilość stron: 144

Oprawa: twarda

Lubicie historie o wampirach?

Tę na pewno znacie w wydaniu dla starszych czytelników. 
Tym razem dostaniecie ilustrowaną historię przerażającego hrabii Drakuli, który od lat terroryzuje Transylwanię ze swojego zamczyska. 
Jonathan Harker to prawnik,  który ma pomóc hrabiemu Drakuli kupić posiadłość w Anglii. Zostaje ofiarą Drakuli, ale udaje mu się uciec z zamczyska. Wampir będzie musiał zmierzyć się z godnymi przeciwnikami, którzy postanawiają zmierzyć się z  jego ponadnaturalnymi mocami. 

Jesteście zaintrygowani? To sięgnijcie po tę książkę. 

Została wydana specjalnie dla dzieci. Napisana w sposób przystępny dla młodych czytelników.  Gwarantuję Wam,  że wyobraźnia Waszych dzieci będzie pracowała na najwyższych obrotach. Dzieci nie będą nudziły się rozwiązując intrygę i tajemnicę. Czeka je przygoda z dreszczykiem i emocjami. Piękne ilustracje i duża czcionka zachęcą dzieci do czytania. 

Książka jest wydana w twardej oprawie więc będzie ładnie prezentowała się w Waszych domowych biblioteczkach. 

Jeśli szukacie prezentu na Mikołajki to ta książeczka będzie idealna dla dzieci w wieku od 9 - 12 lat szukających wrażeń i przygód.

Gorąco polecam!


Dziękuję bardzo Wydawnictwu Frajda za egzemplarz książki. 

czwartek, 16 listopada 2023

"WAGS. Cała prawda o kobietach piłkarzy" Jessica Ziółek

Autorka: Jessica Ziółek 

Tytuł: WAGS. Cała prawda o kobietach piłkarzy 

Kategoria: Romans  / literatura obyczajowa 

Wydawnictwo: Harde

Premiera: 6.09.2023 

Ilość stron: 280

Oprawa: miękka ze skrzydełkami 


Czy zastanawialiście się kiedyś jak żyją kobiety piłkarzy?

Autorka  uchyla nam nieco pewne sekrety. 
WAGS - wifes and girlfriends inaczej żony i dziewczyny piłkarzy.  Dzięki  Jessice Ziółek dowiadujemy się o doświadczeniach, przeżyciach, emocjach oraz cieniach życia u boku piłkarza. Okazuje się, że partnerki piłkarzy muszą mieć się na baczności i często żyją w ogromnym stresie. 
W książce dostajemy fikcję literacką. Poznajemy Amelię,  która poznała przystojnego Grzegorza. Na początku jej życie było jak z bajki. Bogactwo, ekskluzywne zakupy, wyjazdy i tysiące obserwatorów w sieci. Wkrótce okazuje się,  że życie z piłkarzem ma ciemne strony.  On za zamkniętymi drzwiami jest całkiem inny. Ona cały czas musi starać się,  by perfekcyjnie wyglądać, a partner ma tylko same oczekiwania. 
Autorka pokazuje nam drugie dno życia z gwiazdą sportu. Ich kobiety często żyją w ogromnym stresie, a ich życie wcale nie jest beztroskie. 
To historia, która zostawia czytelników z przemyśleniami.  To także apel do kobiet, by szanowały się. Nie warto stawiać siebie na drugim miejscu i udawać,  że wszystko jest dobrze, byleby tylko uszczęśliwić , zadowolić partnera oraz żyć w luksusie. Każdy ma prawo, by być szczęśliwą osobą.  Nie warto żyć w toksycznych związkach. 

Jeśli lubicie czytać romanse i obyczajówki to ta książka zaciekawi Was.

Polecam!


Dziękuję bardzo Wydawnictwu Harde za egzemplarz książki. 

"Pomroka" Agnieszka Jeż

Autorka: Agnieszka Jeż

Tytuł: Pomroka

Cykl: Sprawy Soni Kranz

Kategoria: kryminał 

Wydawnictwo: Luna 

Premiera: 23.08.2023 

Ilość stron: 336

Oprawa: miękka ze skrzydełkami 


Dzisiaj przychodzę do Was z propozycją książki pt. "Pomroka" Agnieszki Jeż.

