Brunetka Books Recenzuje

czwartek, 23 grudnia 2021

"Zupełny inny cud" Agnieszka Olejnik

Autorka: Agnieszka Olejnik

Tytuł: Zupełnie inny cud

Gatunek: literatura obyczajowa 

Wydawnictwo: Filia

Premiera: 13.10.2021

Ilość stron: 368

Oprawa: miękka ze skrzydełkami 


Właściciel pałacyku w Leszczynach postanawia,  że to będą piękne święta. 
Milioner Norbert Hall zaprasza do swojego domu rodzinę. Niestety, kiedy wszyscy zasiadają do wigilijnego stołu nic nie układa się po jego myśli. Pod sztucznymi uśmiechami kryją się ludzkie dramaty. Ula pragnie dziecka, Matylda leczy złamane serce , Kostek nie radzi sobie w związkach,  Sonia pragnie zostać świętą, a babcia Rozalia nie lubi samej siebie. 
Każdy przy stole ma do kogoś pretensje.
Czy tej rodzinie można jeszcze pomóc?

"Zupełnie inny cud" to piękna literatura obyczajowa. To historia o nieszczęśliwej rodzinie, która mimo wszystko potrafi sobie wybaczyć i pojednać się, bo przecież święta to czas nadziei i cudu.
Autorka stworzyła powieść o trudnych relacjach rodzinnych. 
Bardzo wartościowa książka zmuszająca do refleksji i pokazująca jak ważne są relacje rodzinne.
Norbert Hall chce naprawić relacje ze swoimi dziećmi i zjednoczyć wszystkich. On nie uczestniczył w ich życiu więc nie jest dla nich bliską osobą, a rodzeństwo nie zna się, bo każde pochodzi z innego związku. 
Norbert wymyśla "Słoik na przeprosiny".
O co chodzi? 
Sięgnijcie po powieść,  a sami dowiecie się. 
Autorka ma lekkie pióro, co sprawia, że książkę czyta się w błyskawicznym tempie.  Tą książką dała ważny przekaz, co w życiu jest najważniejsze. 
Książka wzruszyła mnie i uważam,  że warto mieć tę wartościową i klimatyczną powieść w swoim zbiorze , bo ta historia pokazuje jak można naprawić relacje w skłóconych rodzinach. Oczywiście nie tylko w święta.  
Polecam gorąco!

Za egzemplarz książki dziękuję bardzo Wydawnictwu Filia 

 

środa, 22 grudnia 2021

'Fatalne związki" Celine Mahadeo

Autorka: Celine Mahadeo 

Tytuł: Fatalne związki 

Tytuł oryginału: Fatal Alliances

Gatunek: Romans 

Wydawnictwo: EditioRed 

Premiera: 23.11.2021

Ilość stron: 456

Oprawa: miękka 


22-letnia Juliet Greene ubiega się o upragniony staż w prestiżowym hotelu Empire Height. Po przyjęciu na staż opuszcza hotel. W drzwiach wpada na nią przystojny i tajemniczy mężczyzna,  który rozsypuje jej i swoje dokumenty.
Juliet zostaje wplątana przez Adriana Vandermira w niebezpieczną  rozgrywkę.  Pociągający miliarder i właściciel hotelu nie do końca prowadzi legalne interesy przez co Juliet zostaje napadnięta. Dziewczyna zostaje uratowana przez Vandermira, ale nie chce mieć z nim nic wspólnego. Jednak musi u niego zamieszkać, aby zapewnić bezpieczeństwo swojej rodzinie.  Adrian wplątuje Juliet w intrygę.
Wkrótce okoliczności zmuszą ich do wyruszenia razem w podróż pełną niebezpieczeństw, a na jaw zaczną wychodzić kolejne mroczne sekrety.
Między  nimi wybucha coraz większe pożądanie i wychodzą coraz mroczniejsze tajemnice z przeszłości.
Co z tego wszystkiego  wyniknie?

"Fatalne związki" to historia, która ma swoich miłośników,  ale jest także znienawidzona przez czytelników. 
Ta historia zaciekawiła mnie opisem. 
Bohaterzy przypadli mi do gustu. 
Juliet to pyskata i zadziorna dziewczyna. Adrian to przystojniak, surowy i zimny bad boy, który od początku skrada uwagę czytelniczek i miesza im w głowach.
Historia hate-love mógłby być bardziej rozbudowany i mogłaby być większa chemia między nimi.
Młodsze czytelniczki śmiało mogą czytać tę książkę,  bo to nie jest erotyk. Ja pod tym względem czuję duży niedosyt, bo spodziewałam się czegoś więcej po tej lekturze. Jednak sekrety i niebezpieczne sytuacje bronią tej powieści. 
Poza tym autorka stworzyła tutaj prawdziwy rollercoaster emocjonalny. 
Jestem ciekawa innych książek tej autorki jednak nie wiem, czy po nie sięgnę. 
Muszę przyznać, że rozczarowałam  się tą książką,  bo myślałam,  że po takim opisie i wzmiance na okładce o ponad 33 milionach czytelników na wattpadzie będzie to hipnotyzująca historia. 
Czegoś mi zabrakło!
Sami sprawdźcie i dajcie znać, co myślicie o tej książce. Jestem ciekawa Waszych opinii. 

Za egzemplarz książki dziękuję bardzo Wydawnictwu EditioRed 


wtorek, 21 grudnia 2021

"Jedyny dzień w roku" Agnieszka Jeż

Autorka: Agnieszka Jeż 

Tytuł: Jedyny dzień w roku 

Gatunek: literatura obyczajowa

Wydawnictwo: Filia

Premiera: 20.10.2021

Ilość stron: 336

Oprawa: miękka ze skrzydełkami 

 

"Jedyny dzień w roku" to bożonarodzeniowa wersja filmu pt "Dzień Świstaka.
28-letnia Dorota to pracowita singielka z psem ze schroniska.
Kobieta jedzie do rodziców z nadzieją na wyjątkowe święta.
Spotkanie rodzinne okazuje się katastrofą. Dorota marzy o zakończeniu tego feralnego dnia. Jednak los przygotował dla niej niespodziankę i ten dzień może stać się magiczny. 
Czy Dorota wykorzysta tę szansę?

Bardzo ciepła i wzruszająca powieść,  która pokazuje, że w Wigilię dzieją się cuda.
Polubiłam bohaterów tej powieści i czytałam o ich perypetiach z wielką ciekawością. 
Autorka napisała bardzo wartościową i mądrą książkę z przesłaniem. Pokazała jakie są realia świąt,  gdyż nie wszyscy mogą spędzić ten magiczny i świąteczny czas w przyjemnej i ciepłej atmosferze ze swoimi bliskimi.  
Historia Doroty daje do myślenia i zmusza do refleksji.
Wciągająca powieść,  która sprawia, że doceniamy to co mamy.
Książka wprowadzi Was w atmosferę świąt i pokaże,  że w święta wszystko jest możliwe gdy postaramy się o to.
Genialna propozycja świąteczna idealna  na grudniowy zimowy wieczór. 
Na pewno przeczytam inne książki tej autorki. Bardzo przypadł mi do gustu styl pisarski autorki. 

Polecam!

Za egzemplarz książki i współpracę dziękuję bardzo Wydawnictwu Filia

poniedziałek, 20 grudnia 2021

"Złoty płatek śniegu" Krystyna Mirek

Autorka: Krystyna Mirek

Tytuł: Złoty płatek śniegu 

Gatunek: literatura obyczajowa 

Wydawnictwo: Luna

Premiera: 10.11.2021

Ilość stron: 320

Oprawa: miękka ze skrzydełkami 


Losy ludzi, których drogi spotkają się na balu charytatywnym w święta. 
Julka wiezie do rodzinnego domu swojego chłopaka Karola Łabędzkiego. Jej rodzice to bardzo surowi i majętni ludzie, którzy nie tolerują biedaków.  Kontrolują całe życie Julki i decydują za nią o wszystkim. Jednak, gdy Julka ma problemy boi się powiedzieć  o nich swoim rodzicom.
Ciepły i charyzmatyczny dyrektor szkoły próbuje wysłać zakochanej  w nim samotnej matce jasny przekaz, że nie odwzajemnia jej uczuć. Im bardziej stara się tym bardziej sprawy komplikują się.
Trójka przyjaciół z dzieciństwa, którzy  dorośli i wtedy wszystko skomplikowało się. Dawno zakopane tajemnice wychodzą na jaw.

Autorka przedstawiła nam losy kilku bohaterów,  którzy mierzą się ze swoimi problemami.  W święta każdy przekona się,  że najważniejsza jest miłość,  której każdy pragnie. Jednak gdy pojawi się ostro namiesza.
Czy uda się uratować magię świąt?
Piękna powieść, która oczarowała mnie świątecznym klimatem.
Akcja powieści toczy się powoli, a autorka pisze tak lekko i ciekawie, że nie mogłam oderwać się od tej książki. 
Bohaterowie to zwykli ludzie,  którzy zmagają się z codziennością życia. 
Powieść o trudnych relacjach,  wyborach, miłości,  przyjaźni,  wybaczaniu, która podnosi na duchu i daje nadzieję na lepsze jutro. 
Autorka stworzyła piękną obyczajową historię z tajemnicą.
To powieść z przesłaniem,  by naprawić relacje rodzinne, aby w święta usiąść w zgodzie przy wigilijnym stole.
Dostałam wiele emocji i nastroiłam się do nadchodzących świąt, bo to magiczny czas. 
Autorka poruszyła mnie za serce i sprawiła, że wzruszyłam się.
To idealna książka na ten zimny grudniowy czas. 
Polecam gorąco. 

