Brunetka Books Recenzuje

poniedziałek, 23 grudnia 2019

"Świąteczny sekret" Krystyna Mirek

Zosia to 19-letnia uczennica klasy maturalnej, która mimo przeciwności losu postanawia zawalczyć o własne szczęście.
Na kilka dni przed Bożym Narodzeniem decyduje się na odważny krok.
Na wsi poznaje bardzo przystojnego Maxa.
Czy uniknie losu kobiet w jej rodzinie, które zakochują się nieszczęśliwie w przystojnych mężczyznach?

"Świąteczny sekret" to powieść o ważnych sprawach w życiu. Ta książka nakłania do refleksji.

W książce poznajemy rodzinę, która odnajduje się na nowo. Zosia przedstawiona jest jako osoba, która scala całą rodzinę. W każdej rodzinie powinna być taka osoba.

Życzę magii Świąt Bożego Narodzenia i polecam przeczytać tą książkę.


Autor: Krystyna Mirek

Tytuł: Świąteczny sekret

Wydawnictwo: Edipresse Polska

Liczba stron: 368

Rok wydania: 2019

Oprawa: miękka

piątek, 13 grudnia 2019

"Uwierz w Mikołaja" Magdalena Witkiewicz

Ostatnio mam fazę na książki w świątecznym klimacie.
Jejku jaka trafiła mi się perełka❗❤
To książka pod tytułem "Uwierz w Mikołaja" autorki Magdaleny Witkiewicz.
I wiecie,co?
Jest tak cudowna, że w trakcie jej czytania pomyślałam, że obejrzałabym jej ekranizację. A tu niespodzianka ❤
Otwieram Facebooka, a tam informacja, że będzie ekranizacja tej cudownej książki. Marzenia spełniają się❗ Cieszę się już teraz, bo to napewno będzie hit. Przebije wszystkie świąteczne filmy jakie do tej pory były❗ Autorce gratuluję❗

Główną bohaterką powieści "Uwierz w Mikołaja" jest Agnieszka, która szykuje się by spędzić Wigilię z babcią. Okazuje się jednak, że babcia ma zupełnie inne plany. Agnieszka jedzie do babci aby sprawdzić czy wszystko u niej dobrze. Jednak w domu położonym w środku lasu nikogo nie zostaje.
Śnieżna noc powoduje, że Agnieszka zostaje odcięta od cywilizacji na kilka najbliższych dni.
Długo nie będzie sama, bo przez zaspy idzie do niej Święty Mikołaj.
W centrum handlowym pięcioletnia Zosia marzy o dużej choince, a pod nią o mnóstwie prezentów. Mama Zosi marzy o tym, by zapewnić córeczce wspaniałe święta.
Robert, samotny policjant, który w Wigilię ma dyżur chciałby im pomóc.
Sam w Wigilijny wieczór jest też pewien starszy pan z długą siwą brodą, ale mu w ogóle to nie przeszkadza.
Jego żona spędzi ten czas w towarzystwie zwariowanych pensjonariuszy domu opieki, który prowadzi.

Losy tych niesamowitych bohaterów przeplatają się w tej świątecznej opowieści.

Książka pod tytułem "Uwierz w Mikołaja" zachwyciła mnie od samego początku. Mamy tutaj zimowy klimat, świąteczny czas, magia, samotność, smutek, czyli wszystko to co jest w prawdziwym życiu.

Zachęcam Was do przeczytania tej rewelacyjnej świątecznej książki.
Prawdziwa magia świąt❗
A ja czekam z niecierpliwością na film❤

Autor: Magdalena Witkiewicz

Tytuł: Uwierz w Mikołaja

Wydawnictwo: Filia

Liczba stron: 408

Rok wydania: 2019

Oprawa: miękka

czwartek, 5 grudnia 2019

"To będą piękne święta" Karolina Wilczyńska

Trafiłam na cudowną książkę, która wprowadziła mnie w klimat Świąt Bożego Narodzenia ❤
Niestety wcześniej nie miałam okazji przeczytać książek autorki Karoliny Wilczyńskiej, ale szybko to nadrobię❗

Ta książka jest cudowna. W dodatku te piękne projekty, które można samemu zrobić❗
Coś pięknego❗

Uwielbiam tego typu książki, bo Boże Narodzenie to wspaniały czas, który można spędzić z najbliższymi.

"-No, córeczko, co jest najważniejsze w Bożym Narodzeniu? - Spojrzał nią wyczekująco, więc zrozumiała, że to nie było pytanie retoryczne"

"- Oj, wiadomo przecież- odparła oblizując łyżkę.-Rodzina, bycie razem, radość i miłość- wyliczała"

Ja też wierzę, że nadchodzące Święta będą piękne ❤

Sięgnijcie po tą książkę. To mądra i wartościowa książka, którą możecie podarować w prezencie bliskim. Te świetne opowieści będą cudownym podarunkiem dla kobiet.

Autorka opisała dziesięć świątecznych opowieści, które mają odniesienie do poprzednich części z serii "Stacja Jagodno". Te historie są cudowne, piękne i wzruszające.
Książka wprowadziła mnie w rozmyślania. Autorka pokazuje szarą rzeczywistość, w której nie zawsze jest kolorowo, ale złe chwile mijają i może być pięknie ❤

Losy bohaterów przedstawiają przeszłość i teraźniejszość. Nie będę pisała o tych historiach bohaterów z tej magicznej książki, żeby nie zepsuć Wam cudownej atmosfery podczas czytania tej lektury.

Jestem oczarowana tą książką.
Będę do niej wracała❗
I na 100 % przeczytam całą serię.
Okładka jest przepiękna ❤

Autor: Karolina Wilczyńska

Tytuł: To będą piękne święta

Seria: Stacja Jagodno

Wydawnictwo: Czwarta Strona

Ilość stron: 328

Rok wydania: 2019

Oprawa: miękka

środa, 4 grudnia 2019

"Potentat" Katy Evans

Sara Davis pracuje na recepcji w luksusowym hotelu, ale marzy o karierze tancerki.
Los sprawia, że pewnego wieczoru poznaje bardzo przystojnego mężczyznę w taksówce. Okazuje się, że on nocuje w hotelu, w którym Sara pracuje. On jest nią zainteresowany, a Sara skusi się na wspólną noc.
Ian Ford jest bogatym producentem filmowym, ale jest w trakcie rozwodu.
Gorąca przygoda, która wydarzyła się w pokoju hotelowym 1103 sprawi, że Ian nie będzie mógł zapomnieć o dziewczynie z recepcji, która zawróciła mu w głowie.
Wkrótce Sara zostaje zwolniona z pracy.
Czy Ian i Sara jeszcze kiedykolwiek spotkają się i naprawią swoje relacje?

"Potentat" Katy Evans to drugi tom bardzo gorącej serii o nieprzyzwoitej miłości wśród drapaczy chmur!

Nie wiem, co było w pierwszym tomie, ponieważ nie przeczytałam.
Ten tom polecam Wam z przyjemnością.

Sięgnijcie po ten świetny romans erotyczny.
Wspaniała książka, przy której zrelaksowałam się.
Napewno przeczytam pierwszy tom ❤


Autor: Katy Evans

Tytuł: Potentat

Tytuł oryginału: Mogul

Cykl: Manhattan (tom 2)

Rok wydania: 2019

Wydawnictwo: Kobiece

Ilość stron: 288

Oprawa: miękka ze skrzydełkami

środa, 27 listopada 2019

"Krysia. Mała książka wielkich spraw" Michalina Grzesiak

Ostatnio miałam okazję przeczytać książkę pod tytułem "Krysia. Mała książka wielkich spraw" Michaliny Grzesiak, która prowadzi bloga @krystynoniedenerwujmatki
Kim jest Krysia? Krysia to słodka łobuziara. Dziewczynka w wieku pięciu lat jest małą cudowną istotką. Mega zabawna i zadziorna.
"-Krzyśka,miśka,mała zdziśka.
-Chcesz poznać moc mojego pantofelka?
-Jeszcze jedna "siśka" albo "zdziśka" i dostaniesz ode mnie kopa" 🤣🤣🤣

Krystyna to twarda zawodniczka.
O Krysi opowiada nam jej mama, która wychowuje dzieci po swojemu, robi to co uważa, że jest najlepsze dla jej dzieci.
Książka pokazuje prawdziwe oblicze macierzyństwa.
Krysia pokazała nam świat oczami pięcioletniego dziecka.
Ta książka nie jest poradnikiem dla rodziców. Z tej książki dowiecie się, że w życiu należy cieszyć się z każdej drobnostki.
Książkę czytało mi się bardzo przyjemnie . Ta mała rezolutna dziewczynka sprawiła, że spędziłam z tą książką przyjemny wieczór.
Sięgnijcie po tą książkę. Pokochacie Krysię od pierwszych stron.
Polecam bardzo!
A może czytaliście?
Za egzemplarz dziękuję bardzo Wydawnictwu @czwartastrona


Autor: Michalina Grzesiak

Tytuł: Krysia. Mała książka wielkich spraw

Wydawnictwo: Czwarta Strona

Ilość stron: 248

Rok wydania: 2019

Oprawa: twarda

poniedziałek, 25 listopada 2019

"Mój piękny syn" David Sheff

"Mój piękny syn" to bardzo wzruszająca książka o walce z nałogiem, opisana przez ojca.
Jest to prawdziwa historia buntu dorastającego chłopaka, opowiedziana przez ojca, który wszelkimi możliwymi sposobami próbuje walczyć z uzależnieniem syna. Nic, który dopiero rozpoczyna życie jest uzależniony od alkoholu, ale też od narkotyków. Nic uzależnia się od metamfetaminy. Narkotyki przesłaniają Nicowi cały świat.
Ojciec Nica jest zrozpaczony i załamany.
Kocha swojego syna i ciągle zadaje sobie pytanie, co zrobił (albo czego nie zrobił), że jego piękny, wspaniały, zdolny i wrażliwy syn zaczął się buntować, popełniać błędy i pogrążać się w uzależnieniu? Czy jest odpowiedzialny za nałóg syna? Czy zawinił rozpad małżeństwa rodziców Nica? Czy można było jakoś zapobiec zbliżającemu się dramatowi? Czy cała rodzina musi cierpieć z powodu uzależnienia najstarszego dziecka?
"Mój piękny syn" to rozdzielająca serce opowieść o miłości rodzica do dziecka.