Główna bohaterka komisarz Sonia Kranz po rozwodzie opuszcza Wrocław i przenosi się z córką do prowincjonalnego Mieroszewa.  Policjantka prowadzi pierwsze śledztwo w nowym miejscu pracy i robi wszystko,  by złapać sprawcę,  który zgwałcił i zamordował młodą dziewczynę.
Czy Sonia znajdzie mordercę? 
Co wspólnego z zamordowaną na córka pani komisarz?
Jaką przeszłość ukrywają mieszkańcy tych ziem?

#pomroka to kryminał o niezwykle wciągającej fabule.  Przeszłość przeplata się z teraźniejszością.  Autorka porusza temat rozwodu i skomplikowanej relacji matki z nastoletnią córką. W tle zagadka kryminalna do rozwiązania,  która połączona jest z przesiedleniami, które miały miejsce po wojnie na tych terenach.  Autorka świetnie wyprowadza czytelnika w pole podsuwając mylne tropy.  Gęsta atmosfera i sekrety z przeszłości mieszkańców przyprawiają czytelnika o dreszcze. Napięcie towarzyszyło mi do ostatniej strony. 
Finał jest zaskakujący. 
Polubiłam styl autorki i z niecierpliwością będę czekała na kolejną powieść spod jej pióra. 
Chętnie poznam dalsze losy pani komisarz.

Idealna lektura dla fanów kryminałów z wątkiem obyczajowym. 

Zdecydowanie polecam!


Dziękuję bardzo Wydawnictwu Luna za egzemplarz książki. 


środa, 15 listopada 2023

"Ktoś mi bliski" Ilona Gołębiewska

Autorka: Ilona Gołębiewska 

Tytuł: Ktoś mi bliski 

Kategoria: literatura obyczajowa 

Wydawnictwo: MUZA SA  / ROZDZIAŁ MIŁOŚĆ 

Premiera: 2.11.2023

Ilość stron: 320

Oprawa: miękka ze skrzydełkami 

Lubicie czytać książki,  w których akcja rozgrywa się zimą?

W książce pt. "Ktoś mi bliski" autorka przenosi nas do zaśnieżonej Warszawy. Poznajemy dwie siostry Wiśniewskie z artystycznymi duszami, które prowadzą sklep w klimacie vintage. Lena i Zoja zbierają stare przedmioty i sprzedają  je w swoim sklepie. Pewnego dnia zjawia się u nich w sklepie mężczyzna z kufrem pełnym skarbów. Siostry znajdują tam medalion ze szmaragdem, który skrywa pewną tajemnicę. 
Czy siostry odkryją tajemnicę medalionu?
Dokąd je to zaprowadzi?
Poznajemy też Celinę Horn, która mieszka na warszawskiej starówce z wnukiem i synową.  Kobieta straciła męża i ukochanego syna.  Starsza pani udziela się w fundacji i pomaga potrzebującym, a także pomaga synowej w prowadzeniu pracowni  tortów. Nikt jednak nie wie, że starsza pani skrywa tajemnicę. 
Czy odnajdzie mężczyznę, którego kiedyś kochała? Czy dowie się,  dlaczego Stanisław zniknął przed laty i dlaczego musiał odejść? 

Jeśli chcecie dowiedzieć się,  co połączy Lenę,  Zoję i Celinę to sięgnijcie po tę książkę. 

"Ktoś mi bliski" to cudowna i wzruszająca historia.  Autorka trzyma czytelnika w napięciu.  Do rozwiązania jest zagadka tajemniczego medalionu ze szmaragdem. Powoli odkrywamy też sekrety bohaterów.  Nie nudziłam się ani przez chwilę,  bo bohaterowie dostarczyli mi mnóstwo emocjonujących chwil.  Pięknie pokazana przyjaźń oraz siostrzana miłość. Autorka tą historią pokazuje, że warto pomagać innym, bo dobro zawsze wraca. Trzeba doceniać najmniejsze sukcesy i być wdzięcznym. Warto mieć marzenia, ale zawsze trzeba mieć plan awaryjny.  Pomimo przeciwności losu trzeba cieszyć się życiem.  Każdy z nas za kimś tęskni.  Pamiętajcie,  że tylko od nas zależy,  czy będziemy szczęśliwi.  Warto docenić rodzinę, miłość i przyjaciół, bo to wielki dar. 
Nie zabraknie tutaj emocji.  Klimat zimowy wprowadza w cudowną atmosferę.  Spędziłam z tą książką niesamowicie przyjemny czas.
Idealna książka dla fanów romantycznych klimatów. 
Polecam tę powieść każdemu, kto kocha piękne,  wzruszające i sentymentalne historie. 