Za egzemplarz książki dziękuję Wydawnictwu Luna

środa, 15 grudnia 2021

"Czarne i białe" Liliana Więcek

Autorka: Liliana Więcek 

Tytuł: Czarne i białe 

Seria: Góralka i mafioso #1

Gatunek: Romans 

Wydawnictwo: NieZwykłe 

Premiera: 17.11.2021

Ilość stron: 360 

Oprawa: miękka ze skrzydełkami 

Maja Goclon to rodowita góralka.  Sprzeciwiając się swojemu despotycznemu ojcu traci pensjonat, który ciężką pracą postawiła na nogi.
Cała rodzina jest przeciwko niej więc Maja pragnie wyjechać.
Jednak ma przeczucie i coś każe jej zostać w górach. Otrzymuje od ojca podupadły i zapuszczony pensjonacik w Nędzówce. Postanawia wyremontować pensjonat i zacząć wszystko od nowa. 
Pewnego dnia do jej pensjonatu trafiają nietypowi turyści.  Mafiozi z Florydy.
Jak to się stało,  że  do pensjonatu w górach trafili przestępcy z Florydy?
Jak potoczy się znajomość góralki z gangsterami?

Historia powieści pt "Czarne i białe" opowiada o Majce, która pochodzi z góralskiej rodziny, w której ojciec rządzi twardą ręką całą rodziną. Rządzi dosłownie pod każdym aspektem ich życia. Ma być tak jak on chce!
Niestety, gdy Maja stawia się swojemu despotycznemu ojcu traci pensjonat. Dziewczyna chce od życia czegoś więcej niż bycie żoną górala. Ale jak przystało na rodowitą góralkę nie zamierza poddać się.  
To opowieść o skomplikowanych relacjach rodzinnych. Młoda dziewczyna jest traktowana jak czarna owca w rodzinie, bo nie chce spełnić  żądań swojego ojca.
Gdy poznaje Michaela, który jest mężczyzną mrocznym i niebezpiecznym zbliżają się do siebie.
Ich rozmowy i cięte riposty sprawiają, że będziecie śmiać się. 
 Ta książka to gwarancja dobrego humoru. Jestem zachwycona historią stworzoną przez autorkę.  Spędziłam ciekawie czas z tą książką.  
Polubiłam tych bohaterów, a połączenie góralki i gangstera to prawdziwy sztos.
Podczas czytania wcale nie czuć, że jest to debiut. Powieść jest dopięta na ostatni guzik.  Autorka ma świetny styl pisania,  a to powoduje, że książkę chce się czytać. 
Zakończenie powieści spowodowało, że z przyjemnością sięgnę po następny tom.
Już nie mogę doczekać się drugiego tomu, co wymyśli autorka i jak potoczą się dalej losy bohaterów. 
Niesamowita książka. 
Polecam!

Za egzemplarz książki dziękuję bardzo Wydawnictwu NieZwykłe 

wtorek, 14 grudnia 2021

"Zapach pokusy" Katarzyna Małecka

Autorka: Katarzyna Małecka 

Tytuł: Zapach pokusy 

Seria: W sidłach zmysłów #1

Gatunek: Romans mafijny 

Wydawnictwo: NieZwykłe 

Premiera: 17.11.2021

Ilość stron: 312

Oprawa: miękka ze skrzydełkami 


Blaire Jensen rozpoczęła nowe życie. Wyprowadziła się od swoich rodziców, którzy ciągle kłócili się.   
Nie sądziła, że w pracy zobaczy coś czego nie powinna. Młoda pokojówka zostaje ranna, ale jej życie ratuje szef mafii Massimiliano Vitale, który zabiera dziewczynę do swojego domu. Niestety narzeczona Massimiliano nie jest zadowolona z tego faktu. Mężczyzna przeczuwa, że dziewczyna może mieć dla niego interesujące informacje. 
Jednak okazuje się,  że Blaire niczego nie pamięta. 
Co takiego zobaczyła Blaire?
I czy grozi jej niebezpieczeństwo?

Wow! Jestem pod ogromnym wrażeniem jaki autorka stworzyła świetny romans mafijny. Autorka wymyśliła tak  bardzo ciekawą historię, że nie moglam odłożyć na półkę tej książki. 
Polubiłam tych bohaterów.  Ona zbuntowaba i charakterna, a on mężczyzna przystojny i bardzo niebezpieczny, który szuka zemsty.
Akcja powieści toczy się bardzo szybko i jest intrygująca. 
Autorka zapewniła mi prawdziwy rollercoaster emocjonalny. 
Lubię pióro autorki, które jest tak przyjemne, że powieść czyta się bardzo szybko. Wciągająca na maksa i nie mogłam przestać czytać tę książkę. 
Podobało mi się to,  że w tej historii jest pełno tajemnic, kłamstw i intryg. Nie ma mowy o nudzie. 
Zakończenie powieści sprawiło,  że  teraz z niecierpliwością będę czekała na następny tom. 
Zapewniam,  że będzie niebezpiecznie, a momentami tak gorąco,  że będziecie musieli ochłonąć. 
Czeka Was niesamowita przygoda. 
Ja z przyjemnością sięgnę po kolejny tom i każdą książkę,  którą napisze ta autorka. 
Chcę więcej  i czuję niedosyt. 
Fanki romansów mafijnych będą zachwycone.
Polecam z całego serca!

Za egzemplarz książki dziękuję Wydawnictwu NieZwykłe 

"Opowiem Ci bajkę... Antologia Grupy Literackiej Revival"

Autorzy: J.Harrow, Karolina Jurga, Jacek Jaworski, Paulina Ampulska, Norbert Grzegorz Kościerza, Paulina Nowaczyk,  Anna Wychowska, Patrycja Różańska, Amelia Sowińska, Agnieszka Siepielska,  Katarzyna Pietruszyńska

Tytuł: Opowiem Ci bajkę... Antologia Grupy Literackiej Revival

Gatunek: Romans 

Wydawnictwo: BOOKzWAMI

Premiera: 1.12.2021

Ilość stron: 324

Oprawa: miękka 

"Opowiem Ci bajkę..." to antologia Grupy Literackiej Revival.
Czy znajdzie się ktoś kto nie lubi baśni i bajek?
Tutaj dostałam bajki opowiadane oczami dorosłego i tylko dla starszych czytelników, bo na okładce jest oznaczone, że  grupa czytelników  to "+16".
Jedenastu autorów opowiada bardzo ciekawe historie.
Najbardziej spodobała mi się historia Czerwonego Kapturka J.Harrow.  Wspaniałe poczucie humoru i dużo namiętności. 
Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie.  Nie każda historia przypadła mi do gustu,  ale świetnie bawiłam się. 
Jeśli masz poczucie humoru i chcesz poczytać bajki dla dorosłych to sięgnij po tę książkę. 
Nie będę opowiadała i zdradzała o czym są te bajki, bo nie chcę zepsuć Wam przyjemności czytania.
Bardzo ciekawe i wciągające z nutką pikanterii oraz grozy. 
Nie ma mowy o nudzie.
Przeczytajcie.
Polecam!

poniedziałek, 13 grudnia 2021

"Antychłopak" Penelope Ward

Autorka: Penelope Ward 

Tytuł: Antychłopak 

Tytuł oryginału: The Anti-Boyfriend

Gatunek: Romans

Wydawnictwo: Editio Red 

Premiera: 10.11.2021

Ilość stron: 336

Oprawa: miękka 


24-letnia Carys samotnie wychowuje kilkumiesięczną córeczkę Sunny.  Po krótkim romansie z szefem została bez pracy. Poświęciła się córeczce i próbowała odpoczywać,  gdy mała zasypiała. Niestety nie ma na to szans gdy za ścianą przystojny sąsiad Deacon korzysta z uroków życia kawalerskiego i to w hałaśliwy sposób. Nie miał najmniejszej ochoty na poważne relacje, a zwłaszcza z kobietą, która ma dziecko.
Jednak pewnej nocy coś zmienia się. Deacon słysząc płacz Sunny zapukał do drzwi Carys. I o dziwo nie przyszedł kłócić się. Przyszedł pomóc.  Mała Sunny uspokoiła się w jego ramionach.
Carys i Deacon stają się sobie bliżsi.  Zaczęła się ich przyjaźń.  Jednak oboje wiedzą, że  nie mogą być razem. 

Piękna historia. Książki tej autorki biorę w ciemno. Tych bohaterów nie da się nie lubić. Carys mierzy się  z samotnym macierzyństwem, a jej sąsiad Deacon to playboy, który cieszy się życiem singla, ale skrywa pewne tajemnice z przeszłości. 
Carys mimo tego, że nie miała łatwego życia nie poddała się  i walczyła o swoje szczęście.  Deacon zamyka się na uczucia przez swoją przeszłość.  
Powieść o trudnych relacjach poruszająca ważne tematy, bardzo emocjonalna, niosąca przesłanie, że zawsze warto walczyć i myśleć pozytywnie.  Autorka daje swoim czytelnikom nadzieję na lepsze jutro. 
Przykre jest to, że biologiczny ojciec nie chce uznać córeczki i zajmować się nią, ale jakże piękne jest to, że sąsiad, który jest obcym człowiekiem chce pomóc.
Jeśli chcecie wiedzieć co wyniknie z tej relacji to przeczytajcie.
Zaopatrzcie się w chusteczki, bo będzie bardzo wzruszająco, ale również będzie gorąco więc wypieki na twarzy macie zagwarantowane!
Wierzycie w miłość? Może czeka tuż za rogiem.
Polecam gorąco!

Za egzemplarz książki dziękuję Wydawnictwu EditioRed 

sobota, 11 grudnia 2021

"Wigilia z nieznajomym" Natasza Socha

Autorka: Natasza Socha 

Tytuł: Wigilia z nieznajomym 

Gatunek: literatura obyczajowa 

Wydawnictwo: Literackie 

Premiera: 27.10.2021

Ilość stron: 280

Oprawa: miękka ze skrzydełkami 


"Wigilia z nieznajomym"  to historia o Antoninie i Marcelu, którzy od dawna są dla siebie obcy. Antonina zastanawia się,  czy nie wrócić do ukochanego sprzed lay, a Marcel rozważa wyjazd za granicę. Żadne z nich nie chce spędzać wspólnie tegorocznych świąt Bożego Narodzenia.  To powieść o prawdziwych Grinchach, którzy nie mają ochoty udawać, że jest im dobrze wśród rodziny.
Los sprawia, że uświadamiają sobie,  że w życiu  niczego nie można zaplanować. 
Antonina i Marcel spędzają nietypowo Wigilię, bo w gronie obcych osób.
Ich Wigilia jest pełna nieprzewidywalnych sytuacji.
Czy można uciec od tradycji?
Czy uda im się uratować małżeństwo?