"To tak strasznie boli, że nie mogę go wybawić, ochronić, nie pozwolić, by chodził złymi drogami, uchronić go przed bólem. Bo od czego są ojcowie, jeśli nie od tego?"

"Mój syn, zwinny, muskularny pływak, gracz w piłkę nożną, miłośnik surfowania jest cały posiniaczony, pożółkły, wychudzony, skóra i kości. Jego oczy to puste, czarne dziury. Kiedy do niego podchodzę, niemal maleje mi w ramionach. Prawie zanoszę go do samochodu, idzie, powłócząc nogami"

Ojciec Nica jest tak zrozpaczony, że uzależnienie Nica przesłania mu cały świat. Ciągle myśli o Nicu. Martwią go jego ucieczki, kłamstwa, kradzieże, łamanie zasad, niepokojący krąg jego znajomych. David jest tak zajęty Nikiem, że zapomina o całej reszcie rodziny. Ostrzeżenia, próby negocjacji,ciąganie do psychoterapeutów, groźby, kary to wszystko jest bezcelowe. Nic staje się coraz bardziej skrypty, pyskaty i bezczelny.

"Nie byłem jeszcze gotowy na studia - mówi. - Potrzebuję po prostu trochę czasu. Muszę najpierw zająć się samym sobą. Ciągle przeżywam trudne chwile, czuję się dość depresyjnie"

Ojciec w kółko próbuje zrozumieć, co znaczą narkotyki dla Nica.
Przypomina sobie jego słowa:

"Każdy pisarz i artysta, których uwielbiam, był pijakiem albo był uzależniony od narkotyków"


Młodsze rodzeństwo, które jest wpatrzone w Nica jak w bohatera musi patrzeć na to jak się stacza i staje się osobą, której nie znają.
Osoba uzależniona może zawłaszczyć całą uwagę rodziców, nawet kosztem pozostałych dzieci, kosztem małżonka. Nastroje pozostałych członków rodziny zaczynają zależeć od tego, jak radzi sobie uzależniony. Z ich życia znika wszelka radość.

W styczniu 2019 roku na ekrany kin wszedł film oparty na dwóch bestsellerowych książkach - świadectwach ojca i syna, Davida Sheffa i Nica Sheffa. W role bohaterów wcielili się Steve Carell i Thomas Chalamet.
Druga książka,po którą sięgnę to "Na głodzie". Jest to pamiętnik młodego Nica - pełna nadziei historia wyzwalania się z nałogu.

Polecam książkę, a film również obejrzę.

Autor: David Sheff

Tytuł: Mój piękny syn

Tytuł oryginału: Beautiful Boy. A Father's Journey Trough His Son's Addiction

Ilość stron: 448

Premiera: 16.01.2019

Wydawnictwo: Poradnia K.

Oprawa: miękka

czwartek, 14 listopada 2019

"Jego banan" Penelope Bloom

W książce "Jego banan" poznajemy historię pięknej Natashy Flores, młodej roztrzepanej dziennikarki.
Niestety dostaje beznadziejne zlecenia, za które nie może utrzymać się.
Chcąc się wykazać idzie na bezpłatny staż do firmy Galleon Enterprises.
Ma zbierać dowody na przekręty, o które podejrzany jest Bruce Chamberson.
W dniu rozmów kwalifikacyjnych zjada banana z podpisanym imieniem "Bruce". I wtedy napotyka wzrok Bruce'a. To JEGO banan i nikt nie ma prawa go tknąć. Banan to świętość. Bruce jest uzależniony od bananów.
W odwecie zatrudnia Natashę i chce uprzykrzyć jej życie...
Natasha przyciąga kłopoty jak magnes.
W dodatku jest straszną niezdarą.
Z kolei Bruce jest perfekcjonistą precyzyjnym do bólu.

Ta książka jest niesamowita. Pikantne riposty między bohaterami rozbawiły mnie do łez. Bawiłam się świetnie przy tej książce. Spędziłam kilka miłych godzin.
"Jego banan" to książka przesiąknięta erotyzmem.
Idealna lektura na wieczór, która oderwie nas od szarej rzeczywistości.

Napewno przeczytam inne książki tej autorki.

Polecam!


Autor: Penelope Bloom

Tytuł: Jego banan

Tytuł oryginału: His Banana

Wydawnictwo: Albatros

Rok wydania: 2019

Ilość stron: 256

Oprawa: miękka ze skrzydełkami

środa, 13 listopada 2019

"Nie ma jej" Joy Fielding

Caroline Shipley wraz z mężem Hunterem i dwiema córeczkami, Michelle i Samanthą, wyjeżdża do kurortu w Meksyku, aby uczcić dziesiątą rocznicę ślubu.
Namówiona przez męża zostawia dziewczynki bez opieki w apartamencie hotelowym i schodzi z Hunterem na kolację.
Po powrocie dokonuje przerażającego odkrycia.
Dwuletnia Samantha zniknęła.
Caroline czekają lata udręki. Próbuje ratować rozpadające się małżeństwo. Jest nękana przez media, które piętnują ją jako zimną, nieodpowiedzialną matkę.

"Kobieta, która zostawia dwoje małych dzieci bez opieki w meksykańskim pokoju hotelowym, żeby iść balować z przyjaciółmi..."

Ciężko jej też znaleźć pracę.

"Wiem, że kobieta, która nie potrafi zadbać o własne dzieci, nie ma nic do roboty przy opiece nad cudzymi. Wiem, że powinna pani się wstydzić pokazywać na oczy przyzwoitym, bogobojnym członkom społeczeństwa"

Caroline musi też radzić sobie ze skłonną do zachowań autodestrukcyjnych starszą córką.
Borykając się z tymi problemami, rozpaczliwie chwyta się nadziei, że Samantha kiedyś się odnajdzie.

Piętnaście lat później, po latach udręki i cierpienia odbiera dziwny telefon.
Głos młodej dziewczyny w słuchawce oznajmia:

"Chyba jestem pani córką"

Powracają demony przeszłości.

W książce "Nie ma jej" Joy Fielding pokazuje tragiczną historię rodziny Shipleyów, którzy muszą zmierzyć się z zaginięciem dziecka, opinią publiczną, nagonką mediów.

Jest to powieść o rodzinnym dramacie.

Podczas lektury odczuwałam napięcie, które towarzyszyło bohaterom książki.
Ta niepewność, co się stało z Samanthą...

Autorka tak poprowadziła fabułę, że pełno jest przypuszczeń i na wierzch wychodzą sprawy, które powinny zostać w cieniu prywatności.

Jeśli macie ochotę na dobry dramat to polecam gorąco!


Autor: Joy Fielding

Tytuł: Nie ma jej

Wydawnictwo: Świat Książki

Rok wydania: 2017

Ilość stron: 352

Oprawa: miękka

"Stało się" Magda Kuydowicz

Główną bohaterką powieści "Stało się" jest Matylda Kwiatek vel Mati, dziennikarka telewizyjna, którą poznajemy w momencie, gdy dowiedziała się, że jej kochanek Zbigniew Nadworny zginął w tajemniczych okolicznościach w wypadku samochodowym. Policja wszczęła śledztwo pod dowództwem zakochanego w Matyldzie, Ryszarda Kudełki. Matylda postanawia odpocząć od stresów i wyjechać z przyjaciółką na wczasy odchudzające nad morze. W Mielenku Matylda natrafia na serię zagadkowych morderstw. Matylda rozczarowana swoim życiem postanawia prowadzić własne śledztwo. Okazuje się, że jej szef wraz ze Zbyszkiem robił podejrzane interesy. Matylda jest w niebezpieczeństwie. Co stało się ze Zbyszkiem?
I co wspólnego z tym ma Matylda?

"Stało się" jest świetną komedią kryminalną. Choć nie jestem fanką komedii to autorka zainteresowała mnie tą zabawną historią.
Dobry kryminał, z którym spędzicie miły wieczór.
Ta książka wprowadzi Was w przyjemny nastrój.

Autor: Magda Kuydowicz

Tytuł: Stało się

Wydawnictwo: Prószyński i S-ka

Rok wydania: 2018

Ilość stron: 304

Oprawa: miękka ze skrzydełkami

niedziela, 10 listopada 2019

Vi Keeland "Egomaniac"


Emerie Rose poznaje Drew Jaggera w nietypowych okolicznościach. Emerie jest terapeutką małżeńską.
Kiedy bierze Drew za przestępcę, który włamał się do jej biura, nie zdaje sobie sprawy z czym przyjdzie się jej zmierzyć. Tak naprawdę Drew Jagger jest właścicielem lokalu i prawnikiem od rozwodów.
Emerie została oszukana przez czlowieka, który wynajął dla niej biuro bezprawnie.
Mężczyzna przystaje na ugodę. Emerie będzie mogła zostać w jego lokalu pod warunkiem, że pomoże mu w jego sprawach. Oboje nie przepadają za sobą.
Para wydaje się w potyczki słowne i dokucza sobie na każdym kroku. Z każdym dniem przyciąganie między nimi jest coraz większe.

"Egomaniac" to książka z ciekawymi dialogami.

"Musisz być okropnym szefem. Prawdziwym kutasem. Masz wielkie ego i rzucasz zboczonymi tekstami. Masz szczęście, że jesteś prawnikiem, bo kiedyś ktoś Cię za to pozwie "

W książce jest mnóstwo zabawnych dialogów, jakie wymieniają między sobą Emerie i Drew.