Dziękuję bardzo Wydawnictwu MUZA SA  / Rozdział Miłość za egzemplarz książki. 

wtorek, 14 listopada 2023

""Polowanie na bestię z Majdanka" Jarosław Molenda

Autor:Jarosław Molenda 

Tytuł: Polowanie na bestię z Majdanka 

Kategoria: literatura faktu

Wydawnictwo: Filia 

Seria: FILIA NA FAKTACH

Premiera: 30.08.2023

Ilość stron: 400

Oprawa: miękka ze skrzydełkami 



Książki Jarosława Molendy to niezwykle wstrząsające i bardzo emocjonalne reportaże.  Czytając "Polowanie na bestię z Majdanka" poznałam Hermine Braunsteiner, która była zbrodniarką hitlerowską. Kobieta tą robiła "karierę" w obozach koncentracyjnych przed i po  wybuchu II Wojny Światowej.  Niezwykle przerażająca kobieta, która okazała się bestią i sadystką. Lubiła,  gdy inni cierpieli i wykorzystywała to, że może innych upokarzać. Sadystyczna kobieta bez skrupułów znęcała się nad osadzonymi. 
Autor skrupulatnie napisał reportaż, w którym pokazał nam działanie obozów koncentracyjnych. Dowiadujemy się też,  że Hermine Braunsteiner była ścigana przez wymiar sprawiedliwości.  Została skazana i ukarana za zbrodnie, których dopuściła się na Majdanku. Jednak po trzech latach wyszła z więzienia na wolność i wyszła za mąż za amerykańskiego żołnierza.  Uciekła do USA i żyła sobie spokojnie , dopóki nie wytropił jej Szymon Wiesenthal tak zwany "łowca nazistów".
Jeśli chcecie przekonać się jak wyglądał proces jej poszukiwania i batalia o jej osądzanie to sięgnijcie po tę książkę. 
Jarosław Molenda porusza też temat tego, że niemieckie kobiety doskonale wiedziały, co naprawdę dzieje się w III Rzeszy.  Wspierały reżim i uczestniczyły w działaniach władz nazistowskich. To nie były marionetki lecz bezwzględne nazistowskie sadystki, które spowodowały, że cierpiało i zmarło miliony niewinnych ludzi. 
Jeśli nie boicie się czytać literatury wstrząsającej i pełnej okrucieństwa oraz brutalności to czytajcie.
Idealna lektura dla fanów reportaży i ciekawych tego, co działo się podczas II wojny światowej i w obozach koncentracyjnych. 
Długo będę pamiętała treść tej książki. 

Przeczytajcie i dajcie znać,  jak Wasze wrażenia po tej lekturze.

Warto przeczytać.  Polecam!


Dziękuję Wydawnictwu Filia  / FILIA NA FAKTACH za egzemplarz książki.  

niedziela, 12 listopada 2023

"Ciche cuda. Z zachwytu nad życiem" Anna H. Niemczynow

Autorka: Anna H. Niemczynow 

Tytuł: Ciche cuda.  Z zachwytu nad życiem 

Kategoria: literatura obyczajowa 

Wydawnictwo: Luna 

Premiera: 11.10.2023

Ilość stron: 272

Oprawa: miękka ze skrzydełkami 


"Ciche cuda" Anny H. Niemczynow to książka, w której autorka opowiada nam o sobie.  Możemy dowiedzieć się o ciężkim dzieciństwie autorki jak i o trudnych doświadczeniach życiowych.  Mamy tutaj zbiór 20 opowiadań o życiu autorki z afirmacjami i modlitwami. Autorka podzieliła się z nami też zdjęciami ze swojego rodzinnego albumu. Autorka szczerze opowiada nam o sobie i pokazuje nam, że aby być szczęśliwą osobą trzeba pokonać demony przeszłości.  To od nas zależy, czy świat będzie piękny. Autorka daje nam nadzieję na lepsze jutro i pokazuje,  że dopóki żyjemy możemy wszystko.  Każdy błąd w naszym życiu to lekcja życia, z której wyciągamy wnioski, a po każdym upadku możemy podnieść się i pójść dalej. Możemy realizować się i spełniać marzenia. 
Gwarantuję Wam,  że po przeczytaniu tej książki spojrzycie inaczej na swoje życie. 
Piękna, wzruszająca,  dająca nadzieję i skłaniająca do refleksji nad życiem. 
Jeśli szukacie książki o treści mądrej, wartościowej,  inspirującej i motywującej to ta będzie idealną lekturą dla Was. 
Ja jako fanka autorki jestem totalnie zachwycona jej pięknym uśmiechem i każdą książkę autorki biorę w ciemno. 