Autorka napisała książkę o takiej Wigilii jakiej nie spodziewacie się.  Nikt nie czeka na świąteczny klimat, wspólne biesiadowanie, choinkę itd.
Antonina i Marcel zapomnieli , co ich łączyło i oddalili się od siebie. 
Los sprawi, że w końcu będą musieli porozmawiać ze sobą. 
Powieść zmuszającą do refleksji. 
Książka przypadła mi do gustu i fabuła wciągnęła mnie od pierwszej strony. 
Autorka zapewniła mi prawdziwy rollercoaster emocjonalny. 
Lubię styl pisarski tej autorki. Powieść czyta się szybko i przyjemnie. 
Książkę można  czytać niezależnie od tego czy lubisz święta  czy też jesteś Grinchem.
Z całego serca polecam!

Za egzemplarz książki dziękuję Wydawnictwu Literackie

czwartek, 9 grudnia 2021

"Trauma" Natalia Kostrzycka

Autorka: Natalia Kostrzycka

Tytuł: Trauma

Gatunek: Kryminał/sensacja/thriller 

Wydawnictwo: BookEdit

Premiera: 15.11.2021

Ilość stron: 210

Oprawa: miękka ze skrzydełkami 


Anastazja Dolas nie może pozbierać się po śmierci Piotra. Za wszelką cenę chce odnaleźć mordercę swojego męża.  Każdego dnia odkrywa tajemnice Piotra, które ukazują drugie oblicze ukochanego. Zaczyna zastanawiać się, czy znała swojego męża oraz czy jego śmierć była przypadkowa? Czy może ktoś to zaplanował?
Anastazja przeprowadza się nad morze. W Jastrzębiej Górze  chce zacząć nowe życie. 
Pewnego dnia otrzymuje list od swojego dawnego oprawcy Dawida. Dociera do niej, że  kłopoty dopiero zaczną się.
Do zabójstwa jej męża przyznaje się jego brat Kamil Dolas. Ona jednak w to nie wierzy. Chce rozwiązać zagadkę i dowiedzieć się, co ukrywali przed nią bracia.
Przypadkowo przed komisariatem poznaje adwokata Tymona, który chce jej pomóc. 
Bardzo szybko zbliżają się do siebie. Jednak wkrótce okazuje się, że mężczyzna nie był z nią szczery i jego pojawienie się nie było przypadkowe. Anastazja zaczyna podejrzewać,  że Tymon chce ją wykorzystać. 
Czy Anastazji grozi niebezpieczeństwo?

"Trauma" to kontynuacja książki pt "Paranoja". Pierwszej części nie przeczytałam, ale nadrobię, bo chciałabym wiedzieć o co chodzi i jak to wszystko zaczęło się. 
Autorka genialnie stworzyła intrygę i nie mogłam oderwać się od tej książki. 
Jest to bardzo dobra i wciągająca książka kryminalna.
Tajemnica goni tajemnicę. Do końca nie wiadomo komu ufać.
Autorka umie budować napięcie. 
Szykujcie się na bardzo emocjonalną i szokującą historię. 
Zakończenie pozostawiło mnie z pytaniami. Tego nie spodziewałam się. 
Jestem bardzo ciekawa dalszych losów Anastazji.
Z niecierpliwością będę czekała na następny tom.  
Polecam!

Za egzemplarz książki dziękuję Wydawnictwu BookEdit

"Zima w Pensjonacie pod Bukami"

Autorki: Natasza Socha, Magda Stachula, Renata Kosin, Karolina Wilczyńska,  Katarzyna Misiołek,  Dorota Milli,  Katarzyna Janus

Tytuł: Zima w Pensjonacie pod Bukami

Wydawnictwo: Filia

Gatunek: literatura obyczajowa

Premiera: 27.10.2021

Ilość stron: 376

Oprawa: miękka ze skrzydełkami 


"Zima w Pensjonacie pod Bukami" to zbiór  siedmiu cudownych opowiadań napisanych przez siedem autorek. 
Bohaterowie  powieści spotykają się w starym, odrestaurowanym i urokliwym bieszczadzkim Pensjonacie pod Bukami, którego właścicielką jest miła pani Róża. 
Każdy gość poszukuje własnego szczęścia i niespodziewanie dostają szansę na miłość. 
Każda historia wprowadziła mnie w klimatyczny nastrój świąteczny. 
Pensjonat pod Bukami to tak ciepłe i magiczne miejsce, że nie dziwię się bohaterom, którzy tam pojechali.
Bardzo romantyczne historie, które dają nadzieję na lepsze jutro. 
To wszystko dzieje się w pięknej scenerii. Wokół pełno śniegu,  w pensjonacie pali się w kominku, a wokół toczą się rozmowy.
Piękne opowiadania, które wzruszają i skłaniają do przemyśleń. 
Gwarantuję Wam, że wszystkie opowiadania sprawią, że zapragniecie Bożego Narodzenia. Gdy będziecie czytać tę książkę  będziecie mieli ochotę znaleźć się w takim klimatycznym pensjonacie otoczonym śniegiem,  w którym będziecie grzać się przy kominku pijąć ciepłą kawę.
Jestem zachwycona śliczną okładką. 
To idealna książka na prezent pod choinkę.
Kto lubi zimę, góry i święta będzie oczarowany tą książką.
Polecam gorąco!

Za egzemplarz książki i współpracę dziękuję bardzo Wydawnictwu Filia

środa, 8 grudnia 2021

"Śnieg otulił cię bielą" Katarzyna Misiołek

Autorka: Katarzyna Misiołek 

Tytuł: Śnieg otulił cię bielą 

Wydawnictwo: Filia

Gatunek: Literatura obyczajowa 

Premiera: 13.10.2021

Ilość stron: 376

Oprawa: miękka ze skrzydełkami 


Martyna szuka prawdy o tym, co wiele lat temu przytrafiło się jej zmarłej siostrze. Rodzice mieli przed nią tajemnicę. Okłamali ją, że Ewelina miała tętniaka.  Po śmierci matki znalazła w jej rzeczach wycinki z gazet, z których dowiedziała się,  że jej siostra została zamordowana. Martyna wyrusza w zaśnieżone Bieszczady, aby rozwikłać rodzinną tajemnicę i odnaleźć sprawcę.  
Czy znajdzie mordercę i dowie się, co wtedy wydarzyło się? I komu zależy na tym,  żeby prawda nie wyszła na jaw?

Okładka i tytuł powieści "Śnieg otulił cię bielą" może Was zmylić,  że  to książka w klimacie świątecznym. Natomiast jest to całkiem inny gatunek. Nie wiem dlaczego jest wpisana wszędzie jako  literatura obyczajowa?  Ta powieść  to zdecydowanie thriller i to fenomenalny. Gdy tylko przeczytałam na okładce,  że jest to powieść o tajemnicach rodzinnych i zbrodni czułam, że to będzie sztos.
Autorka stworzyła taką intrygującą historię,  że nie mogłam od niej oderwać się. 
Czułam się jakbym wraz z Martyną prowadziła śledztwo i na kartkach książki przeniosłam się do przeszłości,  aby poznać bliżej jej siostrę Ewelinę.
Autorka wodziła mnie za nos, bo niby już miałam na widelcu podejrzanego,  a niestety myliłam się.  I to lubię w książkach. Autorka zapewniła mi wiele emocji i adrenalinę.
Nie zabraknie też romansu.
Ta historia pokazuje jak mało wiemy o najbliższych nam osobach.
Poruszająca i zmuszającą do refleksji nad życiem. 
Przepadłam na wiele godzin. 
Idealna książka  dla fanów thrillerów. 
Jestem zachwycona tą książką i gratuluję autorce tak dobrej powieści. 
Polecam gorąco!

Za egzemplarz książki dziękuję Wydawnictwu Filia  

"Druga twarz Scordatto" Agata Polte

Autorka: Agata Polte

Tytuł: Druga twarz Scordatto

Seria: Oblicza mroku #1

Wydawnictwo: NieZwykłe 

Gatunek: Erotyk mafijny

Premiera: 10.11.2021

Ilość stron: 308

Oprawa: miękka ze skrzydełkami 


Saverio Scordatto jest bossem jednej z chicagowskich rodzin mafijnych.
Pewnego dnia mężczyzna spotyka siostrę swojego wroga.
Chantal Willard nie jest już małą dziewczynką i od pierwszej chwili wpadła w oko Saverio. Gdy Chantal ratuje życie Saverio w głowie mafiosa powstaje szatański plan, w którym dziewczyna ma być zabezpieczeniem,  zabawką w rękach Scordatto,  choć miała pozostać  nietykalna. Rozpoczynają grę pełną tajemnic i pożądania.  
Tylko kto tak naprawdę pociąga za sznurki?

Autorka kolejny raz napisała genialną książkę. 
Akcja powieści toczy się szybko i jest pełna nieoczekiwanych oraz zaskakujących momentów. 
Historia od której nie mogłam oderwać się. 
Fenomenalna powieść o mafii, niebezpieczeństwie, mroku, seksie i pożądaniu.
Świetnie wykreowani bohaterowie. Ona kobieta zadziorna, pyskata i odważna. On bezwzględny mafioso, który jest opętany żądzą zemsty. 
Autorka sprawiła, że oszalałam na punkcie Saverio Scordatto.
Będę czekała z niecierpliwością na kolejny tom.
Jestem zachwycona i Wy też będziecie!
Zapewniam, że poznacie nowe oblicze autorki. 
Spędziłam z tą książką niezapomniane chwile i jestem zadowolona z tej lektury.
Polecam!