To jest książka typu: RZUĆ WSZYSTKO I CHODŹ CZYTAĆ ❗

Ta książka poprawia humor i obiecuję, że nie oderwiesz się od niej❗

Autor: Vi Keeland

Tytuł: Egomaniac

Wydawnictwo: Kobiece

Rok wydania: 2018

Ilość stron: 392

Oprawa: miękka
Polecam Wam gorąco ❗

środa, 6 listopada 2019

"Zgryźliwe wiadomości" Penelope Ward , Vi Keeland

Tym razem zachwyciłam się książką duetu Penelope Ward i Vi Keeland ❤

Ta historia spodobała mi się od samego początku❤
Wszystko potoczyłoby się inaczej, gdyby narzeczony Charlotte Darling, Todd, nie okazał się niewiernym sukinsynem. Charlotte po zamążpójściu z pewnością zmieniłaby się w nadętą snobkę, a potem żyłaby długo i szczęśliwie. Todd jednak zerwał zaręczyny i suknia ślubna z najnowszej kolekcji Marchesy była już niepotrzebna. Szczęśliwie można ją było odsprzedać w sklepie na Upper East Side. Butik oferował setki sukni ślubnych, a każda z nich miała własną historię — jedna z nich sprawiła, że złamane serce Charlotte zapragnęło prawdziwej miłości. Najbardziej na świecie.
Reed Eastwood był mroczny, seksowny i onieśmielający. Ale także cyniczny i arogancki. Przez butelkę wina, Facebooka i dziwne zrządzenie losu Charlotte została jego pracownicą. Dla nikogo nie było tajemnicą, że mężczyzna nie znosił swojej asystentki od pierwszego dnia. Był dla niej wredny i bezwzględnie wymagający. Nikt jednak nawet się nie domyślał, że w głębi ducha blondwłosa piękność o niebieskich oczach spodobała mu się o wiele bardziej, niż chciałby przyznać. Intrygowała go. Fascynowała. Nagle odżyły w nim uczucia, które umarły wraz z tamtą historią. Razem z odejściem Allison... Opowieść, która rozpoczęła się w tak niecodzienny sposób, nie może zakończyć się cukierkowym happy endem. Dwa zranione serca pochodzące z zupełnie innych światów nie mogą tak po prostu się spotkać i obdarzyć uczuciem. Przedzieranie się przez skorupę zgorzknienia i gniewu miewa przykre konsekwencje. Mimo to Charlotte postanawia zaryzykować. Chce przecież prawdziwej miłości. Tylko czy krucha sympatia jest w stanie przetrwać aż tyle obraźliwych słów i uwłaczających gestów?
Czy naprawdę chcesz poznać koniec tej historii?
Ta książka to lektura, którą koniecznie muszą przeczytać osoby, które lubią powieści romantyczne. "Zgryźliwe wiadomości" to świetna książka. Jestem nią ZAUROCZONA. Mnóstwo dobrego humoru. Wzruszyłam się. W tej powieść i mamy historię, która pomimo trudności napawa optymizmem.
Przeczytajcie tę książkę.
Będziecie zachwyceni😍😍😍😍😍

Autorzy: Penelope Ward, Vi Keeland

Tytuł: Zgryźliwe wiadomości

Tytuł oryginału: Hate Notes

Wydawnictwo: Editio Red

Ilość stron: 304

Rok wydania: 2019

Oprawa: miękka

piątek, 1 listopada 2019

"Zapisane w pamięci" Ewa Pirce

Eva jako nastolatka związała się z mężczyzną, który wykorzystał jej naiwną miłość w bestialski sposób.

Alex , by zapomnieć o traumie z dzieciństwa został zawodowym bokserem.

Los sprawia, że Eva na swojej drodze spotyka Alexa.

Książka pod tytułem "Zapisane w pamięci" jest dosyć gruba. Ma ponad 700 stron❗
Czyta się ją szybko, ale ja czytałam ją długo. Dozowałam sobie po parę stron, ponieważ jest tam dużo bólu, cierpienia i nie mogłam tego wszystkiego przeczytać od razu.
Bardzo podobało mi się jak autorka napisała wątek kryminalny w tej książce.
Natomiast jest to dla mnie nie do wyobrażenia , że Eva po takich przejściach, gdzie była bita, okaleczana i gwałcona to tak sobie poradziła, że weszła w relacje z Aleksem.
Alex też musiał zmierzyć się z demonami przeszłości. To co przeszedł w dzieciństwie to prawdziwy koszmar.
Ta lektura pozostanie na długo w mojej pamięci.
Bardzo ciekawe zakończenie książki.
Jako całość podobała mi się.
Na pewno sięgnę po inne książki tej autorki.


Autor: Ewa Pirce

Tytuł: Zapisane w pamięci

Wydawnictwo: Niezwykłe

Ilość stron: 747

Rok wydania: 2019

Oprawa: miękka

sobota, 26 października 2019

"Surogatka" Louise Jensen

Małżeństwo Kate i Nick White'owie nie mogą mieć dzieci.
Próbowali wszystkiego, żeby zostać rodzicami i po kolejnej porażce są bliscy rezygnacji. Przypadkowe spotkanie z przyjaciółką Kat z dzieciństwa powoduje, że małżeństwo decyduje się na usługi Lis.
Zostaje ich surogatką.
To ich ostatnia szansa na spełnienie marzeń.
Niestety przeszłość Kat i Lis jest pełna mrocznych sekretów.


"Brałam udział w wypadku samochodowym, który wstrzasnął naszym małym miasteczkiem, a potem uciekłam, zostawiając Lisę na pastwę niezliczonych pytań. Ale nie byłam w stanie mówić o koszmarze, który doprowadził do tragedii, po prostu nie mogłam. Tylko my dwie znamy prawdę- i to nie może się zmienić ".

Co gorsza, Kat podejrzewa, że Lisa , która w końcu zgodziła się zostać surogatką, nie mówi jej wszystkiego.

Dla Kat miała to być prosta historia ze szczęśliwym zakończeniem, jednak z biegiem czasu na jej perfekcyjnym życiu zaczynają pojawiać się rysy i pęknięcia.
W końcu staje się jasne, że kobieta nie może dłużej uciekać przed własną przeszłością, jeśli chce ocalić rodzinę.


Jestem bardzo zadowolona z książki. Genialny, wciągający thriller psychologiczny. Uwielbiam taką lekturę, w której jest pełno emocji. Przeczytałam ją jednym tchem.
Zakończenie wbija w fotel.
Polecam❗

Autor: Louise Jensen

Tytuł: Surogatka

Tytuł oryginału: The Surrogate

Wydawnictwo: Burda Książki

Rok wydania: 2018

Ilość stron: 400

Oprawa: miękka ze skrzydełkami

niedziela, 13 października 2019

"Zniszczona" Monika Rępalska

Od pierwszej strony poznajemy wstrząsającą historię Nat.
Jako 17-latka została sprzedana do burdelu przez własną matkę 😱 za narkotyki.
Nat przez kilka lat była brutalnie wykorzystywana fizycznie i psychicznie.
W dodatku ma pod opieką młodszą siostrę Luz, która wraz z Nat mieszka w tym obskurnym burdelu.
Pewnego dnia uciekają z tego miejsca.
Nat postanawia zawalczyć o lepszą przyszłość dla siostry i siebie.
Los stawia na ich drodze dobrych ludzi.
Ester, właścicielka kawiarni postanawia im pomóc. Oferuje mieszkanie oraz daje pracę Nat.
Obcy ludzie pomogli Nat i nawet nawiązała przyjaźnie.
Nat nie potrafi zaufac mężczyźnie i nie wierzy w prawdziwą miłość.
Nie ma co dziwić się po takich złych przejściach jakie ją spotkały.
Jednak, gdy na jej drodze staje wnuk Ester, policjant Maks to dziewczyna otwiera przed nim swoje serce.
Już prawie dziewczyny ułożyły sobie szczęśliwe życie u boku życzliwych im osób, a tutaj przeszłość dała o sobie znać...

Jak potoczy się ich przyszłość, gdy odezwą się demony przeszłości?

Książka mimo tematyki spodobała mi się.
Gratuluję debiutu autorce👌
Monika Rępalska stworzyła taką historię, która jest nie tylko wzruszająca, ale trzyma w napięciu od pierwszych stron do samego końca.
Zakończenie jest świetne.

Polecam gorąco ❗

Autor: Monika Rępalska

Tytuł: Zniszczona

Wydawnictwo: WasPos

Rok wydania: 2019

Ilość stron: 304

Oprawa: miękka

"Pacjentka z sali nr 7" Baptiste Beaulieu


"Pacjentka z sali nr 7" to powieść francuskiego lekarza. Powieść o tym, co dzieje się z pacjentami, gdy trafiają do szpitala.
Lekarz opowiada o pacjentach z najcięższymi chorobami, ale także z wymyślonymi przypadłościami.
Dla każdego pacjenta ma opowieść wyjętą z życia innego pacjenta. Opowieść, która ma pocieszyć, nieraz rozśmieszyć, dać nadzieję i siłę do walki o życie.
Jego proste, mądre zdania zapadają w serce jak budujące aforyzmy.
Baptiste Beaulieu pokazuje szpital ze wszystkich stron. Z lekkością i humorem pokazuje despotycznych szefów, pielęgniarki o wielkich sercach, lekarzy popełniających gafy i błędy, niekończące się konsultacje i niewiarygodne spotkania z pacjentami.
Baptiste Beaulieu, 27- letni lekarz szpitalnego Oddziału Ratunkowego kilka razy dziennie biegnie na Oddział Opieki Paliatywnej. Tam na sali starsza kobieta czeka na syna. Jej dni są policzone. Lekarz za wszelką cenę usiłuje swoimi opowieściami utrzymać ją przy życiu. Między nimi rodzi się niezwykła więź.
"Pacjentka z sali nr 7" to powieść o ludzkiej egzystencji.
Sięgnęłam po tę powieść z ciekawości dlatego, że przeczytałam, że Baptiste Beaulieu prowadzi swojego bloga.
Autor tak napisał tę książkę,że nie można przejść obojętnie wobec tej lektury.
Baptiste Beaulieu pokazuje przesłanie humanitarne, stosunek leczących do leczonych, samotności, poniżenia i bezradności pacjenta, znieczulicy i niekompetencji lekarzy.
Bardzo podobała mi się postawa tego lekarza. Oby było więcej takich dobrych lekarzy, którzy traktują swoich pacjentów w taki sposób jak Baptiste Beaulieu.
Nie przeraża mnie opis raka lub innych chorób wymienionych w powieści. Sama chorobę, więc jestem oswojona z tematyką chorób i częstymi wizytami w szpitalach.
Życie jest kruche i wszystko może zdarzyć się w naszym życiu. Nikt nie jest wieczny, a zdrowie dzisiaj jest , a jutro możesz być chory.
Tematyka nie jest łatwa i przyjemna, ale warto oswoić się jak nie dla siebie to dla bliskich nam osób, które chorują i potrzebują opieki i wsparcia.
Polecam przeczytajcie ❗


Autor: Baptiste Beaulieu

Tytuł: Pacjentka z sali nr 7

Tytuł oryginału: Alors Voila: les 1001 vies des Urgences

Wydawnictwo: Amber

Rok wydania: 2014

Ilość stron: 302

Oprawa: miękka

poniedziałek, 7 października 2019

'"Idealne małżeństwo" Kimberly Belle

"Nie ma idealnych małżeństw.
Są tylko idealne kłamstwa"

Poznajemy idealne małżeństwo Iris i Willa Griffith. Wiodą szczęśliwe życie w pięknym domu w ekskluzywnej dzielnicy Atlanty, oboje spełniają się zawodowo i planują założenie rodziny.
Idylla trwa do pewnego czasu.
Pewnego dnia mąż Iris ginie w katastrofie lotniczej.