Polecam z całego serca!


Dziękuję bardzo Wydawnictwu Luna za egzemplarz książki. 

sobota, 11 listopada 2023

"Nie przychodź tu" Jeneva Rose

Autorka: Jeneva Rose 

Tytuł: Nie przychodź tu 

Tytuł oryginału: You Shouldn't Have Come Here

Seria: FILIA Mroczna Strona 

Kategoria: thriller psychologiczny 

Wydawnictwo: Filia 

Premiera: 30.08.2023

Ilość stron: 384

Oprawa: miękka ze skrzydełkami 


Lubicie psychologiczne gierki?
Mam dla Was propozycję książki,  w której razem z bohaterami będziecie musieli rozwiązać zagadki.

Grace Evans ma dość dużego miasta. W ciemno wynajmuje pokój przez aplikację Airbnb na odludnym ranczu. Właścicielem jest przystojny Calvin Wells. Na miejscu okazuje się,  że nie ma tam zasięgu ani internetu. Wkrótce Grace zaczyna odczuwać niepokój, że coś jest nie tak. Na dodatek dowiaduje się,  że zaginęła dziewczyna, a jej auto znaleziono nieopodal rancza. Jednak pomimo tego wszystkiego między Grace, a rancczarem wybucha płomienny romans. Wszystko komplikuje się gdy Grace chce opuścić ranczo. Zaczyna się mroczna gra, której finał może mieć tragiczny koniec.
Czy wakacyjna przygoda zamieni się w koszmarną pułapkę?
Czy Grace grozi niebezpieczeństwo?
Sprawdźcie sami.

Autorka stworzyła rewelacyjny thriller.  Wciągająca fabuła.  Wartka akcja,  niebezpieczeństwo,  duszna atmosfera,  intrygi,  tajemnica z przeszłości,  kłamstwa, mroczny klimat i romans.
Autorka potrafi dozować napięcie  i niepokój, które towarzyszyły mi z każdą przewracaną stroną tej książki.  Autorka dostarczyła mi mnóstwo adrenaliny, emocji i wrażeń. Śledziłam losy bohaterów z zapartym tchem.  Zastanawiałam się jakie tajemnice ukrywają.  Niby już coś podejrzewałam, ale okazało się,  że myliłam się. Autorka to niezła manipulatorka, która wodziła mnie za nos i podsuwała mylne tropy.  Nieoczekiwane zwroty akcji sprawiły,  że byłam w szoku.  Zakończenie powieści usatysfakcjonowało mnie.
Jeśli chcecie przeżyć niezapomnianą przygodę z dreszczykiem to wybierzcie się na ranczo.
Przygotujcie się na prawdziwą jazdę bez trzymanki.
Emocje gwarantowane.
Książkę czyta się szybko i z zaciekawieniem.  Przyznam się,  że nie mogę doczekać się następnej książki spod pióra autorki.
Czytajcie Jenevę Rose ! Polecam ogromnie!


Dziękuję bardzo Wydawnictwu Filia Mroczna Strona za egzemplarz książki. 



piątek, 10 listopada 2023

"Lato" Ali Smith

Autorka: Ali Smith 

Tytuł: Lato

Tytuł oryginału: Sommer

Cykl: Pory roku  #4

Kategoria: literatura piękna Obca

Wydawnictwo: W.A.B

Premiera: 14.07.2023

Ilość stron: 386

Oprawa: twarda



Ali Smith w powieści "Lato" pokazuje nam obraz dysfunkcyjnej rodziny, która boryka się z różnymi trudnościami i problemami. Autorka porusza też tematy takie jak pandemia Covid,  migracja oraz ciemne strony polityki. 
Autorka nie boi się poruszać trudnych tematów,  ale ma lekkie pióro i przyjemny styl. Książkę czyta się szybko chociaż momentami jest trochę chaotyczna i nużąca. 