Za egzemplarz książki dziękuję Wydawnictwu NieZwykłe 



wtorek, 7 grudnia 2021

"Dzwonki, gwiazdki i słomki" Renata Kosin

Autorka: Renata Kosin

Tytuł: Dzwonki, gwiazdki i słomki

Gatunek: literatura obyczajowa 

Wydawnictwo: Filia

Premiera: 20.10.2021

Ilość stron: 368

Oprawa: miękka ze skrzydełkami 

"Dzwonki, gwiazdki i słomki"  to historia o dwudziestokilkuletniej Matyldzie, singielce mieszkającej w Warszawie. 
Dziewczyna chce zrealizować swoje marzenie i spędzić święta Bożego Narodzenia na wsi z tradycją i klimatem świątecznym.
Podstępem wprasza się do rodzinnego domu Halszki, swojej koleżanki z pracy,  która pochodzi ze wsi na Podlasiu. Jednak docierając na miejsce zdaje sobie sprawę z tego, że jej wyobrażenia o wsi różnią się pod wieloma względami od tego co sobie wymarzyła.
Matylda poznaje brata Halszki, który jest zadeklarowanym kawalerem. 


Świetna książka,  przy której nieźle bawiłam się.  Autorka pokazała czym jest tradycja, obyczaje i staropolska gościnność. 
Matylda to bardzo specyficzna postać, którą polubisz lub nie. Dziewczyna nie poddaje się i za wszelką cenę chce wprowadzić swoje wizje, co prowadzi do zabawnych sytuacji. Jednak jako gość jest strasznie upierdliwa i męcząca.  To dziewczyna bez zasad i wychowania. Ja jej nie polubiłam i uważam,  że taka osoba zepsułaby całe święta nie jednej osobie, ale muszę przyznać, że jej pomysły spowodowały, że śmiałam się do łez. Jeśli chcecie przekonać się,  co ta wariatka wymyśliła przeczytajcie sami.
Fajna historia miłosna z tajemnicą.
Będziecie bawić się świetnie. 
Dzięki tej książce poczułam magię świąt. 
Niedługo święta,  a Wy lubicie wpraszających się gości?

Polecam!

Za egzemplarz książki i współpracę  bardzo dziękuję Wydawnictwu Filia 

poniedziałek, 6 grudnia 2021

"Szpilki z Wall Street" Iga Daniszewska

Autorka: Iga Daniszewska

Tytuł: Szpilki z Wall Street

Gatunek: Romans biurowy

Wydawnictwo: NieZwykłe 

Premiera: 10.11.2021

Ilość stron: 268

Oprawa: miękka ze skrzydełkami 


Olivia Santos pracuje dla maklera giełdowego Dylana Clarka. Ona doprowadza go do szewskiej pasji. Olivia ciągle spóźnia się do pracy, pyskuje do swojego szefa i denerwuje go na każdym kroku.  W dodatku jej ciągle stukające szpilki przyprawiają go o ból głowy. 
Dylan wie, że nie może jej zwolnić, bo jest za dobra w swojej pracy. Olivia zdaje sobie z tego sprawę i coraz bardziej denerwuje Dylana. Uważa go za gbura do potęgi,  który kobiety zmienia jak skarpetki.
Wszystkie ich rozmowy kończą się kłótniami i złośliwymi ripostami.
Po pewnej imprezie w klubie on postanawia zabierać ją ze sobą na służbowe wyjazdy. Między nimi zaczyna iskrzyć...

"Szpilki z Wall Street" to bardzo zabawna historia  łącząca romans biurowy i wątek hate-love z motywem szpilek. 
Świetne dialogi i cięte riposty bohaterów powieści rozbawiają do łez.
Autorka stworzyła fajnych bohaterów, którzy sprawiają, że będziecie świetnie bawić się przy tej książce. 
Jestem pod wrażeniem tego jaką historię stworzyła autorka. 
Znajdziecie tutaj humor, tajemnice,  miłość i gorące sceny intymne.
Autorka genialnie buduje napięcie między bohaterami.  Poznajemy także przeszłość Olivii, która nie była kolorowa.
Dostałam wiele emocji i bardzo cieszę się, że dałam szansę autorce.
Książka skradła moje serce i spędziłam z nią udany czas.
Chętnie przeczytam inne książki tej autorki. 
Gratuluję udanego debiutu i czekam na więcej!

Polecam gorąco!

Za egzemplarz książki dziękuję bardzo Wydawnictwu NieZwykłe 

"Święta w Port Moody" Ewelina Nawara, Małgorzata Falkowska

Autorki: Ewelina Nawara,  Małgorzata Falkowska

Tytuł: Święta w Port Moody 

Gatunek: Romans

Wydawnictwo: Akurat/MUZA S.A.

Premiera: 17.11.2021

Ilość stron: 352

Oprawa: miękka ze skrzydełkami 



Abigail Sharpe pracuje jako redaktor naczelna magazynu "People's Voice". Czeka na upragniony awans. Szef, z którym wdała się w potajemny romans stawia jednak warunek. Abigail ma napisać artykuł o magicznym czasie jakim jest Boże Narodzenie i pokazać,  że kocha świąteczny czas.  Tylko jak ma to zrobić damska wersja Grincha? 
Pewnego dnia odbiera telefon od matki i dowiaduje się, że będzie musiała zająć się chorym dziadkiem. Abigail nie jest zadowolona powrotem do rodzinnego miasteczka. W Port Moody nie była od dziesięciu lat.
Spaliła za sobą wszystkie mosty i wyjechała z Port Moody po tym jak najbliższe jej osoby zdradziły ją.
Po przyjeździe spotyka swoją dawną miłość. 
Oboje zranili siebie nawzajem, ale czy Abigail oprze się urokowi Logana Greya?
Czy rozsądek przegra z tęsknotą i pożądaniem?
Co wydarzyło się 10 lat temu w Port Moody,  że Abigail uciekła ze złamanym sercem?


"Święta w Port Moody" to przepiękna historia o miłości,  gdzie dwójka kochających się ludzi została rozdzielona za sprawą perfidnej intrygi i zmanipulowanych faktów. 
Abigail i Logan zostali rozdzieleni przez najbliższe im osoby. Ona zakłada na twarz maskę i otacza się murem.
Logan Grey to ciepły i rodzinny chłopak,  który zrobi wszystko,  by skruszyć mur pod którym skryła się Abigail i sprawić, żeby zakochała się w świętach i urokliwym Port Moody. 
Czy Abigail i Logan wyjaśnią sobie nieporozumienia z przeszłości? Czy wybaczą sobie i dadzą drugą szansę?
Co odkryją i kto stoi za ich rozstaniem?

Piękna klimatyczna opowieść o miłości w scenerii urokliwego zaśnieżonego miasteczka, gdzie na każdej stronie powieści czuć magię świąt. 
Autorki stworzyły fenomenalną powieść jak z filmu romantycznego. 
Niemogłam oderwać się od tej książki. 
Aż chciałoby się pojechać do takiego Port Moody, gdzie każdy mieszkaniechest ze sobą zżyty i pomagają sobie nawzajem.
Możecie zobaczyć jaką chorobą jest Alzheimer i z czym musi zmierzyć się rodzina.  Poprzez swój wyjazd Abigail traciła dekadę życia z dziadkiem, który utknął w przeszłości,  a jej rodzice zostali z nim sami. Abigail opiekując się dziadkiem zrozumiała,  co straciła podczas swojej nieobecności.  A to wszystko przez głupie nieporozumienie,  brak rozmowy oraz intrygi innych. Abigail i Logan stracili wiele lat przez manipulacje bliskich im osób.  Czy wrócą do siebie?
Znajdziecie tutaj też sceny erotyczne,  które są bardzo gorące i rozgrzeją Was w te zimowe popołudnia i wieczory. Od pożądania aż iskrzy między tą dwójką. 
Autorki pięknie pokazały przyjaźń i jak zżyta jest społeczność tego miasteczka.
Autorki dostarczyły mi wiele emocji. 
To najlepsza książka świąteczna jaką przeczytałam tej zimy.
Jeśli szukacie prezentu pod choinkę to ta książka będzie idealna.
Okładka tej książki jest tak magiczna, że nie mogę  napatrzyć się na nią.
Gwarantuję,  że zakochacie się w tej historii, a Abigail i Logana polubicie od pierwszego wejrzenia.
Rewelacja!

Za egzemplarz książki dziękuję bardzo Wydawnictwu Akurat , Wydawnictwu MUZA SA 


środa, 1 grudnia 2021

"Kobieta z blizną" Irena A. Stanisławska, Katarzyna Dacyszyn

Autorki: Irena A. Stanisławska,  Katarzyna Dacyszyn

Tytuł: Kobieta z blizną

Gatunek: literatura faktu/reportaż

Wydawnictwo: MUZA S.A.

Premiera: 13.11.2019

Ilość stron: 256

Oprawa: miękka 


"Kobieta z blizną" to historia oparta na faktach. 
Fotomodelka i uzdolniona projektantka mody Katarzyna Dacyszyn opowiada o prześladującym ją stalkerze,  który osaczał ją prześladował długi czas.  
Zaczęło się od wiadomości na Facebooku w folderze "Inne".
Gdy 22 sierpnia 2016 roku miała odbyć się rozprawa w sądzie w Łodzi,  Robert W. oblał ją kwasem siarkowym przed salą sądową. 
Jej świat został wywrócony do góry nogami. 
Katarzyna Dacyszyn opowiada o tym jak doszło do ataku oraz jak przebiegało jej leczenie.
Ta historia jest bardzo wzruszająca i przerażająca.  
"Kobieta z blizną" to opowieść o silnej kobiecie,  którą spotkała ogromna tragedia,  a mimo to zawalczyła o siebie i swoje marzenia.
Zobaczycie jaką ciężką drogę musiała przejść ta dzielna kobieta.
Historia ta pokazuje, że życie jest nieprzewidywalne i nigdy niczego nie możemy być pewni na 100 %.

To moja druga tego typu książka z jaką miałam okazję zapoznać się.
Podziwiam obie panie, Katarzyna Dacyszyn oraz Adele Bellis przeszły prawdziwe piekło. 
Polecam Wam obie te historie, ponieważ pokazują niepokojące sygnały, których możemy nie zauważyć w pędzie życia. 
Czytacie takie książki?