"Ogarnia mnie panika, moje serce przestaje bić "

Jesteśmy świadkami tego jak Iris przeżywa żałobę. Szok, rozpacz, niedowierzanie...
Jednak Iris czuje, że jej mąż żyje.
Razem ze swoim bratem rozpoczyna śledztwo.
Jakie mroczne sekrety skrywał przed swoją żoną? Gdzie jest? Dlaczego kłamał? I czego jej jeszcze nie powiedział?
Co odkryje Iris grzebiąc w przeszłości Willa?

"I wtedy dociera do mnie, że tak naprawdę utraciłam go dwa razy. Po raz pierwszy, gdy wsiadł do tego samolotu, a po raz drugi, gdy po śmierci zmienił się w obcą mi osobę. Pierwszy raz był gwałtowny i szokujący, a drugi stopniowy, ale nie mniej bolesny. Obie rany są świeże, poszarpane i głębokie"

Kiedy sięgałam po tę książkę to miałam przeczucie, że będzie to świetna książka. I taką okazała się ❗
Po prostu rewelacja. Wydawnictwo Filia zawsze wydaje thrillery, które spełniają moje oczekiwania❤

"Idealne małżeństwo" to niesamowicie wciągający thriller psychologiczny.
Z wielkim zaciekawieniem przeczytałam strona za stroną.

Finał tej historii wbija w fotel😱

Czytaliście???

Polecam gorąco ❗❗❗


Autor: Kimberly Belle

Tytuł: Idealne małżeństwo

Seria: Mroczna Strona

Wydawnictwo: Filia

Ilość stron: 400

Rok wydania: 2019

Oprawa: miękka

sobota, 5 października 2019

"Noc, kiedy umarła" Jenny Blackhurst

W noc swojego ślubu podczas przyjęcia weselnego Evie Bradley rzuca się z urwiska do morza.
Jej ciała nigdy nie odnaleziono.
Czy zabrało je morze?
Nikt nie wierzy, że chciała popełnić samobójstwo. Policja ma wątpliwości i podejrzanym jest Richard Bradley - jej mąż. On nie wierzy w samobójstwo żony i ma nadzieję, że jego żona żyje.
Nikt nie zna prawdy.
Tylko Rebecca Thompson, najbliższa przyjaciółka jego żony, nie ma wątpliwości, że Evie nie żyje.

"Dziś wieczorem jego żona, moja najlepsza przyjaciółka, rzuciła się do morza. I tylko ja jedna wiem, dlaczego to zrobiła"

"Ja nie myślę, ja wiem, że rzuciła się z klifu. Moje życie byłoby dużo prostsze, gdybym mogła powiedzieć im wszystkim, dlaczego to zrobiła, ale to mijałoby się z celem"

Jako jedyna wie, dlaczego. Znała ją jak nikt inny. I nawet kiedy otrzymuje SMSa o treści MOGŁAŚ MNIE URATOWAĆ, wciąż jest przekonana, że poznała najczarniejsze tajemnice Evie.
Ale czy wszystkie?

"Bo martwe kobiety nie mogą opowiadać niestworzonych historii. I nie mogą się mścić"

Co naprawdę stało się z Evie?
Czy Evie zginęła skacząc, czy ktoś jej w tym pomógł?


Z twórczością Jenny Blackhurst spotkałam się pierwszy raz.
Czytając tą książkę przepadałam na dwa popołudnia.

"Noc, kiedy umarła" to opowieść o skomplikowanych relacjach między ludźmi, zaufaniu, przyjaźni, poczuciu winy, potrzebie akceptacji i miłości, kłamstwach i tajemnicach z przeszłości.

Książka jest tak wciągająca i intrygująca, że nie sposób jej połknąć w trybie natychmiastowym.
Jestem nią zachwycona, bo jestem fanką takich mrocznych thrillerów.

Niesamowita historia!
Książka zapewnia multum wrażeń, trzyma w napięciu, a zakończenie wbija w fotel.

Thriller mrożący krew w żyłach.

Bardzo podobała mi się ta książka i napewno sięgnę po inne książki tej autorki.

Gorąco polecam, spędzicie ciekawy jesienny
wieczór.

Książkę przeczytałam dzięki udziałowi w Book Tour zorganizowanym przez Angelikę Serweta.


Autor: Jenny Blackhurst

Tytuł: Noc, kiedy umarła

Tytuł oryginału: The night she died

Wydawnictwo: Albatros

Ilość stron: 416

Rok wydania: 2019

Oprawa: miękka ze skrzydełkami

czwartek, 3 października 2019

"Zakochani rozbitkowie" Julie Johnson



Siedemnastoletnia Violet Anderson ma nadzieję, że wyjazd na Fidżi będzie przygodą życia.

Niestety przewrotny los sprawia, że to będzie koszmar.

Violet, fotograf Beck Underwood i ciężko ranny steward jako jedyni ocaleją z katastrofy lotniczej.

Violet i Beck nie darzą się sympatią.
Jednak na bezludnej wyspie są zdani tylko na siebie i muszą nauczyć się, jak przetrwać zanim nadejdzie pomoc.

Muszą też walczyć z rodzącym się zakazanym uczuciem. Beck jest starszy od Violet i skrywa pewną tajemnicę...

"Zakochani rozbitkowie" to emocjonalna lektura o ludziach, emocjach, pomaganiu sobie nawzajem, trudnych decyzjach, przetrwaniu na bezludnej wyspie.

Uwielbiam historie z motywem bezludnych wysp i powiem Wam, że wciągnęła mnie ta książka.

Chętnie przeczytałabym kontynuację tej książki 👌


Autor: Julie Johnson

Tytuł: Zakochani rozbitkowie

Tytuł oryginału: Uncharted

Wydawnictwo: Kobiece

Rok wydania: 2019

Ilość stron: 264

Oprawa: miękka ze skrzydełkami

wtorek, 1 października 2019

"Córeczka" Anna Snoekstra

Pewnego dnia do jednego ze sklepów zostaje wezwana policja.
Przyłapana młoda dziewczyna wykorzystuje podobieństwo do zaginionej Rebeki Winter i kradnie jej tożsamość.
Młoda dziewczyna od kilku lat żyła na ulicy, więc teraz świetnie odnajduje się w roli kochającej córki i siostry. Śpi w łóżku Rebeki, nosi jej ubrania, żyje cudzym życiem.
Jednak przy okazji odkrywa coraz więcej ponurych sekretów na pozór idealnej rodziny. Zbyt późno zrozumie, że nie tylko ona jest pozbawioną skrupułów oszustką, a zniknięcie Rebeki ma drugie dno, którego lepiej było nie poznawać.
"Córeczka" to historia dwóch kobiet, dwie przeplatające się historie. Jedna pokazuje życie dziewczyny podszywającej się pod Rebekę. Druga historia to czas przed zaginięciem Rebeki. Historie dziewczyn przedstawiane są na przemian.
Czytając książkę poznamy odpowiedzi z przeszłości.
Książka jest krótka, ale czyta się ją dobrze.
Trzyma w napięciu i zakończenie tego kryminału jest świetne.
Jednak jeśli spodziewacie się thrilleru lub horroru to zawiedziecie się.
Dobry kryminał, polecam❗



Autor: Anna Snoekstra

Tytuł: Córeczka

Tytuł oryginału: Only Daughter

Wydawnictwo: Harper Collins

Rok wydania: 2017

Liczba stron: 299

E-book: Legimi

sobota, 28 września 2019

"Przyjaciółki" Agata Przybyłek, Natalia Sońska

W powieści poznajemy dwie kobiety Anię i Ludmiłę, które poznały się na studiach i zostały najlepszymi przyjaciółkami. Mieszkają w tym samym mieście i często spotykają się.

Ania jest żoną marynarza Kamila i mamą małej Basi. Kamil przebywa po kilka miesięcy na morzu, więc nauczyła się czekać i tęsknić, ale również martwi się o męża.

Pewnego dnia piraci atakują statek Kamila i mężczyzna ginie bez wieści. Ania jest zrozpaczona. Wspierają ją rodzice i przyjaciółka Ludmiła, która odsuwa na bok własne problemy. W końcu Kamil odnajduje się, ale życie Ani zmienia się całkowicie. Oboje oddalają się od siebie, a Ania nie ma już sił, by walczyć o rodzinę. Bez ukochanego nie potrafi jednak cieszyć się każdym dniem.

Ludmiła wyszła za mąż za Piotra, który przejął po rodzicach rodzinny biznes, restaurację. Prowadzą ją razem, ale każde z nich miało inne plany zawodowe. Ludmiła wciąż marzy o pracy fotografa.

Piotr wspiera swoją żonę i kocha ją bezgranicznie. Próbuje naprawić stosunki ze swoją żoną, bo czuje, że coś jest nie tak. Jednak do tanga trzeba dwojga.

Ludmiła korzysta z propozycji pracy i wyjeżdża do Toskanii ze znanym blogerem jako jego fotograf. Wpływa to znacząco na jej małżeństwo i doprowadza do kłótni z Anią, która nie rozumie zachowania przyjaciółki.

Czy to już koniec przyjaźni?


"Przyjaciółki" to wzruszająca opowieść o przyjaźni, która przetrwa każdy sztorm i każdą burzę. To książka o dwóch kobietach, o dwóch stojących na granicy rozpadu związkach, dwie różne historie. Jedni muszą walczyć o miłość, a inni niszczą ją na własne życzenie.
To książka o dwóch przyjaciółkach, które starają się wspierać wzajemnie w życiowych trudnościach.
"Przyjaciółki" to powieść nie tylko o przyjaźni, ale o prozie życia. Jak wiele zmienia się w życiu poprzez jedno wydarzenie, czy podjętą decyzję. Czasu nie da się cofnąć, a przyjaźń to dar, który trzeba pielęgnować.