Jeśli lubicie książki,  które zmuszą Was do refleksji i zostawią z nutką nadziei oraz optymizmu to dobrze trafiliście. 

To książka,  którą można czytać nie tylko w lato. 

Warto przeczytać.  Ja na pewno przeczytam inne książki z cyklu PORY ROKU. 

Polecam! 

Dziękuję Wydawnictwu W.A.B za egzemplarz książki. 

"Cud na zamówienie" Karolina Wilczyńska

Autorka: Karolina Wilczyńska 

Tytuł: Cud na zamówienie 

Kategoria: literatura obyczajowa 

Wydawnictwo: Skarpa Warszawska 

Premiera: 11.10.2023 

Ilość stron: 336

Oprawa: miękka ze skrzydełkami 

"Cud na zamówienie" to kolejna powieść zimowa w klimacie świątecznym. Uwielbiam czytać historie świąteczne. Tutaj dostałam prawdziwą magię. Autorka udowadnia na, że Wigilia to czas cudów. Świetnie wykreowani bohaterowie,  którzy mierzą się z trudną przeszłością.  Ich ścieżki nieoczekiwanie splatają się w Wigilijny dzień. 
Jesteście ciekawi,  co z tego wyniknie?

Wzruszyłam się i poczułam atmosferę wigilijnych przygotowań. 
Autorka sprawi tą lekturą, że otworzycie swoje serca dla drugiego człowieka,  bo nikt nie powinien być sam w święta. 
To powieść, która daje nadzieję na lepsze jutro. 
Jeśli lubicie ciepłe i klimatyczne historie,  które wprawią Was w wyjątkowy nastrój to przeczytajcie "Cud na zamówienie". 
Uwierzcie, że cuda zdarzają się, a w życiu nie ważne są prezenty tylko czas spędzony z innymi. 
Gwarantowane emocje i wzruszenia. 

Idealna książka na jesienno- zimowe wieczory z herbatką i kocykiem.

Jestem zachwycona!

Polecam!

Dziękuję Wydawnictwu Skarpa Warszawska za egzemplarz książki. 

czwartek, 9 listopada 2023

"Krzyk za oknem" Małgorzata Rogala

Autorka: Małgorzata Rogala

Tytuł: Krzyk za oknem

Cykl: Weronika Nowacka #4

Kategoria: kryminał  / thriller  / sensacja 

Wydawnictwo: Skarpa Warszawska 

Premiera: 26.07.2023

Ilość stron: 304

Oprawa: miękka ze skrzydełkami 


Co zrobilibyście słysząc w nocy rozpaczliwy krzyk za oknem?
Jak zareagowalibyście?

"Krzyk za oknem" to historia,  która pokazuje prawdę o społeczeństwie i relacjach sąsiedzkich. To przerażająca i dramatyczna historia.  Wciągająca fabuła i trzymająca w napięciu do samego końca. 

16-letnia Ela została zaproszona na imprezę do koleżanki,  u której na nocować. Niestety nie podoba się jej panująca tam atmosfera. Ela postanawia wrócić do domu autobusem. Spotyka Maksa, brata koleżanki, który proponuje jej podwózkę autem. Niestety Ela nie dociera do domu, a jej rodzice zostają poinformowani o tragedii jaka spotkała ich córkę. Ela została napadnięta i zgwałcona. 
Kto to zrobił? Dlaczego nikt nie zareagował na krzyk Eli?
Co wydarzyło się tej fatalnej nocy?

"Krzyk za oknem" to historia,  która mną wstrząsnęła.  Mieszkańcy osiedla, na którym mieszkała Ela słyszeli tej nocy krzyki, ale nie udzielili pomocy. Autorka stworzyła ciekawych bohaterów.  Po mistrzowsku pokazała ludzką psychikę. Z zapartym tchem obserwowałam śledztwo prowadzone przez policję.  Chciałam szybko rozgryźć zagadkę, co stało się tej nocy. Obraz społeczeństwa ukazany przez autorkę pokazuje, że ludzie potrafią krytykować,  hejtować, ale gdy komuś dzieje się krzywda nikt nie pomoże. Obojętność na krzywdę drugiego człowieka jest plagą dzisiejszych czasów i przeraża znieczulicą. Autorka porusza też temat hejtu, który krzywdzi osoby hejtowane. Trudne relacje młodych osób, które w mediach społecznościowych wypisują niestworzone rzeczy nie zdając sobie sprawy, że swoim postępowaniem mogą złamać psychicznie drugą osobę. 
To historia,  która porusza do głębi,  skłania do refleksji i dostarcza skrajnych emocji. 
Pamiętajcie,  reagujcie kiedy ktoś wzywa pomocy. To może uratować komuś życie. 