"Mroczna gra" Linda Malczewska

Autorka: Linda Malczewska

Tytuł: Mroczna gra

Seria: Mroczne pożądanie #2

Gatunek: Romans

Wydawnictwo: NieZwykłe 

Premiera: 3.11.2021

Ilość stron: 288

Oprawa: miękka ze skrzydełkami 


Elena została porwana i jest więźniem niebezpiecznego psychopaty.
On ma obsesję na jej punkcie obsesję i chce ją zniszczyć do tego stopnia, by mu się oddała.
Mężczyzna swoim postępowaniem przeraża Elenę. Okazuje się, że jej oprawcą jest ktoś kogo dobrze znała. 
Kobieta z rąk kłamcy wpadła w sidła psychopaty.
Czy Elena przetrwa ten koszmar?
Kim jest tajemniczy porywacz?
Czy Logan uratuje Elenę?
Czy Elena wybaczy Loganowi?
Jak potoczą się losy Eleny i Logana?

Uwielbiam takie mroczne i chore klimaty. 
Autorka zapewniła mi niezapomniane chwile z tą książką. 
Ta powieść jest tylko dla osób o mocnych nerwach. Z każdej strony wylewa się szaleństwo, cierpienie, strach, ból,  ale też nadzieja na uratowanie swojego życia. 
Logan po stracie Eleny wdał się w nałogi. Zdaje sobie sprawę, że bardzo zależy mu na Elenie i robi wszystko,  by odnaleźć ukochaną. 
Sytuacja Eleny jest bardzo trudna i przerażająca. 
Czy wybaczy Loganowi jego kłamstwa?
Czy Elena odzyska spokój po traumatycznych zdarzeniach?

Nie mogłam oderwać się od tej fenomenalnej książki.
Autorka trzymała mnie w napięciu i niepewności do samego końca. 
Genialnie stworzony psychopata, który zgotował Elenie prawdziwe piekło. 
Gwarantuję, że poczujecie się jak w prawdziwym horrorze.
Zapewniony rollercoaster emocjonalny. 
Jeśli szukacie powieści mrocznej, przerażającej, która Was zahipnotyzuje to ta historia porwie Was na wiele godzin. 
Będę czekała na kolejny tom,  bo jestem bardzo ciekawa jak potoczą się losy bohaterów. 
Autorka napisała rewelacyjną książkę. 
Jestem pod ogromnym wrażeniem.  Czekam na więcej!
Polecam gorąco!

Za egzemplarz książki bardzo dziękuję Wydawnictwu NieZwykłe 

wtorek, 30 listopada 2021

"O latarniczce, miłości i samotnym humbaku"

Autorka: Arleta Remiszewska

Tytuł: O latarniczce, miłości i samotnym humbaku"

Gatunek: bajka dla dzieci 7-13 lat

Wydawnictwo: Skrzat

Premiera: 18.10.2021

Ilość stron: 128

Oprawa: miękka 


"O latarniczce,  miłości i samotnym humbaku" to opowieść o wyspie Fjotle. Mieszka tam mała społeczność,  gdzie od wielu pokoleń panują stare zasady i tradycje.
Kobiety przez długi czas nie miały żadnych praw, nie mogły głosować,  zdobywać wykształcenia ani pracować.  To mężczyźni zarabiali na dom i podejmowali decyzje. Do kobiet należało sprzątanie,  gotowanie i opieka nad dziećmi. 
Zgodnie z tradycją dzieci nazywano tak, by morze cieszyło się słysząc ich imiona.
Na tej wyspie mieszka dziewczynka o imieniu Bryza Grzeczna, która właśnie kończy szkołę i wszyscy oczekują od niej, że wyjdzie za mąż,  urodzi dzieci i zajmie się domem. Ona jednak jest buntowniczką i skrycie marzy o tym, by zostać pierwszą latarniczką w dziejach wyspy. Od dziecka uwielbiała przebywać w latarni i obserwować swojego dziadka przy pracy. 
Tylko jak Bryza ma przekonać całą społeczność,  by zagłosowali,  aby to ona została latarniczką?

Autorka napisała piękną opowieść dla dzieci o tym, że warto marzyć i realizować swoje pragnienia. Pomimo tego, że ktoś wymaga od nas czegoś innego.  
Bryza  w końcu poszła za głosem swojego serca i podjęła decyzję, co chce robić w  życiu. 
Podobała mi się relacja dziadka z wnuczką. Przekazał jej wiele wartości i wspierał ją. 
Autorka porusza wiele ważnych tematów.  Opowiada o miłości,  tradycji, poświęceniu się  dla drugiej osoby,  pomaganiu innym, ale także o tym, że warto szukać swojej drogi i nie dać sobie odebrać szansy na spełnienie marzeń. 
Bardzo wartościowa książka,  którą warto podarować dzieciakom.

Polecam!

Za egzemplarz książki bardzo dziękuję Wydawnictwu Skrzat

poniedziałek, 29 listopada 2021

"Między literami" Kate Clayborn

Autorka: Kate Clayborn

Tytuł: Między literami 

Tytuł oryginału: Love Lettering

Gatunek: literatura obyczajowa 

Wydawnictwo: Słowne 

Premiera: 24.11.2021

Ilość stron: 384

Oprawa: miękka ze skrzydełkami 


Meg Mackworth ma talent do kaligrafii, ale też umiejętność do odczytywania znaków. 
Pewnego dnia losy Meg przeplatają się z jej klientami, Reidem Sutherlandem w pakiecie z  jego perfekcyjną narzeczoną.  Meg od samego początku przeczuwa, że związek tej pary jest skazany na porażkę,  dlatego wplata w ich program ślubny tajne ostrzeżenie. 
Rok później Reid odnajduje Meg,  aby dowiedzieć się,  skąd wiedziała,  że jego skrupulatnie zaplanowana przyszłość niebawem zawali się jak domek z kart.
Tak zaczyna się ich niezwykła znajomość. 

Podobała mi się ta piękna historia miłosna i pełna emocji.  
Bohaterowie tej powieści są ciekawi i intrygujący. 
Historia ta sprawia, że czytelnik zastanawia się nad znaczeniem znaków. Czytając tę książkę możecie poczuć się jak bylibyście na wykładach z kaligrafii.
Zaciekawiła mnie i wciągnęła ta książka i zapewniam, że jeśli szukacie oryginalnej lektury to ta będzie idealna. 
Czeka Was niezwykła przygoda.

Polecam!

Za egzemplarz książki dziękuję Wydawnictwu Słowne

"Suma uśmiechów" Hubert Enerlich

Autor: Hubert Enerlich

Tytuł: Suma uśmiechów 

Gatunek: literatura obyczajowa 

Wydawnictwo: Oficynka

Premiera: 2.12.2020

Ilość stron: 232

Oprawa: miękka 


28-letni Michał traci pracę w korporacji, a jego związek z Izą przechodzi kryzys. Łączy ich tylko kredyt do spłacania. Mężczyzna musi zacząć wszystko od nowa, ale jak ma zabrać się do tego, gdy jest taki pogubiony?

Ciekawa powieść o życiu,  która daje do myślenia i skłania do refleksji nad życiem. 
Powieść ta pokazuje, że zawsze warto uśmiechaćsię,  a w życiu codziennym odnaleźć siłę, by coś zmienić. 
Główny bohater stoi na życiowym zakręcie i chce coś zmienić w swoim życiu. Splot różnych zdarzeń powoduje, że Michał musi zastanowić się czego oczekuje od życia i musi podjąć decyzje dotyczące swojej przyszłości. 
Książkę czyta się bardzo szybko. 
Historia ta pokazuje, że optymistyczne podejście do życia sprawia, że żyje się lepiej i trzeba cieszyć się małymi rzeczami.
Autor świetnie stworzył bohatera, który jest mężczyzną z prawdziwymi dylematami życiowymi. 
Fajny styl pisania autora sprawił, że chętnie przeczytam inne książki tego autora. 
Spędziłam miło czas. 
Polecam!

Dziękuję Wydawnictwu Oficynka za egzemplarz książki. 

niedziela, 28 listopada 2021

"Storm" Anna Wolf

Autorka: Anna Wolf

Tytuł: Storm

Seria: Storm Riders Mc

Gatunek: Erotyk 

Wydawnictwo: Akurat / MUZA SA 

Premiera: 24.11.2021

Ilość stron: 320

Oprawa: miękka ze skrzydełkami 


Główną bohaterką powieści jest Summer, matka 4-letniego Arona. 
Gdy szef złożył jej niemoralną propozycję,  odmówiła i straciła pracę.
Zwraca się o pomoc do swojej kuzynki Connie i zatrzymuje się u niej.
Przyjeżdża do Jackson w Tennesse, aby odbić się od dna i odzyskać spokój. 
Niestety czegoś nie przewidziała. Niespodziewanie spotyka ojca jej syna, Storma, prezesa klubu motocyklowego Storm Riders. Były kochanek nie chce jej w swoim mieście. 
Jednak cały czas wpadają na siebie. 
Czy Summer uda się ukryć prawdę przed Stormem?
I co stanie się, gdy mężczyzna odkryje jej tajemnice?

"Storm" to kontynuacja serii "Storm Riders Mc", przygód członków klubu motocyklowego znanych z "Blade'a". Opowieść o mężczyznach, którzy na co dzień są twardzielami, ale potrafią oddać serce ukochanej kobiecie i stać się wobec niej czuli i opiekuńczy. 
Jeśli nie znacie poprzedniej książki to koniecznie nadróbcie zaległości,  ale zapewniam Was,  że nie przeszkadza to w czytaniu "Storma".
Bardzo intrygująca historia, która bardzo podobała mi się. 
Ta para zapewni Wam niesamowitą przygodę. Razem tworzą wybuchową mieszankę.  Od emocji aż iskrzy. 
Gwarantuję Wam, że pokochacie Storma, bo to typ seksownego drania. On dla swoich braci i klubu zrobi wszystko. A Summer gdy stanie na jego drodze wiele razi doprowadzi go do wrzenia i podniesie mu ciśnienie. 
Co z tego wyniknie?
Przekonajcie się sami...
Genialnie stworzeni bohaterowie.
Autorka zapewniła mi wiele emocji. 
Akcja toczy się szybko i są nieoczekiwane zwroty akcji. 
Nie ma nudy, dlatego przeczytałam książkę błyskawicznie. 
Mam nadzieję,  że długo nie będę musiała czekać na kolejny tom.  Czekam z niecierpliwością, bo mam ochotę na więcej. 
Autorka napisała kolejną genialną książkę,  od której nie mogłam oderwać się.
Spędziłam z tą książką niezapomniany i miły czas. 
Polecam!