Wielką sympatią obdarzyłam Anię, która wie czego chce. Natomiast Ludmiły nie polubiłam. Zniechęciła mnie swoim postępowaniem. Miała wszystko, a straciła to przez swój wybór.

Moim zdaniem warto sięgnąć po tą powieść.


Autor: Agata Przybyłek, Natalia Sońska

Tytuł: Przyjaciółki

Wydawnictwo: Czwarta Strona

Rok wydania: 2017

Liczba stron: 336

Oprawa: miękka

niedziela, 22 września 2019

"Królewsko obdarowany" Emma Chase

"Królewsko obdarowany" to historia opowiedziana na przestrzeni kilku lat.
Ellie Hammond od lat podkochuje się w swoim seksownym ochroniarzu, Loganie St. Jamesie. Choć wątpi, by on kiedykolwiek dostrzegł jej uczucia. Dla Logana dziewczyna jest tylko częścią pracy, osobą, którą poprzysiągł strzec. Teraz jednak, w wieku 22 lat, dziewczyna musi odłożyć na bok fantazje i odnaleźć swoje „i żyli długo i szczęśliwie“. Ma pójść w ślady siostry i znaleźć własnego księcia albo lorda. Niestety, Ellie wie, że trudno się rozstać z najsłodszymi marzeniami. Logan St. James dorastał w rodzinie, która żyła na bakier z prawem. Ostatnio tatuaże zakrywa dobrym garniturem. Jest przystojny, lojalny, odważny i… bardzo sprawny. Każda kobieta marzy o takim mężczyźnie. Ale on pożąda tylko jej. Przez lata obserwował ją, strzegł i pomagał. Nauczył ją, jak zadawać ciosy i jak rozpoznać kłamcę. Piękna Ellie Hammond jest jednak niedostępna. Wszyscy znają zasady ochroniarzy: nie rozpraszaj się, nie trać klientki z pola widzenia i nigdy, przenigdy się w niej nie zakochaj. Jednak nie ma takiej zasady, której nie można by złamać…

Nie miałam okazji przeczytać poprzednich tomów, ale polecam książkę na jesienny wieczór.
Love story idealna dla nastoletnich odbiorców.
Żałuję tylko, że nie przeczytałam poprzednich części. Myślę, że nadrobię zaległości 😉

Autor: Emma Chase

Tytuł: Królewsko obdarowany

Tytuł oryginału: Royally Endowed

Seria: Royally. Tom 3

Liczba stron: 400

Rok wydania: 2019

Wydawnictwo: Filia

Oprawa: miękka

"Szmaragdowy sen" Nora Roberts

Lilah Calhoun uratowała przystojnego Maxa Quartermaina z fal oceanu, do którego wrzucili go przestępcy, polujący na szmaragdy rodziny Calhounów.
On zakochał się w niej od pierwszego wejrzenia.
Profesor postanawia pomóc czterem siostrom również po to, żeby być blisko Lilah.
Kiedy ona znalazła się w niebezpieczeństwie, Max bez wahania ruszył jej na pomoc.
Kiedy Max otrzymuje propozycję objęcia stanowiska dziekana wydziału historii na uczelni, gdzie był zatrudniony, staje przed trudnym wyborem życiowym.
Co wybierze Max? Miłość czy karierę?

"Szmaragdowy sen" czyta się bardzo szybko.
Uwielbiam książki Nory Roberts.
Polecam miłośniczkom literatury kobiecej, które lubią czytać romanse z wątkiem kryminalnym.
Spędziłam z tą książką miły i ciekawy wieczór.


Autor: Nora Roberts

Tytuł: Szmaragdowy sen

Tytuł oryginału: For the Love of Lilah

Cykle: Zamek Calhounów. Tom 3

Wydawnictwo: Harlequin Kolekcja

Liczba stron: 224

Oprawa: miękka

piątek, 20 września 2019

"Randka" Louise Jensen

Coś złego przytrafiło się Alison Taylor. Przekonana przez przyjaciółki, że powinna pogodzić się z rozpadem małżeństwa i niedawną separacją, Ali umawia się przez portal randkowy na spotkanie z nowym mężczyzną.

Sobotni wieczór rozpoczyna się niewinnie, jednak gdy Alison budzi się w niedzielę rano, odkrywa, że cały jej świat wywrócił się do góry nogami. Jest sama w swoim mieszkaniu i nie pamięta, co jej się przytrafiło, ale z rany na jej głowie sączy się krew, a gdy spogląda w lustro , nie rozpoznaje swojej twarzy. Co więcej, Ali nie rozpoznaje też nikogo z przyjaciół i rodziny. I nie potrafi zidentyfikować osoby, która najwyraźniej zamierza zniszczyć jej życie...

"Randka" to świetny thriller psychologiczny.
Przeczytałam w błyskawicznym tempie.
Ta książka wciąga od samego początku.
Autorka stworzyła takie napięcie akcji, że historię tą czyta się z wielkim zainteresowaniem. Gdy już myślałam, że zbliżam się do rozwiązania tej zagadki to autorka tak zmienia tropy, że nie mogłam odłożyć książki dopóki nie poznałam prawdy.
Właśnie takie thrillery psychologiczne uwielbiam czytać. Wciągający, wywołujący dreszczyk emocji i ani na moment nie pozwalający odłożyć książki.
Rewelacja!

Jestem bardzo zadowolona z tej lektury.
Dawno nie czytałam tak dobrej książki.
Książka tak mnie wciągnęła, że czytałam ją w nocy.

Zakończenie książki jest nieprzewidywalne.
Wyjaśnienie kto i dlaczego stoi za prześladowaniem Alison wbije Was w fotel.

Przeczytajcie o tym jak może zakończyć się zwykła randka. Jedna noc może zmienić wszystko!

Historia Ali pokazuje,że trzeba uważać komu się ufa, bo można przeliczyć się.

"Gdy wypadam z kawiarni , zerkam przez ramię, rozglądając się po morzu twarzy. Rozpaczliwie chcę rozpoznać tę jedną, odkryć, kto mnie prześladuje, ale wszyscy są mi obcy"

Wyobraźcie sobie, że pewnego dnia budzicie się w świecie, w którym wszyscy wydają się Wam obcy. Jak bardzo musi to być przerażające!

Połkniecie tą historię jednym tchem!

Polecam gorąco!


Autor: Louise Jensen

Tytuł: Randka

Tytuł oryginału: The Date

Wydawnictwo: Burda

Rok wydania: 2018

Liczba stron: 368

Oprawa: miękka

wtorek, 17 września 2019

"Kora, Kora. A planety szaleją" Kamil Sipowicz

"Kora,Kora.A planety szaleją" to krótka biografia Olgi Jackowskiej (Kory), jednej z najlepszych wokalistek polskiej sceny rockowej.
Artystka szczerze i otwarcie opowiada w niej o wielu ważnych i osobistych dla niej sprawach.
W książce możemy przeczytać o jej dzieciństwie spędzonym w domu dziecka, najważniejsze postaci w życiu Kory, stosunek Kory do narkotyków, pierwsza miłość, udział artystki w show "Must Be The Music", znaczenie rodziny w jej życiu, narodziny wnuka.
Z książki możemy dowiedzieć się jak ciekawą i wartościową osobą była Kora.
Czytając biografię Kory poczułam do niej sympatię. Wokalistka miała ciężkie dzieciństwo, mimo to nie zmarnowała swojego życia.
Była osobą ciekawą, oryginalną i barwną.
Książka zawiera wiele zdjęć Kory.

Gorąco polecam!


Autor: Kamil Sipowicz

Tytuł: Kora,Kora.A planety szaleją

Wydawnictwo: Agora

Rok wydania: 2011

Liczba stron: 200

Oprawa: miękka

poniedziałek, 16 września 2019

"Jednak mnie kochaj" Laura Kneidl

"Jednak mnie kochaj" jest powieścią, której główną bohaterką jest Sage Derting.
Młoda dziewczyna uciekła z domu rodzinnego, w którym przeżyła traumę. To co przeżyła Sage było straszne. Przerażają ją kontakty z mężczyznami, na skutek czego dostaje napadów paniki i leków.
Wyruszyła w podróż do oddalonego o setki kilometrów Malview do Nevady, aby uciec od dawnego życia i zacząć nowe studenckie życie.
Nowy początek jest bardzo ciężki, ponieważ dziewczyna nie ma pieniędzy, ani przyjaciół.
Sage nie chce, żeby ktokolwiek dowiedział się o niej i jej przeszłości więc izoluje się od innych studentów.
Wszystko zmienia się, gdy na jej drodze stają April i jej brat Luca.
Rodzeństwo wyciąga do niej pomocne dłonie i przygarniają Sage pod swój dach.
Sage i April stają się przyjaciółkami.
Na początku Sage boi się Luci, jednak z czasem stają się sobie bliscy.
Historia Sage jest bardzo mroczna, przygnębiająca i emocjonalna. Nie tylko dla niej, ale także dla czytelnika. Przeżywałam całą powieść razem z Sage i trzymałam za nią kciuki do samego końca, żeby wyszła z tego co ją spotkało.
"Jednak mnie kochaj" to powieść , która porusza wiele trudnych tematów. Między innymi takie jak rodzina, bliskość, przyjaźń, miłość, szczerość, zaufanie.
Kiedy już wszystko zaczyna układać się w życiu Sage to nagle powraca przeszłość.
Czy Sage poradzi sobie z demonami przeszłości?

"Jednak mnie kochaj" Laury Kneidl jest powieścią, którą będę polecać, ponieważ bardzo mi się podobała i jestem ciekawa dalszych losów Sage, dlatego czekam na kontynuację.


Autor: Laura Kneidl

Tytuł: Jednak mnie kochaj. Tom 1

Tytuł oryginału: Berűhre mich. Nicht

Wydawnictwo: Jaguar

Ilość stron: 480

Rok wydania: 2019

Oprawa: miękka ze skrzydełkami

sobota, 14 września 2019

"Uwikłani" Adriana Rak

Agata to młoda nauczycielka, która nie miała łatwego życia.
Nieudany związek z Michałem pozostawił w jej życiu wiele nieprzyjemnych wspomnień i uczuć.
Na jej drodze staje bibliotekarz Piotr, który od lat tkwi w toksycznym związku z Karoliną. Jest z nią tylko by utrzymać pozory. Przed najbliższymi i przyjaciółmi udają szczęśliwą rodzinę,a tak naprawdę nie czują do siebie nic. Karolina od lat jest niewierna i podła dla Piotra. Jest też niesamowitą manipulantką. On nie potrafi od niej odejść, bo nie chce zrujnować życia swojemu ukochanemu synowi Jasiowi. W dodatku Karolina uległa wypadkowi i porusza się na wózku inwalidzkim.
Mężczyzna nie jest szczęśliwy.
Gdy na jego drodze pojawia się Agata, Piotr jest w stanie poświęcić swoje małżeństwo, by być szczęśliwym u boku kochającej kobiety.