Zdecydowanie polecam!


Bardzo dziękuję Wydawnictwu Skarpa Warszawska za egzemplarz książki. 

"Fobie i manie. Historia świata w 99 obsesjach" Kate Summerscale

Autorka: Kate Summerscale

Tytuł: Fobie i manie. Historia świata w 99 obsesjach 

Tytuł oryginału: The Book of Phobias and Manias: A History of the World in 99 obsessions

Kategoria: literatura faktu 

Seria: FILIA NA FAKTACH 

Wydawnictwo: Filia 

Premiera: 23.08.2023 

Ilość stron: 376

Oprawa: miękka ze skrzydełkami 


Ostatnio trafiłam na książkę o fobiach i maniach. Zastanawialiście się kiedyś jakie macie fobie ? Każdy z nas jakąś ma. Autorka podaje fachowe nazwy fobii, a my możemy dowiedzieć się na czym one polegają. Dzięki tej książce mogę fachowo nazwać swoje fobie i manie😜

●Akrofobia
●Bibliomania
●Musofobia
●Nyktofobia
●Ofidiofobia
●Tafefobia

Jesteście ciekawi co oznaczają te terminy?

Sięgnijcie po tę książkę to dowiecie się 😉

Autorka w lekki sposób opisuje lęki, które przeszkadzają nam w funkcjonowaniu i prześladują nas wszystkich. 

Idealna lektura dla osób interesujących się psychologią.

Polecam!

Bardzo dziękuję Wydawnictwu Filia  / Filia Na Faktach za egzemplarz książki. 

"Miłość na niby" Jagoda Wochlik

Autorka: Jagoda Wochlik 

Tytuł: Miłość na niby 

Kategoria: literatura obyczajowa  / komedia romantyczna 

Wydawnictwo: Filia 

Premiera: 30.08.2023

Ilość stron: 336

Oprawa: miękka ze skrzydełkami 

Mam dla Was propozycję książki,  która pokaże Wam jak wyjście do kawiarni może odmienić życie. 

Poznajemy pracującą w muzeum niespełnioną artystkę i biznesmena pracoholika. 
Przypadkowe spotkanie Maksa z Elą w kawiarni odmieni ich życie. 
On proponuje jej układ. Jeśli Ela będzie udawała przed jego bliskimi jego dziewczynę, on pomoże jej uporać się z jej kłopotami.  Ela podejmuje się wyzwania, bo udawanie dziewczyny biznesmena może być szansą na to, by przekonać rodziców, że stać ją na więcej. 

Jesteście ciekawi, co wyniknie z tej mistyfikacji? Czytajcie i sprawdźcie,  czy fikcja stanie się rzeczywistością.  Zapewniam Was,  że nie pożałujecie ani sekundy z tą książką. 

"Miłość na niby" to ciepła, zabawna i przyjemna komedia romantyczna,  która wprawiła mnie w dobry nastrój.  Autorka porusza temat samotności, skomplikowanych relacji rodzinnych,  wygórowanych ambicjach stawianych przez rodziców. Lekki styl autorki i wciągająca fabuła nie pozwalają odłożyć książki. Świetnie wykreowani bohaterowie.  Historia pełna emocji i pokazująca, że miłość przychodzi nieoczekiwanie.  Idealna lektura na chłodne jesienno - zimowe wieczory. 
Na koniec dodam,  że jestem zachwycona piękną okładką tej książki. 

Rewelacja!

Polecam z całego serca!

Bardzo dziękuję Wydawnictwu Filia za egzemplarz książki. 

"Tajemnica lekarki" Leslie Wolfe

Autorka: Leslie Wolfe Tytuł: Tajemnica lekarki Tytuł oryginału: The Surgeon Kategoria: thriller medyczny / thriller psychologiczny  Wydawnic...