Za egzemplarz książki dziękuję bardzo Wydawnictwu Akurat / MUZA SA 

"Idèe fixe... natrętna myśl..." Paulina Miękoś-Maziarska

Autorka: Paulina Miękoś - Maziarska

Tytuł: Idèe fixe... natrętna myśl...

Wydawnictwo: Ridero

Premiera: 7.11.2021

Ilość stron: 151

Wydanie: e-book


"Idèe fixe... natrętna myśl..." to historia o singielce Ewie, która szuka prawdziwej miłości. 
Kobieta spotyka się z Piotrem rzeźbiarzem - artystą, który od kilku dni nie odzywa się. Gdy pewnego dnia samochód Ewy staje na środku ulicy w centrum Krakowa i laweta zabiera jej auto do warsztatu samochodowego seksownego właściciela Bartka jej życie wywróci się do góry nogami. Ewa wplątuje się w skomplikowaną relację trójkąta. Nie wie, kogo ma wybrać? Artystę czy mechanika samochodowego? 
Porównuje mężczyzn,  ale w końcu wybiera tego, który pociąga ją najbardziej.
Ewa nie ufa Bartkowi i cały czas podejrzewa go o zdradę i sprawdza na każdym kroku.  Chociaż sama popełnia błędy. Posuwa się nawet do intrygi. Wysyła do warsztatu swoją najlepszą przyjaciółkę jako testerkę wierności.
Co na to Bartek?

Zakończenie książki zaskoczyło mnie, bo nie spodziewałam się tego.
Ta historia jest pełna humoru i nieoczekiwanych zwrotów akcji, ale pokazuje też do czego prowadzi zazdrość i brak zaufania w związku. 
Polubiłam Bartka i Ewę. Chętnie dowiedziałabym się jak dalej potoczą się ich losy.

Jeśli jesteś z natury zazdrośnicą koniecznie przeczytaj tę powieść. 
Daje do myślenia i zmusza do refleksji. 

Polecam!

Dziękuję autorce za możliwość przeczytania tej ciekawej historii. 

"Oblana kwasem" Adele Bellis

Autorka: Adele Bellis 

Tytuł: Oblana kwasem 

Tytuł oryginału: Brave

Gatunek: Biografia / Autobiografia / Literatura faktu

Wydawnictwo: Amber

Premiera: 3.08.2021

Ilość stron: 288

Oprawa: miękka 


"Oblana kwasem" to przerażająca i wstrząsająca autobiografia Adele Bellis, która opowiada historię o chorej toksycznej miłości,  przemocy domowej, ale także o silnej kobiecie, ktora zawalczyła o siebie. 
Adele w wieku 16 lat zauroczyła się 19- letnim Anthony'm Riley'em.
Na początku czuła się  przy nim atrakcyjna, pożądana  i ważna.  Był czuły, troskliwy, opiekuńczy i szaleńczo zakochany. 
Gdy zaczął ją kontrolować była pewna, że  to oznaka miłości. 
Potem zaczął ją izolować od rodziny i przyjaciół. Zmusił ją by usunęła swoje konto na Facebooku. 
Gdy trafił do więzienia zadręczał ją telefonami.  Wyzywał,  straszył, szantażował i kazał siedzieć w domu. 
Gdy był na wolności bił ją.
Gdy z nim zerwała nasłał na nią swoją siostrę,  która pobiła Adele.
Uciekła do pracy na statku wycieczkowym, ale gdy wróciła wpadła na swojego byłego. On zaczął wysyłać jej kwiaty. 
Gdy zaczął ja szantażować,  że zabije jej rodzinę lub popełni samobójstwo ona wróciła do niego.
Tkwiła w pułapce.
Żadna liczba aresztowań, ani zakazów wydanych przez sąd, nie zdołała go wystraszyć. Wciąż prześladował rodzinę Adeli.
Kolejny raz dała się nabrać na jego urok osobisty i uwierzyła w cudowną przemianę Anthony'ego, który nie zmienił się. 
Gdy po 6 latach znowu się rozstali Anthony wpadł na obłąkany pomysł. Wynajął bandytę, który oblał jej twarz kwasem. Chciał zniszczyć jej wygląd i życie Adele.
Przez 6 lat związku Adele robiła wszystko, by sprostać wymaganiom Anthony'ego. Ślepo wierzyła, że zdoła go zmienić. Psychopata groził jej i szantażował, a ona była tak zaślepiona i uzależniona miłością do Anthony'ego, że cały czas wracała do niego.
Podczas czytania było mi szkoda Adele za to, że jest taka naiwna.  6 lat tkwiła w chorym związku. Ciągle wierzyla, że Anthony ją kocha i zmieni się.  
Jestem oburzona tym jak zachowała się jej rodzina. Nic nie zrobili, żeby ją ochronić. Natomiast Adele poświęciła siebie,  by ochronić rodzinę. Dziewczyna do końca życia będzie zmagać się z tym, co ją spotkało.  Z ogromnymi ranami fizycznymi i psychicznymi. 
Ta książka to dobry przykład na to, czym jest chora miłość.  
Adele stoczyła walkę, by podnieść się z tego wszystkiego i żyć dalej.
Pozostaje tylko podziękować autorce za to, że podzieliła się swoją historią.
Mam nadzieję,  że uchroni swoim przykładem inne dziewczyny lub kobiety, które są zaślepione miłością do nieodpowiedniego mężczyzny. 
Dzięki temu, że książka podzielona jest na rozdziały możecie przeczytać jak ta historia zaczęła się,  a jak zakończyła.
Mocno szokująca i wstrząsająca historia,  która sprawiła,  że podczas czytania tej książki wiele razy łzy zakręciły się w moich oczach. 
Polecam!

sobota, 27 listopada 2021

"Bezczelny prezes" Meg Adams

Autorka: Meg Adams

Tytuł oryginału: Bezczelny prezes 

Gatunek: Erotyk biurowy 

Wydawnictwo: NieZwykłe

Premiera: 27.10.2021

Ilość stron: 352

Oprawa: miękka ze skrzydełkami 


Olga Wysocka to młoda  i zdolna kobieta, która odnosi sukcesy i pnie się po szczeblach kariery w branży deweloperskiej w Warszawie. Wkrótce dostaje propozycję objęcia kierownictwa nad nowym oddziałem w Krakowie.
Niestety największe marzenie Olgi legło w gruzach, bo awans ukradł jej sprzed nosa syn właściciela, arogancki dupek Robert Nowicki.
Przystojny i bezwzględny mężczyzna id samego początku doprowadza ją do szału. 
Zaczyna się między nimi walka o każdy projekt. Będzie czuć gorące napięcie i niebezpieczną fascynację przy tej wybuchowej parce.
Rozpoczynają zmysłową grę, której zasady są proste: seks bez zobowiązań i emocji.

'Bezczelny prezes" to bardzo zmysłowy i namiętny erotyk.
To moje pierwsze spotkanie z tą autorką, która napisała bardzo gorącą historię.  Smaczku dodaje to, że akcja rozgrywa się w biurze. Wspaniale napisane sceny erotyczne, które  sprawiają, że robi się gorąco i wyobraźnia pracuje na wielu obrotach.
On to bezwzględny,  mroczny i seksowny drań, który jednocześnie przeraża i fascynuje. Na jego widok miękną kolana. Ona to zadziorna i niezależna  kobieta, która nie da sobą pomiatać.
Robert Nowicki kojarzy mi się z Christianem Greyem. To tajemniczy i niebezpieczny typ o wielu twarzach, który  ukrywa coś przed Olgą. On nie wie, że ona też ma przed nim sekret.
Relacja Olgi z szefem jest bardzo namiętna i burzliwa. Ona nie potrafi trzymać się z daleka od niego. Jest od niego uzależniona do tego stopnia, że on całkowicie przejmuje kontrolę i dominuje nad nią. 
Podobało mi się,  że  w tę historię została wplątana intryga z tajemnicami i kłamstwami.
Nie mogłam oderwać się od tej książki dopóki nie poznałam rozwiązania zagadki.
Zakończenie książki wbija w fotel. 
Jeśli jesteś fanką Christiana Greya to ta książka będzie dla Ciebie idealna. 
Powieść dla niegrzecznych kobiet, która rozgrzeje Was w zimne wieczory. 
Gwarantuję, że zarwiecie noc z Robertem Nowickim!
Jestem zachwycona tą historią i na pewno sięgnę po inne książki tej autorki. 
Rewelacja!
Polecam gorąco!

Za egzemplarz książki dziękuję Wydawnictwu NieZwykłe 

środa, 24 listopada 2021

"Miłość w płatkach śniegu" Dorota Milli

Autorka: Dorota Milli

Tytuł: Miłość w płatkach śniegu 

Gatunek: Literatura obyczajowa 

Wydawnictwo: Filia

Premiera: 13.10.2021

Ilość stron: 432

Oprawa: miękka ze skrzydełkami 


Albert Orłowski,  owdowiały ojciec czterech córek spotyka w kawiarni dawnego przyjaciela Wacława Rzepeckiego. Albert martwi się o swoje córki,  które nie planują powiększać rodziny. Natomiast Wacław marzy, by jego jedyny syn Konrad ustatkował się i ożenił. Starsi panowie spędzając czas przy naleweczce wpadają na pomysł, by zeswatać syna Wacława z jedną z córek Alberta.
Planują zorganizować wspólne święta Bożego Narodzenia podczas których syn Wacława będzie musiał oświadczyć się jednej z panien Orłowskich.
Ten pomysł nie spodoba się żadnej z córek Alberta,  ani tym bardziej niezależnemu kawalerowi.
Czy plan starszych panów zostanie zrealizowany?
Czy Konrad oświadczy się i co się wydarzy w wigilijny wieczór w uroczej kamienicy Orłowskich?
Czy wydarzy się wigilijny cud?