"Uwikłani" jest bardzo emocjonalną powieścią o trudnym uczuciu, które nie powinno istnieć.
Mamy tutaj historię "trójkąta miłosnego". Historia ta jest bardzo wciągająca, ale pokazuje nam czytelnikom ile jest cierpienia, wyrzutów sumienia, jakie dylematy mają bohaterzy powieści.

Autorka napisała historię w jakiej nikt z nas nie chciałby znaleźć się.

Bohaterowie powieści źle ulokowali uczucia i nie sposób z nich wybrnąć tak, by nie zranić innych osób. Jest to uczucie wyniszczające, bo co by nie zrobili to i tak będą nieszczęśliwi.

"Uwikłani" to powieść, którą przeżywa się całym sobą.
Wczułam się tak, że przeżywałam to wszystko razem z bohaterami powieści.

Jak potoczą się losy Agaty i Piotra?
Czy los pozwoli im w końcu cieszyć się sobą?

O tym przekonajcie się sami czytając tą świetną powieść. Ja z niecierpliwością czekam na drugi tom.

Polecam bardzo❗

Za możliwość przeczytania książki dziękuję autorce.


Autor: Adriana Rak

Tytuł: Uwikłani.Tom 1

Wydawnictwo: WasPos

Ilość stron: 226

Rok wydania: 2019

Oprawa: miękka

wtorek, 10 września 2019

"Dziś jak kiedyś" Izabella Frączyk

Główną bohaterką jest świeżo rozwiedziona Aleksandra Milewska, która rezygnuje z dotychczasowej pracy, by nie oglądać na oczy swojego byłego męża. Chce odzyskać siły przed rozwojem kariery w dużym mieście, dlatego kiedy dowiaduje się od swojej przyjaciółki,że jest wolna posada w starej wytwórni win na prowincji w Bąszynku, przyjmuje ofertę pracy.
Na miejscu okazuje się,że jest to podupadająca fabryka alkoholu niskiej jakości.
Aleksandra przechodzi prawdziwą życiową rewolucję. Ucieka z wielkiego świata na prowincję. Wcześniej prowadziła bardzo luksusowe życie.
"Dziś jak kiedyś" to opowieść o kobiecie, która postanowiła ułożyć sobie życie na nowo. Aleksandra przewartościowała swoje życie.

Autorka napisała wspaniałą książkę, która naładowała mnie pozytywną energią. Pokazała, że szczęście można odnaleźć zawsze i wszędzie pomimo trudów losu. Zawsze jest nadzieja na lepsze jutro.
Mamy tutaj przyjaźń, miłość a także wątek kryminalny.

Idealna książka na deszczowy jesienny czas.

Polecam gorąco ❤


Autor: Izabella Frączyk

Tytuł: Dziś jak kiedyś

Wydawnictwo: Prószyński i S-ka

Ilość stron: 520

Rok wydania: 2018

Oprawa: miękka

sobota, 7 września 2019

"Pikantnie po włosku" Gosia Lisińska

Magda Lisowska przerywając bójkę zwraca na siebie uwagę bardzo przystojnego Włocha Roberto Morettiego, który jest jej szefem.
W bardzo dziwnych okolicznościach lądują razem w łóżku.

Życie głównej bohaterki nigdy nie było poukładane, czy zwyczajne, a związek z Roberto bynajmniej tego nie zmienia.
Przynosi za to mnóstwo namiętności,ale i pytań, których dziewczyna dotychczas sobie nie zadawała.

Jak potoczą się jej losy?

Jakie ostatecznie podejmie decyzje?

Czy szalony romans ma szansę przerodzić się w coś trwałego?

Pamiętacie pierwszą część pod tytułem "Światła w jeziorze"?
Niestety kontynuacja pod tytułem "Pikantnie po włosku" bardzo mnie rozczarowała.
Bohaterka nie podobała mi się od samego początku.Istny dzieciak. Dwydziestoparoletnia dziewczyna, która na swojego ojca mówi "tatko"? No bez przesady. Denerwowała mnie swoim zachowaniem od samego początku.
W pierwszej części Roberto Moretti podbijał do przyjaciółki Magdy, Karoliny. I tutaj jest to dla mnie niewiarygodne, że przerzucił się na Magdę. Wiadomo, że jak mu nie wyszło z Karoliną to chciał ułożyć sobie życie z inną kobietą, ale kompletnie nie kupuję tej historii z Magdą, która całą powieść była zazdrosna o Karolinę.
Także nie zawsze warto czytać kontynuację.


Autor: Gosia Lisińska

Tytuł: Pikantnie po włosku

Seria: Miłość w Tychach. Tom 2

Wydawnictwo: Inanna

Ilość stron: 320

Rok wydania: 2019

Oprawa: miękka

"Idealne życie" Minka Kent

Autumn Carpenter to główna bohaterka powieści "Idealne życie".
W wieku piętnastu lat urodziła dziecko, które oddała do adopcji. To wydarzenie sprawiło, że myśl o córce staje się obsesją i silną potrzebą obserwacji jej każdego kroku.

Daphne McMullen to zastępcza matka Grace. Kobieta regularnie aktualizuje swój profil w społeczności Instaface, gdzie publikuje fotografie z rodzinnego życia. Wydaje się, że to idealna rodzina, która wychowuje trójkę dzieci.
W ten oto sposób Autumn Carpenter obserwuje życie swojej córki. Ma wyobrażenie, że jej córka żyje w dostatku i że niczego jej nie brakuje, by była szczęśliwa.
Trafiła na "idealną rodzinę". Autumn jest świadkiem niemal każdej uroczystości rodzinnej McMullenów.Obserwację prowadzi z ukrycia,czego rodzina nie jest świadoma.
Kiedy Daphne kasuje swój profil na portalu społecznościowym, Autumn wpada w panikę. Postanawia obserwować rodzinę z mniejszej odległości.
Wtedy zdaje sobie sprawę, że pozory mylą i nie ma idealnych rodzin.
Nawet najpiękniejszy człowiek może ukrywać najbrzydsze sekrety.

"Idealne życie" to niesamowity, trzymający w napięciu thriller.
Jestem zachwycona, bo autorka do samego końca trzymała mnie w niepewności. Zakończenie jest swietne❗

W książce "Idealne życie" każdy wielbiciel kryminału i thrilleru znajdzie tu coś dla siebie.

Polecam gorąco❗


Autor: Minka Kent

Tytuł: Idealne życie

Tytuł oryginału: The Memory Watcher

Wydawnictwo:Filia

Ilość stron: 368

Rok wydania: 2017

Oprawa: miękka

wtorek, 3 września 2019

"Rozmówca" Chris Carter

Tanya Kaitlin nie może się doczekać relaksującego wieczoru, po ciężkim tygodniu, jednak zaraz po wyjściu spod prysznica usłyszała dzwonek swojej komórki. Jej najlepsza przyjaciółka, Karen Ward, próbuje nawiązać z nią wideo połączenie. Tanya odbiera telefon i wtedy zaczyna się koszmar.
Karen jest zakneblowana i przywiązana do krzesła we własnym salonie. Jeśli jej koleżanka się rozłączy, albo przestanie patrzeć w wyświetlacz, morderca też po nią przyjdzie. Głęboki, szorstki, demoniczny głos na drugim końcu linii jej to obiecał.
Robert Hunter i Carlos Garcia badają te groźby i zostają wciągnięci w szaloną karuzelę zła, tropiąc drapieżnika, który przetrząsa ulice i media społecznościowe w poszukiwaniu ofiar, które następnie zadręcza tajemniczymi listami, karmiąc się ich strachem.

Jestem zachwycona tą książką. Chris Carter podbił moje serce ❤

Zbrodnia w tej książce jest opisana
brutalnie, a sceny są opisane bardzo szczegółowo.

Ta książka jest tylko dla tych, którzy mają stalowe nerwy❗

Motyw zabójstw w tej książce to świetne zaskoczenie dla czytelnika.

Całą książkę przeczytałam w napięciu, co będzie dalej i kto jest psychopatycznym mordercą.

Napewno przeczytam inne książki tego autora❤
Polecam bardzo❗
Rewelacja❗❗❗



Autor: Chris Carter

Tytuł: Rozmówca

Tytuł oryginału: The Caller

Wydawnictwo: Sonia Draga

Ilość stron: 435

E-book : Legimi

poniedziałek, 26 sierpnia 2019

"Thirty Day Boyfriend" Whitney G.

"Thirty Day Boyfriend" w tłumaczeniu "Trzydziestodniowy chłopak" to książka o losach Emily Johnson, która od dwóch lat pracuje jako asystentka w dużej korporacji dla biznesmena, miliardera Nicholasa Wolfa. Jej szef to seksowny wilk z Wall Street.
Nicholas Wolf składa jej propozycję nie do odrzucenia. Emily przez trzydzieści dni ma udawać jego narzeczoną, wtedy on zwolni ją z podpisanej dwa lata temu umowy i wypłaci "bardzo hojną" odprawę.

Akcja "Thirty Day Boyfriend" Whitney G. bardzo wciąga. Emily mocno stąpa po ziemi, a Nicholas to seksowny i niebezpieczny mężczyzna.

Książkę przeczytałam w wersji anglojęzycznej. Mam nadzieję, że Wydawnictwo w Polsce wyda tą książkę.

Dziewczyny polecam!
Mnóstwo emocji, aż gorąco robi się czytając tą książkę.

Z przyjemnością sięgnę po inne książki Whitney G.

Moim zdaniem rewelacja!

niedziela, 25 sierpnia 2019

"Córka pedofila" Ewa Pirce

Alexia Georgia May (Lexi) to dziewczyna, która od małego wykorzystywana jest seksualnie przez własnego ojca. Jej ojciec pedofil wykorzystuje ją także wtedy, gdy Lexi jest nastolatką.

W książce "Córka pedofila" autorka porusza trudny temat jakim jest pedofilia. Poznajemy historię Lexi, która zostaje niszczona przez swojego ojca. Dziewczyna ciągle samookalecza się, sprawia jej to przyjemność i w ten sposób chce zapomnieć o przykrościach jakie ją spotykają.

"Córka pedofila" to ciężka i brutalna historia. Alexia to postać bardzo wulgarna i odpychająca, brak jej dobrego wychowania. Nie ma co się dziwić. Jej ojciec, który powinien troszczyć się o nią, chronić przed złem jest bestią.

"Bać powinniśmy się jedynie ludzi, bo to oni stanowią przyczynę wszelkiego zła, od nich wszystko się zaczyna i oni potrafią zniszczyć, zabić i pozbawić drugiego człowieka siebie. To ludzie są największymi potworami żyjącymi na Ziemi i chyba tak już pozostanie"

Gdy na drodze Lexi stają Henry i James to w dziewczynie budzi się nadzieja na lepsze jutro.

"Zawsze jest nadzieja, dopóki bije serce"

W "Córce pedofila" jest dużo cierpienia, bólu, samotności, ale także nadzieja, przyjaźń i miłość.
Książka skłania do refleksji. Nigdy nie wiadomo, co przeżywa drugi człowiek, albo co dzieje się za drzwiami sąsiada.
Książka pokazuje ile zła jest wokół nas.

"Córka pedofila" to ciekawa powieść młodzieżowa.
Polecam!


Autor: Ewa Pirce

Tytuł: Córka pedofila

Wydawnictwo: Wieża Czarnoksiężnika

Ilość stron: 330

Rok wydania: 2017

Oprawa: miękka

piątek, 23 sierpnia 2019

Jolanta Krajnik "Decyzja,która zmieni wszystko"

Ilona i Waldi to zgodne małżeństwo. Mieszkają w Bydgoszczy i prowadzą biuro rachunkowe. Mają dwóch 17-letnich synów bliźniaków, Michała i Mateusza.
Z okazji 22-letniej rocznicy ślubu wyjeżdżają w romantyczną podróż do Wenecji, która na zawsze zmieni ich życie. Los sprawi,że będą musieli podjąć ważną decyzję, która zmieni wszystko i wpłynie na życie wielu osób.

"Decyzja,która zmieni wszystko" Jolanty Krajnik to historia, która mogłaby być świetną książķą, ale niestety nie jest taką.
To książka, którą wydaje się, że napisała nastolatka w konkursie na opowiadanie. Spodziewałam się czegoś lepszego.
Mamy tutaj dojrzałe małżeństwo, które ma 17-letnich synów, poukładane życie i są ustawieni zawodowo oraz finansowo. Ciągle tylko seks, pocałunki, przytulanki itd.
Dorosły mężczyzna Waldi - chyba nie wie, że jak nie chce się mieć dzieci to trzeba "zabezpieczać się". Zachował się jak totalny idiota zostawiając żonę w ciąży.
Jedyną postacią, która coś wniosła do tej książki jest Rafał, brat Waldiego. Młodszy od niego o 5 lat. Rafał ma 2-letnią córeczkę Lilkę. Wychowuje ją sam,ponieważ mama Lilki zginęła w wypadku samochodowym. Od wielu lat jest zakochany w Ilonie. Zachował się wspaniale. Zaopiekował się całą rodziną.
Książkę przeczytałam tylko i wyłącznie dla tej postaci.
To jak skończył Waldi jest dla mnie "wielką fikcją". Ja nie wiem jak można wpaść na taki pomysł?
W tej książce nic nie trzyma się sensu.
Dobrze, że nie miałam egzemplarza w wersji papierowej, bo napewno wywaliłabym ją do kosza.
Zawsze daję szansę autorom, których książek nie miałam okazji przeczytać. Jestem naprawdę rozczarowana tą książką.
Zmarnowałam swój czas.



Autor: Jolanta Krajnik

Tytuł: Decyzja, która zmieni wszystko

Wydawnictwo: Novae Res

Ilość stron: 183

Rok wydania: 2018

E-book: Legimi

wtorek, 20 sierpnia 2019

"Nieodgadniona" Remigiusz Mróz

Akcja "Nieodgadnionej" zaczyna się rok po wydarzeniach z "Nieodnalezionej".
Kasandra Reichmann mieszka w Niemczech z synem i prowadzi normalne życie. Przeszłość zostawiła za sobą.
Pewnego dnia Wojtuś nie wraca do domu od kolegi. Jedyny ślad prowadzi do Opola, gdzie w nowym mieszkaniu mieszka Damian Werner.
Szukając dziecka, zrozpaczona matka zrobi wszystko, po raz kolejny nie patrząc na konsekwencje swoich działań.
Damian Werner próbuje pogodzić się z zaginięciem Ewy.
W nowym mieszkaniu, w rzeczach pozostawionych przez poprzedniego właściciela odnajduje kasetę VHS, która zmienia jego spojrzenie na przeszłość.
Damian wraz z Jolą Klizą szukają tropów kierujących ich do pozostałych kaset VHS z dalszym ciągiem historii nagranej przez Ewę.
Damian to takie "ciepłe kluchy", bardzo naiwny, wszyscy próbują go oszukać i wykorzystać do swoich celów.
Wierzy, że narzeczona zostawiła mu zaszyfrowaną wiadomość i gdy rozwiąże zagadkę to ją znajdzie.
Książkę czyta się szybko i jest wciągająca. Trzyma w napięciu do samego końca.
Autor doskonale potrafi wprowadzać nowe wersje wydarzeń i nowe tropy.
W książce mamy mnóstwo manipulacji, prawdę i kłamstwo, skomplikowane zagadki kryminalne.

Zachęcam do przeczytania "Nieodgadnionej" ponieważ wiele wyjaśni się z "Nieodnalezionej", ale moim zdaniem będzie tu potrzebna kontynuacja "Nieodgadnionej", a dlaczego?
Przekonacie się sami, gdy przeczytacie ten świetny thriller psychologiczny.
Polecam!


Autor: Remigiusz Mróz

Tytuł: Nieodgadniona

Seria z Damianem Wernerem

Tom 2

Ilość stron: 400

Rok wydania: 2019

Wydawnictwo: Filia

Oprawa: miękka

sobota, 17 sierpnia 2019

"Przyrodni brat" Penelope Ward

Greta Hansen to siedemnastoletnia cicha nastolatka, która prowadzi spokojny tryb życia (szkoła,nauka, dorywcza praca i dom).
Kiedy pewnego dnia pojawił się w jej życiu przyrodni brat Elec O'Rourke, nie była na to przygotowana. Nienawidziła tego, jak wyżywał się na niej, dając upust swojej niechęci wobec nowej rodziny. Nienawidziła tego, że wprowadzał do swojego pokoju różne dziewczyny z ich szkoły. Nienawidziła tego, że coraz bardziej ją fascynował. Zbuntowany, irytujący i odpychający, coraz bardziej pociągnął Gretę. Jego aroganckie zachowanie, muskularne ciało,pięknie wyrzeźbiona twarz sprawiły,że jej ciało wbrew umysłowi reagowało tak, jak jeszcze nigdy przedtem.
Łączące ich uczucia zaczęły zmieniać się, aż pewnej nocy przekroczyli granicę, spoza której nie było już odwrotu...

Następnego dnia Elec wrócił do Kalifornii, zniknął z jej życia równie nagle, jak się w nim pojawił.
Minęło siedem lat, od kiedy widziała go po raz ostatni. Gdyby nie rodzinna tragedia, która pewnego dnia zaskoczyła wszystkich, pewnie już nigdy nie stanęliby ze sobą twarzą w twarz. Oszołomiona Greta stwierdziła, że nastolatek, dla którego straciła głowę, wyrósł na mężczyznę, który dziś potrafi doprowadzić ją do szaleństwa.

"Przyrodni brat" to świetna i wzruszająca historia. Książka jest napisana z perspektywy Grety i Eleca.
Czytając rozdziały z Elekiem mamy okazję dowiedzieć się, dlaczego chłopak jest taki zbuntowany i wrogo nastawiony.
Historia opisana w tej książce ma wszystko, co powinien mieć romans. Jest miłość, seks, rozstanie,łzy,tajemnice,dramat i niełatwe relacje.
Jeśli lubicie romanse z erotyką to jest to książka dla Was.
Książka jest bardzo wzruszająca, emocjonalna i przede wszystkim bardzo wciągająca.
Warta przeczytania.
Polecam❗

Autor: Penelope Ward

Tytuł: Przyrodni brat

Tytuł oryginału: Stepbrother Dearest

Ilość stron: 272

Rok wydania: 2017

Wydawnictwo: Editio Red

Oprawa: miękka

piątek, 16 sierpnia 2019

"Klub Mało Używanych Dziewic" Monika Szwaja

Cztery szkolne przyjaciółki w czasie licealnego balu absolwentów dochodzą do wniosku, że czegoś im w życiu brakuje. Postanawiają wreszcie zrobić coś pożytecznego. W tym celu zakładają klub przypominający jako żywo towarzystwo wzajemnej adoracji. Lecz jakie dać mu miano? Nazwę podrzuca im mocno zawiany kolega.

"Klub Mało Używanych Dziewic" to wbrew prowokacyjnej nazwie - coś równie niewinnego jak zastęp harcerek. Założycielkom nie chodzi o coś tak prostackiego, jak złapanie chłopa na męża (mimo, że latka lecą...), a o cel naprawdę wzniosły, jakim jest doskonalenie otaczającego ich świata. Owszem, mają w sobie coś z pozytywistek, lecz żadna z nich nie przypomina słynnej Siłaczki oddającej życie na posterunku. Ich dewizą jest przede wszystkim skuteczność w działaniu, a w osiągnięciu celu wspomaga je inteligencja i urok osobisty.

"Klub Mało Używanych Dziewic" jest to opowieść o czterech przyjaciółkach, trudach życia, problemach.
Cztery przyjaciółki postanowiły zmienić coś w swoim życiu.
Nie będę zdradzała treści, bo nie chce zepsuć Wam przyjemności czytania tej intrygującej powieści.
Jestem zadowolona, że miałam okazję sięgnąć po tę powieść dla kobiet.
Napewno przeczytam inne książki tej autorki.
Książka dobra na wieczór.