"Miłość w płatkach śniegu" to bardzo ciepła i  pełna humoru opowieść o ojcach, którzy martwią się o swoje dzieci, które zajęte swoim życiem zapomniały o tym jak ważne są tradycje rodzinne. Tatusiowie dorosłych dzieci martwiąc się tym, że gdy ich zabraknie a wtedy ich dzieci zostaną same postanawiają wziąć sprawy we własne ręce. Używają do tego szantażu,  którym zmuszają Konrada do zapoznania się z siostrami Orłowskimi i wspólnych randek. 
Te dziewczyny to z pozoru aniołki, ale to niezłe łobuziary i diablice. Każda z nich owinęła sobie tatuśka wokół palca, a Konradowi dadzą ostro do wiwatu.
Czy Konrad ujarzmi te diablice?

Pokochałam bohaterów tej powieści.  Siostry Orłowskie są świetne, każda z nich jest inna, a dialogi jakie prowadzą ze swoim ojcem, ciotką, przyjacielem czy Konradem sprawiają, że mamy ochotę bliżej je poznać. Ja tylko czekałam, co siostrzyczki wymyślą i jakie psikusy zapewnią Konradowi, którego polubiłam od samego początku. Tak samo cięte riposty Leona. 
A rozmowy ciotki z bratanicami sprawiły, że śmiałam się wiele razy.
Autorka wprowadziła mnie w klimat Bożego Narodzenia i pokazała, że cuda zdarzają się,  a miłość przychodzi w niespodziewanym momencie.
To wszystko dzieje się w Gdańsku, a autorka tak pięknie opisała miejsca, w których bywali bohaterowie, że miałam wrażenie,  że spaceruję razem z nimi. 
Rewelacyjna historia,  od której nie mogłam oderwać się dopóki nie dowiedziałam się,  która siostra zostanie wybranką Konrada. Dałam się zmylić i do samego końca nie zgadłam. 
Dodam jeszcze, że przeplatana teraźniejszość z przeszłością sprawiała,  że nie mogłam doczekać się opowieści Alberta o tym jak poznał swoją nieżyjącą żonę. 
Zapewniam, że zrelaksujecie się przy tej książce i przypomnicie sobie, czym jest duch i atmosfera świąt,  poczujecie magię świąt i zapragniecie zorganizować niezwykłe święta,  aby spędzić je w gronie najbliższych. 
Spędziłam cudowny czas z tą książką,  która byłaby świetnie zekranizowaną komedią romantyczną. 
Ciężko mi rozstać się z tymi bohaterami.
Będę wracać do tej fenomenalnej powieści.  
Z niecierpliwością będę czekała na następne książki tej autorki. 
Gwarantuję,  że będziecie oczarowani tą niesamowitą romantyczną historią.
Rewelacja!
Polecam gorąco!

Za egzemplarz książki bardzo dziękuję Wydawnictwu Filia




wtorek, 23 listopada 2021

"Ktoś jest w Twoim domu" Stephanie Perkins

Autorka: Stephanie Perkins

Tytuł: Ktoś jest w Twoim domu 

Tytuł oryginału: There's Someone Inside Your House

Gatunek: literatura dla młodzieży 

Wydawnictwo: Zysk i S-ka 

Premiera: 26.10.2021

Ilość stron: 352

Oprawa: miękka ze skrzydełkami 

Minął prawie rok od czasu gdy Makani Young zamieszkała w domu babci na prowincji. Dziewczyna wciąż przyzwyczaja się do nowych warunków i ciągle prześladuje ją przeszłość z czasów życia na Hawajach.
Nagle wokół niej zaczynają ginąć uczniowie z jej liceum w serii okrutnych morderstw. Każde z nich jest coraz gorsze i przerażające. 
Nieuchwytny zabójca wieo ofiarach więcej niż reszta mieszkańców. 
Przerażenie rośnie wśród uczniów i ich rodziców,  a zabójca robi w konia policję. Makani musi stawić czoło swoim mrocznym sekretom.

"Ktoś jest w Twoim domu" to wciągający thriller młodzieżowy  na podstawie, którego powstała ekranizacja i można ją obejrzeć na Netflixie.
Książka podobała mi się pomimo tego, że nie jestem licealistką.
Powieść przypadnie do gustu fanom filmów "Krzyk" i "Koszmar minionego lata".
Znajdziecie tutaj historię o brutalnym zabójcy. Będziecie chcieli odkryć kto nim jest i dlaczego morduje, a zakończenie zaskoczy Was.
Jeśli jesteście fanami mrocznych i krwawych horrorów czy thrillerów to nie będzie to książka dla Was.
Jest to idealny thriller dla młodzieży i będzie dla nich intrygującą rozrywką.
Polecam!

Za egzemplarz książki dziękuję Wydawnictwu Zysk i S-ka 

"Kawiarnia pełna marzeń" Agnieszka Lis

Autorka: Agnieszka Lis

Tytuł: Kawiarnia pełna marzeń 

Gatunek: literatura obyczajowa 

Wydawnictwo: Skarpa Warszawska 

Premiera: 27.10.2021

Ilość stron: 336

Oprawa: miękka 

Rodziny Arkadiusza i Klemensa przyjaźnią się od wielu lat i zawsze spędzają razem Wigilię.
Gdy Dagmara traci pracę w korporacji postanawia spełnić swoje marzenie i otwiera kawiarnię. Nie jest jej łatwo więc z pomocą przychodzi jej teściowa,  która wtrąca się we wszystko. Napięte relacje utrudniają organizację wigilii w jej kawiarni.
Justyna wraz z córeczką musi przeprowadzić się do teściów,  bo w jej domu było włamanie i konieczny jest remont. 
Remontem domu Justyny zajmuje się specyficzny sąsiad Paweł.

"Kawiarnia pełna marzeń" to bardzo ciepła powieść o relacjach rodzinnych i przyjacielskich, macierzyństwie, miłości,  nadziei a także o tym, że warto realizować marzenia.
Chociaż powieść zaczyna się latem poczułam prawdziwy klimat Świąt Bożego Narodzenia. 
Uwielbiam książki świąteczne, a tą autorka napisała tak, że oczarowała mnie od samego początku do ostatniej strony. 
Autorka wspaniale pokazała, co w świętach jest najważniejsze,  między innymi spędzanie czasu z bliskimi, troska, miłość,  pomoc, godzenie się, a także marzenia. 
Jeśli macie ochotę poczuć klimat świąt to ta książka zapewni Wam cudowne chwile. 
Gwarantuję Wam,  że będziecie zachwyceni tą powieścią oraz poczujecie magię świąt. 
Wspaniała,  cudowna, klimatyczna historia, od której nie oderwiecie się!
Polecam gorąco!

Dziękuję autorce Agnieszce Lis oraz Wydawnictwu Skarpa Warszawska  za zaufanie i współpracę. 

niedziela, 21 listopada 2021

"To wszystko dla ciebie" Louise Jensen

Autorka: Louise Jensen 

Tytuł: To wszystko dla ciebie 

Tytuł oryginału: All for You

Gatunek: thriller psychologiczny 

Wydawnictwo: Słowne 

Premiera: 27.10.2021

Ilość stron: 416

Oprawa: miękka 


Poznajemy małżeństwo Ellen i Aidena, którzy mają dwóch synów,  Kierona i Connora. Młodszy syn choruje na poważną chorobę. Starszy syn Connor zrobił coś o czym nie może nikomu powiedzieć, a konsekwencje jego czynu są przerażające. Ellen zrezygnowała z kariery chirurga,  by opiekować się chorym synem. Nigdy nie przyzna się, że czasem żałuje swojej decyzji. Natomiast  jej mąż Aiden to kłamca, ktory zdradza żonę i chce uciec od rodziny. 
Wszystkich zżera poczucie winy. 
Jakie tajembice skrywa ta idealna rodzina?
Co się stanie gdy tajemnice wyjdą na wierzch? 

Jestem zachwycona tą historią, w której każdy coś ukrywa. Cała rodzina ma przed sobą sekrety i tajemnice. Idealna rodzina okazuje się być nią tylko na pozór.  Za zamkniętymi drzwiami Walshów nic nie jest takie jak na zewnątrz domu.
Autorka genialnie buduje napięcie, które  towarzyszyło mi do samego końca powieści. 
Powieść jest pełna kłamstw, tajemnic i intryg. Historia ta zapewniła mi mnóstwo emocji,  a rozwiązywanie tajemnic tej rodziny sprawiło,  że czytałam tę książkę z ogromnym zainteresowaniem. 
Zakończenie powieści zaskoczyło mnie. 
Ta historia zmusza do refleksji nad tym, czy sami mamy czyste sumienie i czy czegoś żałujemy. 
Jeśli chcecie dowiedzieć się do czego zdolny jest człowiek, by ratować rodzinę to ta książka będzie pod tym względem idealna. Zapewniam Was,  że ta historia zachwyci Was i jednocześnie przerazi. 
Bohaterowie tej powieści zrobią wszystko, by ocalić siebie i innych.
Fani thrillerów psychologicznych będą tą książką zachwyceni. 
Bardzo lubię styl tej autorki więc będę czekała z niecierpliwością na kolejne powieści. Uwielbiam autorkę za ten mroczny klimat. 
Polecam gorąco!

Za egzemplarz książki bardzo dziękuję Wydawnictwu Słowne

sobota, 20 listopada 2021

"Nie ten mąż" Kathryn Croft

Autorka: Kathryn Croft

Tytuł: Nie ten mąż 

Tytuł oryginału: The Other Husband

Gatunek: thriller psychologiczny

Wydawnictwo: Słowne

Premiera: 27.10.2021

Ilość stron: 416

Oprawa: miękka ze skrzydełkami 


Znacie twórczość Kathryn Croft?
Ja tak i to jest kolejna powieść tej autorki, która wciągnęła mnie na maksa.
Abby i Rob to młode małżeństwo.  Niedawno przeprowadzili się do Londynu. Na zajęciach pilates Abby poznaje Siennę i wkrótce zostają przyjaciółkami. 
Ich mężowie też polubili się. 
Podczas wspólnego  wieczoru Sienna wpada na pomysł , by zamieniły się mężami na jedną noc. Czarujący Greg spędzi noc u Abby, a Rob zostanie u Sienny. Mężczyźni mają spać w pokojach gościnnych,  bo nie ma mowy o zdradach.
Plan Sienny dochodzi do skutku, bo alkohol zrobił swoje tej nocy.
Skutki tej nocy są fatalne w skutkach. Mężczyźni osuwają się od swoich żon, ale prawdziwe problemy zaczynają się, gdy Sienna informuje Abby i Roba, że Greg zniknął.
Co się stało? Czyżby przygniótł go ciężar tajemnicy?
Sienna robi wszystko,  by dowiedzieć się co zaszło między Abby a jej mężem.
Czy przyjaźń kobiet przetrwa?

"Nie ten mąż " to historia o zamianie mężów,  a z tego wynikną same kłopoty i problemy.
Wciągnęła mnie ta książka. 
Kłamstwa,  intrygi sprawiły, że czytałam tę powieść z wielką ciekawością.  Autorka zapewniła mi prawdziwy rollercoaster emocjonalny.
Całą powieść zastanawiałam się,  o co chodzi? Kto kłamie? Kto zaplanował tę intrygę? 
Podczas czytania nie można nikomu ufać.
Zakończenie książki zaskoczyło mnie i pokazało, że pozory mylą. 
Świetny thriller,  który trzyma w napięciu do samego końca. 
Będę z niecierpliwością wyczekiwała na kolejne powieści tej autorki.
Warto przeczytać.
Polecam!

Za egzemplarz książki dziękuję Wydawnictwu Słowne

"Zasypani zakochani" Agnieszka Lingas-Łoniewska

Autorka: Agnieszka Lingas-Łoniewska

Tytuł: Zasypani zakochani 

Gatunek: literatura obyczajowa 

Wydawnictwo: Słowne

Premiera: 13.10.2021

Ilość stron: 256

Oprawa: miękka ze skrzydełkami 

Anastazja Klops po rzuceniu pracy w policji wyjeżdża na odludzie do swojej babci. Tam musi zająć się pensjonatem babci, która wdała się w romans i zostawiła wszystko na głowie niezdarnej wnuczki.
Hubert Zapałka to wymagający, złośliwy i przystojny gbur, który co roku przyjeżdża odpocząć do przytulnego pensjonatu. 
Od samego początku gra na nerwach Anastazji, a jeszcze los sprawia im psikusa.
Śnieżyca odcina pensjonat od świata,  a oni są skazani na siebie.

Wow!!! Genialna i klimatyczna książka,  która wprawiła mnie w nastrój świąteczny. 
Autorka umieściła akcję powieści w uroczym i klimatycznym pensjonacie.
Bawiłam się rewelacyjnie,  bo to historia pełna humoru.
Bardzo dobra komedia romantyczna.  
Jestem pod ogromnym wrażeniem tej historii, którą stworzyła autorka. 
Świetni bohaterowie, którzy swoimi dialogami i zachowaniem rozbawili mnie do łez.
Gwarantuję Wam,  że ta książka sprawi, że uśmiech nie zejdzie z Waszych buzi.
To jak chcecie poczuć magię świąt?
Ja jestem zachwycona i oczarowana tą historią. 
Nie mogłam od niej oderwać się. 
Fenomenalna powieść. 
Polecam gorąco!

Za egzemplarz książki dziękuję Wydawnictwu Słowne

"Speedlove" Julita Dziekańska

Autorka: Julita Dziekańska

Tytuł: Speedlove

Gatunek: Romans

Wydawnictwo: Szósty Zmysł 

Premiera: 27.10.2021

Ilość stron: 386

Oprawa: miękka ze skrzydełkami 


Alexandra Ferenc idzie w ślady swojego ojca mistrza wyścigów samochodowych i rozpoczyna karierę w wyścigach MOTO GP.
Wraca do rodzinnych Włoch i niespodziewanie spotyka przyjaciela z dawnych lat. Poznaje też przystojnego i aroganckiego mistrza świata Lukasa Perèza, który skrywa pełno tajemnic.
Czy dziewczyna odnajdzie się męskim świecie rywalizacji, adrenaliny i testosteronu?
Czy dokona dobrych wyborów?
Czy emocje wezmą górę nad rozsądkiem?

To moje pierwsze spotkanie z tą autorką. 
Spodobał mi się jej styl pisania.
 Od samego początku zaciekawił mnie opis tego romansu. 
Widać, że autorka włożyła dużo serca w napisanie tej powieści.  Zna się na rzeczy i dobrze przygotowała się. 
"Speedlove" to ciekawa historia o wyścigach motocyklowych,  gdzie razem z bohaterami powieści mogłam przenieść się na tor wyścigowy i poczytać o ich wyczynach. 
Ta historia zapewniła mi multum emocji i adrenaliny. Nie zawiodłam się.  Jedyne do czego mogę przyczepić się to szkoda, że nie było czuć chemii ani pożądania między bohaterami.  To tylko moje odczucie i wrażenie,  bo może taki był zamiar autorki. 
Fajny zarys fabuły,  gdzie mamy dwóch mężczyzn i jedną kobietę. Jesteście ciekawi, którego  z nich wybierze Alexandra?
Ja na pewno sięgnę po inne książki autorki.  Jestem bardzo ciekawa następnych  książek.
Z tą spędziłam miły czas.
Polecam!
Za egzemplarz książki dziękuję Wydawnictwu Szósty Zmysł 

czwartek, 18 listopada 2021

"Przez żołądek do..." Nana Bekher

Autorka: Nana Bekher 

Tytuł: Przez żołądek do...

Gatunek: Romans/erotyk

Wydawnictwo: WasPos 

Premiera: 22.11.2021

Ilość stron: 408

Oprawa: miękka ze skrzydełkami 


RECENZJA PATRONACKA PRZEDPREMIEROWA

Ashley Flores jest bardzo zdolną i utalentowaną szefową kuchni.  Wiele osób marzy, aby dla nich pracowała.  Niestety szefowa Ashley zachorowała, a jej syn Milton Neville marzy o tym by pozbyć się Ashley w trybie natychmiastowym. Żrą się ze sobą jak pies z kotem.
Los sprawia, że trafiają razem do Las Vegas na konkurs kulinarny.
Tam coś zaskoczy i zbliżą się do siebie...

Autorka stworzyła kolejną gorącą i namiętną historię.
Uwielbiam tych bohaterów,  a ich potyczki słowne sprawiły,  że wiele razy śmiałam się do łez.  Cały czas śledziłam losy tej dwójki,  bo byłam ciekawa czy będą razem. 
Znajdzie się też osoba, która będzie mącić w życiu  tych bohaterów. 
Autorka za każdym razem zaskakuje mnie swoimi pomysłami i nowymi historiami.
Jestem zachwycona tą powieścią. Zapewniam Was, że  jest bardzo wciągająca i tak pikantna, że na samą myśl o niej robi się gorąco.  Będziecie mieć wypieki na twarzy.
Gratuluję autorce tak rewelacyjnej i wyśmienitej książki.
Uwielbiam twórczość Nany Bekher i nigdy nie ominę półki z jej powieściami. 
Gwarantuję Wam, że będziecie oczarowani powieściami tej autorki.
Na koniec dodam, że jestem zachwycona tą piękną okładką.
Polecam gorąco!

Dziękuję autorce i Wydawnictwu WasPos za książki,  zaufanie i współpracę. 

"Wplątana" A.B.Obarska

Autorka: A.B.Obarska

Tytuł: Wplątana

Gatunek: Romans mafijny 

Wydawnictwo: Feniks

Premiera: 29.10.2021

Ilość stron: 326

Oprawa: miękka ze skrzydełkami 


25-letnia Amelia absolwentka studium musicalowego poznaje przez aplikację internetową Jacka. 
Przystojny, czarujący i tajemniczy mężczyzna pojawia się w jej życiu, by namieszać i rozkochać w sobie naiwną Amelię. Dziewczyna ulega jego urokowi i nie wie, że to zgubne uczucie sprowadzi na nią kłopoty. 

"Wplątana" to historia o dziewczynie, która szukała miłości,  a została wplątana w niebezpieczną grę i gangsterski świat. 
Autorka stworzyła historię, od której nie mogłam oderwać się.  Świetnie połączyła historię miłosną z wątkiem sensacyjnym. Powstał bardzo dobry romans mafijny. 
Bardzo emocjonalna powieść pełna intryg i kłamstw.
Z ogromną ciekawością czytałam tę książkę. 
Polubiłam Amelię, która jest naiwną marzycielką, ale nie sposób jej nie lubić.
Autorka poruszyła ważne tematy jakimi są zaufanie i szczerość w związku. Niestety Amelia jest naiwną dziewczyną, która została zmanipulowana i wykorzystana. To dowodzi tego, że nigdy nie wiadomo kogo poznamy przez Internet. 
Autorka potrafi trzymać czytelnika w napięciu do samego końca. 
Podobał mi się ten debiut i chętnie przeczytam kontynuację, bo interesują mnie dalsze losy bohaterki.
Polecam gorąco!
Za egzemplarz książki dziękuję autorce oraz Wydawnictwu Feniks

"Tajemnica lekarki" Leslie Wolfe

Autorka: Leslie Wolfe Tytuł: Tajemnica lekarki Tytuł oryginału: The Surgeon Kategoria: thriller medyczny / thriller psychologiczny  Wydawnic...