Polecam!



Autor: Monika Szwaja

Tytuł: Klub Mało Używanych Dziewic

Seria: Powieści dla kobiet

Wydawnictwo: Edipresse Polska S.A.

Ilość stron: 412

Rok wydania: 2017

Oprawa: miękka

środa, 14 sierpnia 2019

"Macocha" Natasza Socha

Roma dobiega trzydziestki, wzięła ślub z fajnym weterynarzem Brunem. Sielanka zostaje brutalnie przerwana przez wtargnięcie w ich życie czternastoletniej Kasi, córki Bruna z pierwszego małżeństwa. Dziewczyna postanowiła z nimi zamieszkać. W ten sposób Roma z dnia na dzień zostaje macochą krnąbrnej i bezczelnej dziewczyny o niewyparzonym języku.
Od momentu pojawienia się Kasi skończyło się spokojne życie we dwoje. Roma nieustannie myśli, jak pozbyć się niechcianej pasierbicy.
Czy uda im się do siebie zbliżyć? Czy dwie tak silne osobowości potrafią żyć pod jednym dachem? Jak zachowa się Bruno?

"Macocha" to bardzo dowcipna i wzruszająca powieść napisana w formie pamiętnika o nietypowej rodzinie w nietypowej sytuacji, o tym jak trudno pokochać cudze dziecko.

Bardzo podobała mi się ta książka,którą czyta się szybko i rozśmieszała mnie co chwilę.

Książka idealna na relaks i lato.
Polecam!



Autor: Natasza Socha

Tytuł: Macocha

Wydawnictwo: Filia

Ilość stron: 284

Rok wydania: 2014

Oprawa: miękka

niedziela, 11 sierpnia 2019

"Mąż na niby" Nina Majewska - Brown

Co zrobić, gdy świat się wali, bo najbliższa osoba Cię okłamuje?
Zosia prowadzi szczęśliwe życie, z kochającym ortopedą Pawłem u boku i fantastyczną
12-letnią córką Polą ,którą oboje uwielbiają.
Niespodziewanie dowiaduje się, że mąż utrzymuje dwa mieszkania, dwie kobiety, dwa telefony i niebawem będzie miał również drugie dziecko z inną kobietą...


Bohaterka książki musi zmierzyć się z "szarą rzeczywistością" jaka czeka ją po zdradzie męża. Zosia dowiaduje się, że jej mąż od dwóch lat zdradzał ją z młodszą Sarą, która jest w ciąży.
Kobietą jest zszokowana i musi powiedzieć córce. Paweł jest nie do poznania. To, co wyprawia nie ułatwia życia Zosi, która rozstanie znosi ciężko.
Nie może liczyć na własną matkę, która obwinia ją o rozpad małżeństwa.

"-Jak możesz być tak nieczuła!
-Mamo, proszę Cię, nie mam siły.
-A powinnaś mieć! Jak chcesz w takim stanie odzyskać Pawła?
-Kto Ci powiedział, że chcę cokolwiek odzyskać?
-Z taką postawą daleko nie znajdziesz.A to, że Pawełek musi do Ciebie wrócić, jest oczywiste. Czasami mężczyźni mają chwile słabości, ale naszym zadaniem jest ich rozumieć, współczuć im, a nawet czasami wybaczać.
-Mamo, czy Ty się słyszysz? Chyba sama w to nie wierzysz?
-Moja droga, musisz sobie odpowiedzieć na proste pytanie: wolisz być sama do końca życia, bo to oczywiste, że nikogo tak fantastycznego jak Pawełek już nie poznasz, czy wybaczyć mu mały skok w bok.
-Przecież on miał regularny romans!
-I co z tego? Taka jest natura mężczyzn! Pokaż mi szczęśliwego monogamistę.
-Boże!"


Straszne babsko z tej matki Zosi. Przez całą powieść miałam ochotę tą jędzę udusić!
Bardzo przypadła mi do gustu przyjaciółka Zosi,Jola.

Lektura "Mąż na niby" pokazuje jak wygląda życie po zdradzie męża.
Bohaterka na początku załamuje się, traci sens życia i poczucie własnej wartości. Dzięki swojej córce odnajduje w sobie siłę i determinację.

Z przyjemnością przeczytam kontynuację powieści, która nosi tytuł "Żona na zamówienie". Jestem bardzo ciekawa dalszych losów Zosi.

Polecam fankom obyczajówek.




Autor: Nina Majewska-Brown

Tytuł: Mąż na niby

Wydawnictwo: Pascal

Ilość stron: 336

Rok wydania: 2018

Oprawa: twarda



czwartek, 8 sierpnia 2019

Agnieszka Pietrzyk "Urlop nad morzem"

Akcja powieści umieszczona jest w Sztutowie. Katarzyna mieszkanka Poznania pozwala korzystać ze swojego nadbałtyckiego domu swoim przyjaciołom Beacie i Marcinowi Kuźnickim.
Beata grzebie w rzeczach zostawionych przez byłych mieszkańców. Trafia na dramatyczny list Stasia Majewskiego, który pisze, że mąż matki ją zabił i pochował w piwnicy. Chłopak boi się, że Karl Dietrich zabije też jego. Beata i Marcin zbulwersowani listem zaczynają poszukiwania i trafiają w piwnicy na ludzkie szczątki. Beata rozpoczyna prywatne śledztwo. Chce ujawnić okoliczności morderstwa.

Bardzo dobry kryminał, który z każdą stroną wciąga.
Nudne wakacje zamieniają się w kryminalne śledztwo, w którym poznamy przeszłość miasteczka oraz poznamy wiele historii.

Zakończenie książki przypomina horror!
Zobaczycie jakie niesamowite zakończenie.

Miłośnicy kryminałów spędzą przy książce ciekawy czas.

Polecam!


Autor: Agnieszka Pietrzyk

Tytuł: Urlop nad morzem

Wydawnictwo: Prószyński i S-ka

Ilość stron: 312

Rok wydania: 2014

Oprawa: miękka

niedziela, 4 sierpnia 2019

"Ktoś mnie obserwuje" A.V.Geiger

Mamy tutaj historię o Tessie Lynn Hart. Świat Tessy ogranicza się tylko do jej pokoju. Dziewczyna cierpi na agorafobię, a jej jedynym kontaktem ze światem zewnętrznym jest internet. Tessa jest oddaną fanką nastoletniego piosenkarza Erica Taylora Thorna. Dziewczyna wpada w pułapkę i nawet przez chwilę nie zastanawia się kto rzeczywiście odpowiada na jej posty na Twitterze, a osoba po drugiej stronie okazuje się naprawdę niebezpieczna.

Eric jest wstrząśnięty śmiercią jednego z kolegów, zamordowanego przez fana.
Wykreowana w mediach rzeczywistość zaczyna go przerażać i przerastać, dlatego postanawia rozprawić się ze swoim wizerunkiem w sieci.

Jaką rolę w jego planie odegra niewychodząca z domu dziewczyna?

Czy oboje zdecydują się na spotkanie w realu?

Historia opisana przez A.V.Geiger jest przerażająca i pokazuje współczesne pokolenie nastolatków. Nie pomyślą do kogo piszą, w jakim celu i czy ta osoba, z którą piszą jest tą, za którą podaje się...

Taka historia może przytrafić się każdemu z nas. Każdego dnia korzystamy z internetu. Czy to bezpieczne? Z jednej strony nie mamy wyjścia, a w życiu codziennym również komunikujemy się z nieznajomymi.

To naprawdę świetny thriller, który cały czas trzyma w napięciu. Ostatnie strony wbijają w fotel.

Z przyjemnością przeczytam kontynuację.

Polecam!




Autor: A.V.Geiger

Tytuł: Ktoś mnie obserwuje

Tytuł oryginału: Follow me back

Wydawnictwo: Jaguar

Ilość stron: 384

Rok wydania: 2018

Oprawa: miękka

wtorek, 30 lipca 2019

Penelope Ward "Daddy Cool"

Francesca O'Hara wynajmuje pokój u swojego kolegi Mosesa. Tak poznaje swojego współlokatora Mackenzie Morrisona. Zostali przyjaciółmi. Zrodziło się między nimi uczucie, lecz Mack nagle odszedł łamiąc serce Frankie.
Po ośmiu latach, kiedy Frankie została nauczycielką, ma już kochającego mężczyznę i stabilny związek, pojawia się Mack. Spotkali się w elitarnej katolickiej szkole. Okazało się, że ona została wychowawczynią jego syna. Wraz z kilkuletnim synem pojawia się Mack, który jest jeszcze bardziej przystojny, niż to zapamiętała.


"Włosy na moim karku zesztywniały, a moje ciało znieruchomiało. Ten znajomy, barytonowy głos wstrzasnął mną do rdzenia. Na całym świecie była tylko jedna osoba, która zwracała się do mnie tym przezwiskiem"


Łączyły ich niedokończone sprawy z przeszłości.

Penelope Ward bardzo zaskoczyła mnie tą książką. Jest to świetny, bardzo gorący romans❗

Francesca była taka "wycofana", a on chłopak z dobrego domu, ojciec senator Wirginii. Mack nie miał własnego zdania i musiał tak robić, jak kazał mu ojciec.
Biedna była ta Frankie.

Dlaczego Mack przepadł kilka lat temu?
Czy stara miłość rdzewieje?
Kogo wybierze Frankie, Macka czy Victora?
Czy Frankie da drugą szansę Mackowi?
Jakie tajemnice wyjdą?
Czy warto ponownie próbować i niszczyć poukładane życie?

"Daddy Cool" jest to zabawna i pełna humoru opowieść o miłości.

Ta książka to wulkan erotyzmu.
Książka idealna na lato❗

Przekonajcie się. Sprawdźcie, jak potoczy się ta historia.

Polecam gorąco i czekam na więcej takich książek.

Relaks gwarantowany❗




Autor: Penelope Ward

Tytuł: Daddy Cool

Tytuł oryginału: Mack Daddy

Wydawnictwo: Editio

Ilość stron: 280

Rok wydania: 2019

Oprawa: miękka

"Tajemnica lekarki" Leslie Wolfe

Autorka: Leslie Wolfe Tytuł: Tajemnica lekarki Tytuł oryginału: The Surgeon Kategoria: thriller medyczny / thriller psychologiczny  Wydawnic...